Foundation με SPF: Μπορεί να αντικαταστήσει το κανονικό αντιηλιακό;

Foundation με SPF: Μπορεί να αντικαταστήσει το κανονικό αντιηλιακό;
ΠΗΓΗ:@klarahellqvist
Τι ισχύει σύμφωνα με τους ειδικούς.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι πρωινής ρουτίνας ομορφιάς: αυτοί που επιλέγουν γρήγορες λύσεις και αυτοί που απολαμβάνουν την διαδικασία του να περιποιούνται την επιδερμίδα τους. Για όσους προτιμούν την απλότητα, η ιδέα να βρουν προϊόντα με SPF που μπορούν να αντικαταστήσουν το καθημερινό αντηλιακό είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Τα foundation με ενσωματωμένο SPF φαίνονται σαν μια καλή εναλλακτική λύση για την καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι το foundation με SPF δεν μπορεί να προσφέρει την ίδια προστασία που χαρίζει το αντηλιακό. Αν και οι συνθέσεις που περιέχουν SPF είναι καλύτερες από το να μην χρησιμοποιείτε καθόλου αντηλιακή προστασία, δεν είναι πλήρως αξιόπιστες για την προστασία του δέρματος από τη ζημία που προκαλεί ο ήλιος.

Γιατί το makeup με SPF δεν είναι αρκετό;

Οι δερματολόγοι και οι ειδικοί στα καλλυντικά επισημαίνουν ότι το makeup με SPF δεν επαρκεί για πλήρη προστασία. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το SPF που περιέχει το makeup τους παρέχει την ίδια προστασία με το κανονικό αντηλιακό. Ωστόσο, τα περισσότερα καλλυντικά έχουν χαμηλότερους δείκτες SPF, όπως SPF 15 ή SPF 20, που δεν είναι επαρκείς για προστασία μεγάλης διάρκειας έκθεσης στον ήλιο χωρίς επανειλημμένη εφαρμογή.

{https://www.instagram.com/p/CTZaW3moK7S/?img_index=1}

Επιπλέον, πολλές φόρμουλες με SPF δεν περιλαμβάνουν την ένδειξη "ευρέως φάσματος", που υποδηλώνει προστασία και από τις ακτίνες UVA και UVB. Χωρίς αυτή την ένδειξη, η προστασία που προσφέρει το προϊόν είναι περιορισμένη. Επίσης, η διαδικασία δοκιμών για το SPF συχνά περιλαμβάνει την εφαρμογή πολύ μεγάλου ποσού προϊόντος, κάτι που συνήθως δεν εφαρμόζεται στην πραγματικότητα.

Πώς να προστατευτείτε πλήρως απο τον ήλιο με SPF;

Για την καλύτερη προστασία, οι δερματολόγοι προτείνουν τη χρήση κανονικού αντηλιακού πριν από το μακιγιάζ σας. Εφαρμόστε περίπου δύο δάχτυλα αντηλιακού ως πρώτο βήμα στην πρωινή περιποίηση του δέρματος σας. Η χρήση foundation με SPF μπορεί να προσφέρει επιπλέον προστασία, αλλά δεν θα πρέπει να αντικαθιστά το βασικό αντηλιακό.

Για εκείνους που περνούν την περισσότερη ώρα τους σε εσωτερικούς χώρους ή σε περιοχές με περιορισμένη έκθεση στον ήλιο, το μακιγιάζ με SPF μπορεί να προσφέρει κάποια επιπλέον προστασία. Ωστόσο, εάν περνάτε χρόνο έξω, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η χρήση αντηλιακού παραμένει απαραίτητη.

{https://www.instagram.com/p/CS6WSYnj7_9/?img_index=1}

Αν το foundation σας έχει χαμηλό SPF, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον προστασία με προϊόντα όπως πούδρες ή σπρέι αντηλιακής προστασίας, που είναι εύκολα στη χρήση και μπορούν να εφαρμόζονται πάνω από το μακιγιάζ σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διασφαλίσετε τόσο τη μακροχρόνια προστασία από τον ήλιο, όσο και την επιθυμητή εμφάνιση με το makeup σας!

Τελευταία τροποποίηση στις 08.08.2024 - 10:50