Τι είναι το Hair Gloss; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Τι είναι το Hair Gloss; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
ΠΗΓΗ:@ yereko
Εάν θέλεις λαμπερά μαλλιά το hair gloss είναι για σένα

Σε έναν ιδανικό κόσμο, όλες θα θέλαμε να έχουμε το καλό το DNA ή απλά να έχουμε γεννηθεί με μαλλιά που λάμπουν σαν καθρέφτης. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά αν έχεις κάνει βαφή, ντεκαπάζ, ή έχεις ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σου με θερμότητα ή χημικά προϊόντα. Υπάρχουν προϊόντα όπως οι μάσκες και τα λάδια μαλλιών που μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση και αναδόμηση της λάμψης. Αν, όμως, θέλεις άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα, τότε είναι καιρός να δοκιμάσεις το hair gloss.

Το hair gloss είναι μια θεραπεία που χαρίζει λάμψη στα μαλλιά σου, κάνοντάς τα να δείχνουν υγιή και λαμπερά, όπως σε διαφήμιση σαμπουάν. Σύμφωνα με hair experts τα glosses βοηθούν κυρίως στη λάμψη και στη ρύθμιση των τόνων των μαλλιών. Το καλό με το hair gloss είναι ότι, σε αντίθεση με τη βαφή, δεν εισχωρεί βαθιά μέσα στην τρίχα και γι’ αυτό είναι πιο ήπιο, αλλά εξίσου αποτελεσματικό. Αν προτιμάς μια επαγγελματική προσέγγιση, μπορείς να κλείσεις ραντεβού σε κομμωτήριο, αλλά υπάρχουν και πολλές λύσεις για να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι.

Για να αποφασίσεις αν η θεραπεία με hair gloss είναι η κατάλληλη για σένα, συνέχισε να διαβάζεις!

Τι είναι το hair gloss;

Το hair gloss είναι μια προσωρινή θεραπεία που καλύπτει την επιφάνεια των μαλλιών και διεισδύει στην επιδερμίδα τους, βελτιώνοντας τόσο την υγεία, όσο και την απόχρωσή τους. Σύμφωνα με τον Brad Mondo, δημιουργό και καλλιτεχνικό διευθυντή της XMONDO, ένα gloss που χρησιμοποιείς στο σπίτι είναι συνήθως ημι-μόνιμο και προσθέτει λάμψη, ενώ κάνει τα μαλλιά πιο απαλά και υγιή.

Ποιοι τύποι gloss υπάρχουν;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι glosses. Το ημι-μόνιμο gloss είναι ένα επαγγελματικό προϊόν που περιέχει χρωστική και αναμειγνύεται με developer, ενώ οι άμεσες βαφές περιέχουν μόνο χρωστική που "χρωματίζει" προσωρινά τα μαλλιά. Η σωστή συχνότητα χρήσης εξαρτάται από το χρώμα των μαλλιών σου. Για να αποφασίσεις ποιο gloss είναι το καλύτερο για σένα, είναι καλό να μιλήσεις με τον κομμωτή σου.

{https://www.tiktok.com/@tinaprokas/video/7407554677211958560?lang=el-GR&q=HAIR%20GLOSS&t=1728592494421}

Αξίζει να σημειωθεί ότι το gloss δεν απευθύνεται μόνο σε βαμμένα ή χημικά επεξεργασμένα μαλλιά. Ακόμη και αν τα μαλλιά σου είναι φυσικά, ένα gloss μπορεί να προσφέρει υπέροχη λάμψη και υγεία. Υπάρχουν glosses που είναι διάφανα και δεν αλλάζουν το χρώμα των μαλλιών σου, αλλά προσφέρουν μόνο λάμψη και ενυδάτωση.

Μπορεί το gloss να διορθώσει το καστανό ή τον αποχρωματισμό;

Το gloss μπορεί να βοηθήσει να ρυθμίσεις την απόχρωση των μαλλιών σου, κάνοντάς τα πιο ομοιόμορφα, σκούρα ή φωτεινά, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Στα κομμωτήρια, τα glosses συνήθως αναμειγνύονται ειδικά για τον κάθε πελάτη και τις ανάγκες του.

Το gloss είναι ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών;

Φυσικά και ναι, από ίσια μέχρι κυματιστά ή σγουρά, μπορούν να επωφεληθούν από το gloss. Εάν ο στόχος σου είναι να έχεις μαλλιά με λάμψη, αυτή η θεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείς το hair gloss;

Η συχνότητα εξαρτάται από τις προτιμήσεις σου, αλλά οι ειδικοί προτείνουν μια θεραπεία κάθε τέσσερις με έξι εβδομάδες. Αν βάφεις τα μαλλιά σου, το gloss μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του χρώματος για μεγαλύτερο διάστημα.

Πόσο διαρκεί το hair gloss;

Μια θεραπεία gloss διαρκεί περίπου έναν μήνα. Για να παρατείνεις τα αποτελέσματα, μπορείς να χρησιμοποιείς προϊόντα που προστατεύουν το χρώμα και να αποφεύγεις να πλένεις τα μαλλιά σου με πολύ ζεστό νερό.

Είναι το hair gloss επιβλαβές;

Το αντίθετο, μάλιστα! Τα περισσότερα glosses περιέχουν συστατικά όπως αμινοξέα και μαλακτικά που θρέφουν και ενυδατώνουν τα μαλλιά, βοηθώντας τα να δείχνουν πιο υγιή και λαμπερά.

Μπορείς να κάνεις gloss στο σπίτι;

Φυσικά και μπορείς να κάνεις gloss στο σπίτι. Ο Brad Mondo εξηγεί ότι η διαδικασία είναι πολύ απλή, ειδικά αν χρησιμοποιείς διάφανο gloss. Αρκεί να λούσεις τα μαλλιά σου, να εφαρμόσεις το προϊόν και να το αφήσεις να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Είναι τόσο εύκολο, όσο η χρήση ενός μαλακτικού.

{https://www.tiktok.com/@aislingchan/video/7361820261823384865?lang=el-GR&q=HAIR%20GLOSS&t=1728592494421}

Εάν επιλέξεις ένα έγχρωμο gloss, η διαφορά είναι ότι στο κομμωτήριο το χρώμα θα προσαρμοστεί αποκλειστικά για εσένα. Στο σπίτι, το χρώμα θα είναι πιο γενικό, αλλά και πάλι θα βελτιώσει την υφή και την λάμψη των μαλλιών σου.

Με το σωστό προϊόν, είτε στο κομμωτήριο, είτε στο σπίτι, το hair gloss μπορεί να είναι ο μυστικός σου σύμμαχος για πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά!

Τελευταία τροποποίηση στις 10.10.2024 - 23:37