Face scrub: Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση και τι να προσέχετε

Face scrub: Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση και τι να προσέχετε
ΠΗΓΗ:@haileybieber
Πρέπει να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπό σας κάθε εβδομάδα; Μέρα παρά μέρα; Τι θα συμβεί αν κάνετε απολέπιση κάθε μέρα;

Διαβάζουμε σε διάφορα μέσα ότι πολλές διάσημες, όπως η Gwyneth Paltrow, κάνουν απολέπιση καθημερινά και μάλιστα ισχυρίζονται ότι αυτή η συνήθεια είναι ο λόγος που το δέρμα τους είναι τόσο καθαρό και λαμπερό. Ποια είναι η αλήθεια όμως;

Η συχνότητα της απολέπισης εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας, τις συγκεκριμένες ανάγκες του και την ένταση του προϊόντος που χρησιμοποιείτε. Αν κάνετε απολέπιση σπάνια, όπως μία φορά την εβδομάδα, είναι πιθανό το δέρμα σας να συσσωρεύσει λιπαρότητα, ρύπους και υπολείμματα μακιγιάζ, που μπορεί να οδηγήσουν σε φραγμένους πόρους. Από την άλλη πλευρά, η καθημερινή απολέπιση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και τραυματισμό στο δέρμα.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση προσώπου;

Η ιδανική συχνότητα απολέπισης είναι μία με δύο φορές την εβδομάδα, πάντα με τη συμβουλή δερματολόγου και χρησιμοποιώντας το κατάλληλο προϊόν για τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματός σας. Η σωστή απολέπιση βελτιώνει τη λάμψη, την υφή και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Όταν η απολέπιση γίνεται σωστά, τα προϊόντα περιποίησης όπως οι οροί, τα έλαια και οι κρέμες απορροφώνται καλύτερα από το δέρμα, προσφέροντας μεγαλύτερα οφέλη. Επιπλέον, ακόμα και το μακιγιάζ εφαρμόζεται καλύτερα σε ένα δέρμα με ομοιόμορφη υφή και χωρίς υπερβολική λιπαρότητα.

haileybieber 361836346 18397303927037292 1219497970013740557 n 850cc

Για να βρείτε τη σωστή συχνότητα απολέπισης για τον τύπο του δέρματός σας, να είστε προσεκτικοί. Ξεκινήστε με μία ή δύο φορές την εβδομάδα και παρατηρήστε πώς αντιδρά το δέρμα σας. Αν παρατηρήσετε ερυθρότητα, μειώστε τη συχνότητα. Να θυμάστε ότι το δέρμα σας προσαρμόζεται στην απολέπιση με την πάροδο του χρόνου, οπότε κάτι που μπορεί να είναι υπερβολικό στην αρχή μπορεί να γίνει ανεκτό αργότερα.

Τελευταία τροποποίηση στις 03.08.2024 - 02:11