Τι είναι το hair botox; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την πιο viral θεραπεία μαλλιών

Τι είναι το hair botox; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την πιο viral θεραπεία μαλλιών
ΠΗΓΗ:@ kimkardashian
Γνώρισε τη θεραπεία hair botox, όχι, δεν μιλάμε για μια νέα ενέσιμη θεραπεία.

Όπως το παραδοσιακό Botox, το οποίο υπόσχεται να σταματήσει τη δημιουργία λεπτών γραμμών μέσω νευρομυϊκής αναστολής, προσφέροντας πιο λείο και λαμπερό δέρμα, τώρα υπάρχει μια θεραπεία που μπορεί να σου χαρίσει λαμπερά και μεταξένια μαλλιά (και έτσι προέκυψε αυτό το ευρηματικό όνομα).

Το «Hair Botox» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια θεραπεία μαλλιών που στοχεύει στην αναζωογόνηση και αποκατάσταση της υγείας και της εμφάνισης των μαλλιών. Και όχι, δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό Botox. «Η θεραπεία ξεκίνησε στη Βραζιλία», έχει αναφέρει ο διάσημος κομμωτής Dimitris Giannetos σε συνέντευξή του, του οποίου οι πελάτες περιλαμβάνουν τις Amal Clooney, Gigi Hadid, και Joey King. «Είναι μια φανταστική θεραπεία για όποιον έχει φριζαρισμένα ή σγουρά μαλλιά, αλλά λειτουργεί και για ευρωπαϊκού τύπου μαλλιά, διότι ενισχύει την φυσική πρωτεΐνη στα μαλλιά, προσθέτοντας δύναμη».

Ενώ η ιδέα του Hair Botox μπορεί να ακούγεται υπερβολικά καλή για να είναι αληθινή, η διαδικασία είναι πραγματικά ένας αρκετά προσιτός τρόπος για να αποκτήσεις ενυδατωμένα, λαμπερά, πλούσια μαλλιά μέσω ενός επιλεγμένου κοκτέιλ συστατικών που ενισχύουν τα μαλλιά, χωρίς ενέσεις.

Τι είναι το Hair Botox;

Το #HairBotox έχει συγκεντρώσει πολλά views στο TikTok, κυρίως λόγω του «κλικ-μπέιτι» ονόματός του. Είναι ένας όρος μάρκετινγκ και όχι μια ιατρική διαδικασία. Ένας πιο ακριβής ορισμός θα ήταν μια ενυδατική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει στην επαναφορά της χαμένης υγρασίας, στην επανόρθωση των κατεστραμμένων μαλλιών και στη μείωση του φριζαρίσματος.

{https://www.tiktok.com/@silkcartwright/video/7293018734594133250?q=hair%20botox&t=1725375399228}

Μια κοινή ιδιότητα μεταξύ του πραγματικού Botox και του Hair Botox είναι το λείο αποτέλεσμα. Για τα μαλλιά, αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ιδέας της πλήρωσης κενών στη δομή της τρίχας, προσωρινά αποκαθιστώντας τις σπασμένες άκρες και βελτιώνοντας την υφή στη διαδικασία. Το Hair Botox είναι μια θεραπεία που περιποιείται και επικαλύπτει τα μαλλιά με συστατικά όπως κερατίνη και κολλαγόνο για την επιδιόρθωση των κατεστραμμένων και σπασμένων ινών μαλλιών. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να δείχνουν πιο υγιή και πυκνά, ενώ παράλληλα παρέχει δύναμη και προστασία από μελλοντικές βλάβες.

Ποια είναι τα οφέλη του Hair Botox;

Τα προϊόντα Hair Botox μπορούν να σε βοηθήσουν αποκτήσεις την πολυπόθητη λάμψη στα μαλλιά σου, ακόμα κι αν είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα. Το Hair Botox χρησιμοποιείται συχνά ως λύση για άτομα με ξηρά, εύθραυστα και κατεστραμμένα μαλλιά. Ενώ οι θεραπείες μπορούν να γίνουν στα κομμωτήρια, το Hair Botox είναι ουσιαστικά μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης που μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί στο σπίτι με τα κατάλληλα προϊόντα.

