Fall skincare: Ότι χρειάζεται η επιδερμίδα σου μετά την επιστροφή στην πόλη

Fall skincare: Ότι χρειάζεται η επιδερμίδα σου μετά την επιστροφή στην πόλη
ΠΗΓΗ:@madisonbeer
Επιστροφή στην καθημερινότητα και η επιδερμίδα σου χρειάζεται ένα boost ενυδάτωσης και περιποίησης.

Με το τέλος του καλοκαιριού, η επιδερμίδα σου πιθανόν να έχει υποστεί βλάβες όπως θαμπή όψη, ανομοιόμορφη υφή και ξηρότητα. Το φθινόπωρο είναι η ιδανική στιγμή για να επαναφέρεις την υγεία του δέρματός σου με μια προσαρμοσμένη ρουτίνα περιποίησης. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείς να ενισχύσεις τη φυσική υγρασία και να ανανεώσεις την επιδερμίδα σου, αποφεύγοντας περαιτέρω φθορές.

1. Πες αντίο στα νεκρά κύτταρα με απολέπιση

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να απορροφηθούν καλύτερα τα προϊόντα περιποίησης. Προσπάθησε να κάνεις απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα, προτιμώντας χημικά απολεπιστικά προϊόντα που είναι λιγότερο επιθετικά από τα scrub με κόκκους. Αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή και ευαίσθητη, χρησιμοποίησε μια βαμβακερή γάζα για μια πιο ήπια απολέπιση.

2. Ενίσχυσε τον επιδερμικό φραγμό

Η ενυδάτωση και η αποκατάσταση του επιδερμικού φραγμού είναι πολύ σημαντική το φθινόπωρο. Αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν ceramides και υαλουρονικό οξύ για βαθιά ενυδάτωση. Τα face mists με ιαματικό νερό είναι επίσης εξαιρετικά για να προσφέρουν επιπλέον ενυδάτωση και προστασία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Επιλογή σωστών προϊόντων

Ενώ ο καιρός αρχίζει να δροσίζει, δεν χρειάζεται να περάσεις αμέσως σε πλούσιες κρέμες. Συνέχισε να χρησιμοποιείς πιο ελαφριές υφές και πρόσθεσε μερικές πλούσιες επιλογές, όπως ενυδατικές μάσκες ή έλαια προσώπου, για να δώσεις στη δερμάτινη υφή την ώθηση που χρειάζεται.

4. Lip care

Τα χείλη συχνά παραμελούνται και μπορεί να εμφανίσουν ξηρότητα. Ενσωμάτωσε ειδικά scrubs και lip balms στα προϊόντα περιποίησής σου, καθώς και προϊόντα με SPF για να διατηρήσεις τα χείλη σου προστατευμένα και ενυδατωμένα.

5. Ενσωμάτωσε τη βιταμίνη C

Η Βιταμίνη C είναι αναπόσπαστο μέρος της φθινοπωρινής περιποίησης. Ενισχύει τη λάμψη της επιδερμίδας, βελτιώνει τις κηλίδες και προστατεύει από μελλοντικές φθορές. Επανέφερε τη Βιταμίνη C στη ρουτίνα σου αν την είχες σταματήσει το καλοκαίρι. Συνδυάζοντας τη με μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C, ενισχύεις την δράση της και ενισχύεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

6. Χρήση αντηλιακού πάντα και παντού

Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη όλο το χρόνο. Μην παραλείπεις τη χρήση αντηλιακού το φθινόπωρο, καθώς οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου και το blue light από τις οθόνες εξακολουθούν να επηρεάζουν την επιδερμίδα σου. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού προστατεύει από φθορές, πανάδες και σημάδια γήρανσης, βελτιώνοντας παράλληλα τα αποτελέσματα της περιποίησής σου.

Με αυτά τα βήματα, μπορείς να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για το φθινόπωρο και να την κρατήσεις υγιή και λαμπερή.

Τελευταία τροποποίηση στις 12.09.2024 - 23:42