Αχ, αυτά τα κόκκινα ενοχλητικά σπυράκια... Εμφανίζονται συνήθως στην εφηβεία αλλά, ταλαιπωρούν και τις μεγαλύτερες ηλικίες. Πού οφείλονται και πώς καταπολεμούνται;
Το μέλι πολλές φορές έχει συνδεθεί με την αντιμετώπιση της ακμής, παρακάτω θα μάθεις τις αλήθειες που πρέπει να ξέρεις για το μέλι και την ακμή.
Ναι στο ωμό μέλι:
Το βασικό είναι να προτιμάμε το ωμό μέλι γιατί το επεξεργασμένο χάνει την αντιβακτηριακή του ιδιότητα. Το να το χρησιμοποιήσεις ζεστό ή να του προσθέσεις νερό είναι κάτι που παίζει πολύ σε πολλές φυσικές συνταγές που θα βρεις αλλά δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπισΑΝ λοιπόν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις το μέλι για την αντιμετώπισηη της ακμής.
Δεν εξαφανίζει τις ουλές:
Αν πιστεύεις πως το μέλι θα εξαφανίσεις τις ουλές και τα σημάδια της ακμής τότε καλά θα κάνεις να μην είσαι τόσο σίγουρη. Σύμφωνα με την Rachel Nazarian, δερματολόγο στη Νέα Υόρκη σε μελέτες που το μέλι χρησιμοποιήθηκε για να γιατρέψει πληγές τοπικά ειδικά μετά από εγκαύματα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα έχει επουλωτικές δράσεις αλλά δεν μπορεί να επανορθώσεις τις ουλές, αφού αν υπάρχει μια ουλή δεν μπορεί να την εξαφανίσει.