Το Hair Botox μπορεί να ακούγεται σαν ένα μικρό θαύμα εξ ουρανού, αλλά τα προϊόντα πρέπει να είναι μέρος μιας ολιστικής προσέγγισης για την περιποίηση των μαλλιών σας. Ενώ οι θεραπείες Hair Botox μπορούν να προσφέρουν προσωρινές βελτιώσεις στην εμφάνιση και την κατάσταση των μαλλιών, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν αλλάζουν μόνιμα τη δομή των μαλλιών. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών του ατόμου, την έκταση του προβλήματος και το συγκεκριμένο προϊόν που χρησιμοποιείται.

Πώς λειτουργεί το Hair Botox;

Το Hair Botox προσφέρει στα μαλλιά μια έγχυση πληρότητας και λάμψης μέσω μείγματος συστατικών που λειαίνουν και καταπραΰνουν. Τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα Hair Botox μπορεί να διαφέρουν ανάμεσα σε διαφορετικές μάρκες και συνθέσεις. Το υαλουρονικό οξύ, την κερατίνη, τη βιταμίνη Ε, τη βιταμίνη Β5, και το κολλαγόνο είναι τα κοινά συστατικά που εμπεριέχονται σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τα προϊόντα συνήθως επικεντρώνονται στην κερατίνη και το κολλαγόνο. Η κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει φυσικά στα μαλλιά, με τη μορφή botox να πηγαίνει τα πράγματα σε άλλο επίπεδο. Τα προϊόντα Hair Botox συχνά περιέχουν υδρολυμένη κερατίνη, η οποία είναι μια μορφή κερατίνης που έχει διασπαστεί σε μικρότερα σωματίδια. Η υδρολυμένη κερατίνη μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση και την επανόρθωση των κατεστραμμένων μαλλιών, γεμίζοντας τα κενά στον άξονα της τρίχας.

{https://www.tiktok.com/@sophie.richardd/video/7252639458951138568?q=hair%20botox&t=1725375399228}

Το κολλαγόνο, επίσης μια πρωτεΐνη, παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της δομής και της δύναμης των διαφόρων ιστών στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών. Το κολλαγόνο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του άξονα της τρίχας, στην αύξηση της ελαστικότητας της και στην ενίσχυση της ικανότητάς της να διατηρεί την υγρασία. Με την αναπλήρωση του κολλαγόνου στα μαλλιά, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της φθοράς, στη βελτίωση της υφής των μαλλιών και στην ενίσχυση της συνολικής υγείας των μαλλιών.

Πρόσθεσε σε αυτά το υαλουρονικό οξύ που βοηθά στην διατήρηση της υγρασίας, συμβάλλοντας στην ελαστικότητα και την εμφάνιση και το έλαιο χαβιαριού (πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση και τη βελτίωση της υφής των μαλλιών).

{https://www.tiktok.com/@hairbyvickie99/video/7385945136515075344?q=hair%20botox&t=1725375399228}

Τέλος, αναζήτησε φυτικά εκχυλίσματα. Διάφορα φυτικά εκχυλίσματα όπως αλόη βέρα, πράσινο τσάι, ή χαμομήλι, μπορεί να περιλαμβάνονται στα προϊόντα Hair Botox για τις καταπραϋντικές, αντιοξειδωτικές, ή αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Αυτά τα συστατικά μπορούν να αυξήσουν την ενυδάτωση, να βελτιώσουν την υφή, να μειώσουν το φριζάρισμα και να κάνουν το styling ευκολότερο.

Τι διαφορά έχει το Hair Botox με άλλες θεραπείες;

Επειδή το Hair Botox διεισδύει βαθύτερα στον άξονα της τρίχας σε σύγκριση με μια θεραπεία κερατίνης, διαρκεί περισσότερο. Κλειδώνει όλη την πρωτεΐνη που λείπει και χρειάζονται τα μαλλιά σας.

{https://www.tiktok.com/@dvcolour/video/7063220766069853445?q=hair%20botox&t=1725375399228}

Beauty note: Μην ξεχνάς τη φροντίδα μετά τη θεραπεία, είναι σημαντικό step!

Τελευταία τροποποίηση στις 04.09.2024 - 13:35