#Planeskincare: Η περιποίηση της επιδερμίδας στο αεροπλάνο είναι το νέο viral beauty trend

#Planeskincare: Η περιποίηση της επιδερμίδας στο αεροπλάνο είναι το νέο viral beauty trend
Είναι το νέο beauty trend του καλοκαιριού.

Το trend του skincare κατά τη διάρκεια της πτήσης έχει κατακτήσει τον κόσμο της ομορφιάς φέτος το καλοκαίρι. Το να φροντίζουμε το δέρμα μας κατά τις πολύωρες πτήσεις δεν είναι μόνο ένα δημοφιλές θέμα στα social media, αλλά και μια εξαιρετικά ωφέλιμη πρακτική που μπορεί να διατηρήσει την επιδερμίδα μας λαμπερή και υγιή.

Οι επιδράσεις της πτήσης στο δέρμα

Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, ο ξηρός αέρας μέσα στο αεροπλάνο μπορεί να απορρυθμίσει την ισορροπία του pH του δέρματος και να προκαλέσει σημαντική απώλεια υγρασίας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, θαμπή όψη και σε κάποιες περιπτώσεις, ερεθισμούς. Επιπλέον, το δέρμα μπορεί να αντιδράσει με αυξημένη παραγωγή σμήγματος, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και εξάρσεις ακμής, ειδικά για όσους έχουν ήδη λιπαρό ή μεικτό δέρμα. Για αυτόν τον λόγο, η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πτήση είναι απαραίτητη.

Προετοιμασία πριν την πτήση

Πριν την απογείωση, καθάρισε το πρόσωπό σου με ένα αποτοξινωτικό τζελ για να απομακρύνεις τις βρωμιές και να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για τα επόμενα βήματα. Εφάρμοσε έναν ελαφρύ ορό με νιασιναμίδη και αντιοξειδωτικά για να ενισχύσεις τον δερματικό φραγμό και να καταπραΰνεις τη φλεγμονή. Για το μακιγιάζ, προτίμησε μια ελάχιστη ποσότητα για να αποφύγεις την επιβάρυνση του δέρματος.

{https://www.tiktok.com/@amelia0livia/video/7343287027267407137?q=%23Planeskincare&t=1722433218337}

Φροντίδα κατά τη διάρκεια της πτήσης

Η συνεχής ενυδάτωση είναι κρίσιμη. Εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη και προστατευμένη από τις ελεύθερες ρίζες. Για επιπλέον ανακούφιση και ενυδάτωση, χρησιμοποίησε sheet masks και eye patches, καθώς και σπρέι ιαματικού νερού ή face mists. Τα χείλη σου δεν πρέπει να ξεχνιούνται: χρησιμοποίησε ένα θρεπτικό lip balm και ανανέωσε την εφαρμογή του κάθε ώρα για να αποφύγεις τη ξηρότητα και το σκάσιμο.

Φροντίδα μετά την προσγείωση

Αφού προσγειωθείς, επανέφερε την επιδερμίδα σου κάνοντας ένα βαθύ καθαρισμό και εφαρμόζοντας ξανά τον ορό σου. Αυτό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση και ηρεμία του δέρματος, κρατώντας το ισορροπημένο και λαμπερό. Τέλος, ένα ελαφρύ μασάζ με ενυδατική κρέμα θα αναζωογονήσει το δέρμα σου και θα το διατηρήσει ενυδατωμένο για το υπόλοιπο της ημέρας.

{https://www.tiktok.com/@kiyana.ebrahimi/video/7383762330183535878?q=%23Planeskincare&t=1722433218337}

Ακολούθησε τα παραπάνω βήματα για να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές και φρέσκο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σου με αεροπλάνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 01.08.2024 - 20:02