H DIY μάσκα προσώπου που χρησιμοποιεί η Meghan Markle για λαμπερή επιδερμίδα

17.02.2019
H DIY μάσκα προσώπου που χρησιμοποιεί η Meghan Markle για λαμπερή επιδερμίδα
Η αισθητικός της Δούκισσας μοιράζεται τα απλά συστατικά που μπορείς και εσύ να χρησιμοποιήσεις

Φαντάσου έναν κόσμο στον οποίο μπορείς να πας στην κουζίνα σου φορώντας τις κάλτσες και τη ρόμπα σου, να πάρεις ένα μπολ, ένα κουτάλι και λίγα μόνο απλά συστατικά και 11 λεπτά αργότερα να έχεις στο πρόσωπο σου τη λάμψη της Δούκισσας του Sussex, χωρίς να έχεις ξοδέψει ούτε ένα ευρώ. H celebrity αισθητικός Nichola Joss λέει ότι είναι εφικτό.

Διάβασε και αυτό: Πώς να κάνεις τα μάτια σου να ξεπρηστούν γρήγορα

Η Joss, η ειδικός υπεύθυνη για τις αψεγάδιαστες επιδερμίδες αστέρων όπως η Priyanka Chopra, η Meghan Markle και η Gwyneth Paltrow, λέει ότι μια απλή, σπιτική μάσκα προσώπου είναι το καλύτερο μυστικό για να αποκτήσεις το λαμπερό αξιοζήλευτο δέρμα των celebrities. "Οι σπιτικές μάσκες προσώπου είναι εκπληκτικές, και τις υποστηρίζω πλήρως", λέει η ίδια. "Είναι εύκολες, τζάμπα, και έχεις τον πλήρη έλεγχο των συστατικών που βάζεις στο δέρμα σου - γι 'αυτό και οι περισσότεροι από τους πελάτες μου τις αγαπούν".

Παρακάτω, η Joss μοιράζεται τα πέντε απλά συστατικά κουζίνας δρουν με καταπραϋντικό και απολεπιστικό τρόπο για τη φροντίδας του δέρματος, και τα οποία σίγουρα ήδη έχεις στο σπίτι σου:

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι πολυλειτουργικό - μπορείς να ρίξεις μια μικρή ποσότητα στο δέρμα και τα μαλλιά σου για να προσθέσεις ένα τροπικό άρωμα και, στη συνέχεια, να το χρησιμοποιήσεις για μια σπιτική μάσκα προσώπου. Η Joss λέει ότι αποτελεί την τέλεια βάση για μια μάσκα DIY. "Αναμιγνύεται καλά με άλλα συστατικά και δημιουργεί μια καταπραϋντική πάστα".

Αυτό το είδες; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το υαλουρονικό οξύ

Κουρκουμάς

Ψάξε στο συρτάρι σου για τον πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο κουρκουμά. "Είναι ένα καταπληκτικό συστατικό με πολλά οφέλη για το δέρμα, αφού το ηρεμεί και βοηθά στην ανακούφιση από τη φλεγμονή και τη συμφόρηση", λέει η Joss. "O κουρκουμάς σε συνδυασμό με το λάδι καρύδας είναι μια απλή συνταγή που λειτουργεί τόσο για να φωτίσει όσο και για να ενυδατώσει το δέρμα."

Βρώμη

Η βρώμη είναι κάτι περισσότερο από ένα καλό, υγιεινό πρωινό: Στην ωμή της μορφή, μπορεί να κάνει θαύματα για την απολέπιση του προσώπου. "Η βρώμη ενεργεί ως απαλό φυσικό απολεπιστικό και κάνει θαύματα για το δέρμα όταν αναμειγνύεται με μια υγροποιημένη βάση όπως το έλαιο καρύδας ή το μέλι", λέει η Joss.

Διάβασε επίσης: Μαύροι κύκλοι: 5 λόγοι για τους οποίους μπορεί να τους βλέπεις κάτω από τα μάτια σου

Μέλι

Μπορείς να πάρεις μια μικρή ποσότητα μελιού και να την τρίψεις στο πρόσωπό σου για να μαλακώσεις το ξηρό ή ερεθισμένο δέρμα. Η Joss συνιστά το μείγμα από βρώμη και ακατέργαστο μέλι manuka για να φτιάξεις μια εύκολη μαλακτική και απολεπιστική μάσκα προσώπου.

Ασπράδια αυγού

Για χρόνια, το αυγό (ειδικά το λευκό μέρος) έχει τιμηθεί στο χώρο της ομορφιάς χάρη στη λευκωματίνη, μια πρωτεΐνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σφίξει τους πόρους και να καθαρίσει τα σπυράκια. "Τα ασπράδια αυγούν συμβάλουν στη φωτεινότητα του δέρματος", λέει η Joss.