Εγκυμοσύνη: Μπορείς να κάνεις Botox κατά τη διάρκεια της κύησης;

Εγκυμοσύνη: Μπορείς να κάνεις Botox κατά τη διάρκεια της κύησης;
ΠΗΓΗ:@negin_mirsalehi
Η απάντηση των ειδικών

Η δημοτικότητα του Botox έχει αυξηθεί ραγδαία ως μια ενέσιμη θεραπεία που καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης και προσφέρει ένα υγιές, φωτεινό δέρμα. Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται αν μπορούν να συνεχίσουν τις θεραπείες αυτές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς η συντήρηση απαιτεί τακτική επανάληψη.

Το Botox λειτουργεί «παγώνοντας» προσωρινά τους μύες του προσώπου, μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία πονοκεφάλων και την πρόληψη της εφίδρωσης στις μασχάλες.

Μπορείς να κάνεις Botox κατά τη διάρκεια της κύησης;

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η χρήση Botox κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι ασφαλής. Δερματολόγοι και γυναικολόγοι συνιστούν να αποφεύγεται η θεραπεία αυτή, καθώς δεν υπάρχουν αρκετές μελέτες που να αποδεικνύουν την ασφάλειά της σε εγκύους ή σε θηλάζουσες γυναίκες. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του FDA για τα φάρμακα, το Botox ανήκει στην κατηγορία C. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος τόσο για τη γυναίκα, όσο και για το έμβρυο.

Εάν λοιπόν βρίσκεσαι σε περίοδο εγκυμοσύνης, είναι καλύτερα να περιμένεις μέχρι μετά τον τοκετό για να προχωρήσεις σε θεραπείες Botox, προκειμένου να διασφαλίσεις την υγεία σου και του μωρού σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 23.10.2024 - 01:30