Αμυγδαλέλαιο: Πώς να το εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου;

Αμυγδαλέλαιο: Πώς να το εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου;
ΠΗΓΗ:PEXELS
Για να το εντάξεις στην skincare routine σου.

Όταν ένα φυσικό προϊόν έχει αποδεδειγμένα οφέλη για τη φροντίδα της επιδερμίδας μας, δεν είναι παράξενο που αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους να το ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας. Αυτό ισχύει και για το αμυγδαλέλαιο, ένα προϊόν με πολλές ευεργετικές ιδιότητες που έχουμε πολύ ψηλά!

Περιέχοντας υψηλά επίπεδα λιπαρών οξέων, καθώς και βιταμίνες D και E, το αμυγδαλέλαιο λειτουργεί ως ισχυρό αντιφλεγμονώδες και καταπραϋντικό συστατικό, καθιστώντας το πολύτιμο σύμμαχο στη ρουτίνα ομορφιάς μας. Ας δούμε πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να απολαύσουμε τα μέγιστα οφέλη του:

Σαν last step στην νυχτερινή περιποίηση

Μετά την ολοκλήρωση των υπόλοιπων βημάτων φροντίδας του δέρματος το βράδυ, μπορούμε να εφαρμόσουμε αμυγδαλέλαιο στο πρόσωπό μας. Λόγω των αποφρακτικών του ιδιοτήτων, λειτουργεί ιδανικά ως τελευταίο βήμα, σφραγίζοντας τα άλλα προϊόντα ώστε να απορροφηθούν σωστά από την επιδερμίδα.

Για την αφαίρεση του μακιγιάζ

Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καθαριστικό ή ενυδατικό προϊόν. Μπορούμε να το ζεστάνουμε με τα χέρια μας ή να εμποτίσουμε έναν δίσκο ντεμακιγιαζ με αυτό, και να κάνουμε απαλές κυκλικές κινήσεις στο δέρμα μας για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ. Στη συνέχεια, προχωράμε στον καθαρισμό με ένα μικκυλιακό νερό.

Προσθήκη στην ενυδατική κρέμα

Μερικές σταγόνες αγνού αμυγδαλέλαιου μπορούν να προστεθούν στην αγαπημένη μας ενυδατική κρέμα, ενισχύοντας την ενυδατική της δράση. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να μετατρέψουμε την κρέμα μας σε μία πιο πλούσια, ολονύκτια θεραπεία.

Ως λάδι σώματος

Τα ίδια οφέλη που προσφέρει το αμυγδαλέλαιο στο δέρμα του προσώπου, ισχύουν και για το σώμα. Είναι εξαιρετικά ευεργετικό να το χρησιμοποιούμε στα πόδια, τα χέρια, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος χρειάζεται ενυδάτωση και θρέψη.

Ενυδάτωση της επιδερμίδας γύρω από τα νύχια

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα νύχια μας και την επιδερμίδα γύρω από αυτά υγιή και καθαρή, το αμυγδαλέλαιο είναι μια εξαιρετική επιλογή για ενυδάτωση χωρίς ερεθισμούς. Κάνει πιο απαλά τα πετσάκια, διατηρώντας τα απαλά και ενυδατωμένα.

Με αυτούς τους απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους, μπορούμε να ενσωματώσουμε το αμυγδαλέλαιο στη ρουτίνα ομορφιάς μας και να απολαύσουμε πλήρως τα οφέλη του.

Τελευταία τροποποίηση στις 09.08.2024 - 17:25