Beauty tip: Τι να προσέξεις όταν επιλέγεις ενυδατική κρέμα με SPF;

Beauty tip: Τι να προσέξεις όταν επιλέγεις ενυδατική κρέμα με SPF;
ΠΗΓΗ:PEXELS
Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις.

Ανεξαρτήτως εποχής και προσωπικής ρουτίνας ομορφιάς, οι δερματολόγοι και οι ειδικοί στην περιποίηση της επιδερμίδας συμφωνούν ότι η ενυδατική κρέμα και το αντιηλιακό προσώπου είναι δύο βασικά στοιχεία στην καθημερινή φροντίδα του δέρματος.

Πώς θα σου φαινόταν όμως αν μπορούσες να συνδυάσεις ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία σε ένα προϊόν; Οι ενυδατικές κρέμες με SPF προσφέρουν όχι μόνο ενυδάτωση, αλλά και προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Ένα από τα πλεονεκτήματά τους είναι ότι δεν αφήνουν λευκά σημάδια, όπως κάποια αντηλιακά, καθώς εφαρμόζονται εύκολα και αφήνουν το δέρμα λαμπερό και σφριγηλό.

Τι πρέπει να προσέξεις όταν επιλέγεις μια ενυδατική κρέμα με SPF

Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις μια ενυδατική κρέμα που να προσφέρει προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξεις είναι το SPF. Είναι σημαντικό η κρέμα σου να έχει SPF 30 ή υψηλότερο και να παρέχει ευρεία προστασία UVB/UVA/PA++++. Επίσης, εξίσου σημαντική με την επιλογή του SPF είναι η σωστή εφαρμογή και η επαρκής ποσότητα της κρέμας στο πρόσωπο για να είναι αποτελεσματική. Ωστόσο, η ενυδατική κρέμα με SPF δεν μπορεί να αντικαταστήσει το παραδοσιακό αντηλιακό, ειδικά σε περιπτώσεις παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο, όπως στην παραλία.

{https://www.instagram.com/p/CdV5M4NNHbr/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==}

Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλό να χρησιμοποιείς ένα αντηλιακό προϊόν με υψηλό SPF, αντοχή στο νερό και τον ιδρώτα. Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται ως το τελευταίο βήμα της ρουτίνας περιποίησης, καθώς λειτουργεί ως ασπίδα ανάμεσα στην επιδερμίδα και τον ήλιο. Μην ξεχνάς να ανανεώνεις το αντηλιακό σου κάθε 2 ώρες για βέλτιστη προστασία.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.07.2024 - 22:24