Κρέμες νύχτας: Τι πρέπει να προσέξεις για να επιλέξεις την κατάλληλη για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου

Κρέμες νύχτας: Τι πρέπει να προσέξεις για να επιλέξεις την κατάλληλη για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου
ΠΗΓΗ:PEXELS
Όλα τα μυστικά για να επιλέξεις την σωστή κρέμα νυκτός για σένα.

Η κρέμα νύχτας είναι ένα απαραίτητο στοιχείο στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, καθώς λειτουργεί διαφορετικά από την κρέμα ημέρας. Ενώ η κρέμα ημέρας επικεντρώνεται στην προστασία του δέρματος από εξωτερικές απειλές, όπως οι ελεύθερες ρίζες και η υπεριώδης ακτινοβολία, η κρέμα νύχτας στοχεύει στην αναδόμηση και αποκατάσταση της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια του ύπνου σου. Με πιο πλούσιες συνθέσεις, βοηθά στην ενίσχυση του κολλαγόνου και την αποκατάσταση του δερματικού φραγμού, χαρίζοντάς σου μια πιο λαμπερή και σφριγηλή όψη το επόμενο πρωί.

Όταν επιλέγεις την κρέμα νύχτας σου, είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, καθώς και τα συστατικά που περιέχει η κρέμα. Για παράδειγμα, αν σε ενδιαφέρει η αντιγήρανση, προτίμησε μια κρέμα με ρετινόλη. Αν χρειάζεσαι ενυδάτωση και ομοιόμορφο τόνο, αναζήτησε προϊόντα με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Ε ή σκουαλένιο. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, οι φόρμουλες με ceramides, πεπτίδια και νιασιναμίδη είναι εξαιρετικές επιλογές.

Προσοχή όμως στα εξής:

1) Απέφυγε να επιλέγεις κρέμες νύχτας που περιέχουν τα ίδια ενεργά συστατικά που υπάρχουν ήδη στο καθαριστικό, το toner ή τον ορό σου, για να αποφύγεις τον ερεθισμό της επιδερμίδας σου. Είναι σημαντικό να διασφαλίσεις ότι η συνολική σου ρουτίνα περιποίησης είναι ισορροπημένη.

2) Βεβαιώσου ότι η κρέμα που επιλέγεις είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σου. Οι επιδερμίδες με τάση ακμής ή λιπαρότητας μπορεί να χρειάζονται διαφορετική φροντίδα και η σωστή φόρμουλα μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις την υγεία του δέρματος και να ελέγξεις τη λιπαρότητα.

3) Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, απέφυγε τις κρέμες που περιέχουν άρωμα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς.

Επιλέγοντας την κατάλληλη κρέμα νύχτας, θα δεις σημαντική βελτίωση στην υφή και την όψη της επιδερμίδας σου.

Extra beauty tip: Εφάρμοσε την κρέμα νυκτός σου τουλάχιστον μια ώρα πριν πας για ύπνο. Είναι σημαντικό βήμα για να προλάβει να απορροφηθεί σωστά απο το δέρμα σου και να μην καταλήξει απλά στο μαξιλάρι σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.08.2024 - 23:50