Το «γαλακτώδες» toner είναι το τελευταίο viral προϊόν περιποίησης δέρματος – Αλλά τι ακριβώς κάνει;

Το «γαλακτώδες» toner είναι το τελευταίο viral προϊόν περιποίησης δέρματος – Αλλά τι ακριβώς κάνει;
ΠΗΓΗ:@livmanni
Όσα πρέπει να ξέρεις για τα γαλακτώδη προϊόντα περιποίησης.

Η ιδέα του να ενυδατώνεις το δέρμα σου με γάλα δεν είναι καινούρια. Η Κλεοπάτρα, μάλιστα, ήταν πρωτοπόρος στα γαλακτώδη λουτρά, χρησιμοποιώντας τα ως step στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας της. Ωστόσο, η καθημερινότητα των περισσότερων από εμάς δεν δεν μας επιτρέπει να αφεθούμε σε αυτή τη μαγεία ενός γαλακτώδες λουτρού, αλλά τα καλά νέα είναι ότι πλέον δεν χρειάζεται. Χάρη στον κόσμο της ομορφιάς, έχουμε κάτι εξίσου καλό, αν όχι καλύτερο, από ένα παραδοσιακό γαλακτώδες μπάνιο: το γαλάκτωμα για το δέρμα.

Ανεξαρτήτως του τύπου ή των αναγκών της επιδερμίδας σου, αυτή η τάση μπορεί να κάνει θαύματα. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα γαλακτώδη προϊόντα περιποίησης, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτωδών toners και serums, τι κάνουν και πώς να τα χρησιμοποιήσεις, καθώς και προτάσεις για προϊόντα που θα αναβαθμίσουν τη ρουτίνα σου.

Τι είναι τα γαλακτώδη προϊόντα περιποίησης;

Παρά το όνομά τους, τα περισσότερα γαλακτώδη προϊόντα περιποίησης δεν περιέχουν γαλακτοκομικά. Το όνομα τους προέρχεται από το γαλακτώδες χρώμα, την υφή και την αίσθησή τους. Είναι πιο παχιά από τα τζελ ή τα προϊόντα με βάση το νερό, ώστε να διεισδύουν στο φραγμό του δέρματος και να κλειδώνουν την υγρασία, ενώ παραμένουν αρκετά ελαφριά ώστε να χαρίζουν μια λαμπερή όψη στο δέρμα, χωρίς να αφήνουν λιπαρή αίσθηση. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείς μήπως φράξουν τους πόρους σου.

Επιπλέον, τα γαλακτώδη προϊόντα περιποίησης είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένων των ξηρών και ευαίσθητων. Χάρη στις καθαριστικές, ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητές τους, μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως πολυεργαλεία στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να μειώσεις τον αριθμό των προϊόντων που χρησιμοποιείς και έτσι να εξοικονομήσεις χρήματα. Είτε πρόκειται για toner, είτε για serum, τα γαλακτώδη προϊόντα περιποίησης αφήνουν το δέρμα λαμπερό και σφριγηλό κάτι που σίγουρα όλες μπορούμε να εκτιμήσουμε.

{https://www.tiktok.com/@danicolexx/video/7377134197439319329?q=milky%20toner&t=1727271366781}

Τι κάνουν τα γαλακτώδη toners και serums;

Σε αντίθεση με τα κλασικά toners με υδαρή υφή, τα γαλακτώδη toners έχουν παχύτερη σύσταση που ενυδατώνει, καταπραΰνει και εξισορροπεί το δέρμα. Συνήθως περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως η γλυκερίνη, μαλακτικά, αντιοξειδωτικά και μερικές φορές απαλά απολεπιστικά, όπως η γλυκονολακτόνη. Το πλεονέκτημα των γαλακτωδών toners είναι ότι οι συνθέσεις τους είναι απαλές: αφαιρούν τη βρωμιά και τους ρύπους χωρίς να στεγνώνουν το δέρμα, καθώς είναι εμπλουτισμένα με συστατικά που θρέφουν και αγαπούν το δέρμα. Ερεθισμός και κοκκινίλες; Ξέχνα τα.

Παρομοίως, τα γαλακτώδη serums έχουν επίσης την ικανότητα να ενυδατώνουν, να αποκαθιστούν και να καταπραΰνουν το δέρμα. Είναι παχύτερα από τα προϊόντα με βάση το νερό ή το λάδι, αλλά πιο ελαφριά από μια ενυδατική κρέμα. Συνήθως περιέχουν συστατικά που βρίσκονται και στα γαλακτώδη toners, μαζί με έλαιο jojoba και νερό για να διατηρήσουν και να προσφέρουν υγρασία. Μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως ελαφριά ενυδατική κρέμα ή να προσφέρουν μια έξτρα δόση ενυδάτωσης. Όπως και να το χρησιμοποιήσεις, το γαλακτώδες serum θα αφήσει το δέρμα σου πιο φωτεινό, λαμπερό και σφριγηλό.

Πώς να χρησιμοποιήσεις ένα γαλακτώδες toner και serum

Αν και ο καθένας έχει τη δική του μοναδική ρουτίνα περιποίησης, η σειρά εφαρμογής του γαλακτώδους toner και του serum είναι η ίδια. Ξεκινάς εφαρμόζοντας το γαλακτώδες toner μετά τον καθαρισμό ή ως το πρώτο βήμα της ρουτίνας σου εάν δεν καθαρίζεις το πρόσωπό σου καθημερινά. Για να το κάνεις αυτό, ρίξε μερικές σταγόνες σε ένα βαμβάκι και πέρασε απαλά το λαιμό, το πρόσωπο και το ντεκολτέ σου με ανοδικές κινήσεις. Εναλλακτικά, μπορείς να απλώσεις το προϊόν στις παλάμες σου και να το πιέσεις απαλά στα ίδια σημεία.

{https://www.tiktok.com/@valeria_deldinova/video/7403735834081365280?q=milky%20toner&t=1727271366781}

Δεδομένου ότι το serum πρέπει να εφαρμόζεται πριν από την ενυδατική κρέμα, το γαλακτώδες serum θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μετά το toner. Ρίξε μερικές σταγόνες στην παλάμη σου, απλώσέ το στο πρόσωπο και το λαιμό με κυκλικές ανοδικές κινήσεις και με ταμποναριστές κινήσεις πέρασε το περίσσευμα σε όλο το πρόσωπο. Στη συνέχεια, μπορείς να συνεχίσεις με την ενυδατική σου κρέμα και το αντηλιακό σου, προσαρμόζοντας τη ρουτίνα ανάλογα με τις ανάγκες σου.

1 7d521

Pixi skintreats Hydrating Milky Serum

2 00fd7

LANEIGE Cream Skin Refillable Toner & Moisturizer with Ceramides and Peptides

3 53a7d

Ilia The Base Face Milk Essence-Moisturizer
4 f2f23

La Roche-Posay Toleriane Hydrating Gentle Face Cleanser

Τελευταία τροποποίηση στις 25.09.2024 - 16:41