Unorthodox: Όλα τα νέα για τη δεύτερη σεζόν

27.04.2020
Unorthodox: Όλα τα νέα για τη δεύτερη σεζόν
Εάν δεν το χόρτασες το Unorthodox και ήθελες να δεις περισσότερα επεισόδια, δεν είσαι η μόνη. Η mini σειρά του Netflix, βασισμένη στα απομνημονεύματα της Deborah Feldman, έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο, σημειώνοντας 94% στο Rotten Tomatoes ενώ μπήκε στη λίστα των δέκα κορυφαίων σειρών του Netflix. Το ερώτημα, λοιπόν, που υπάρχει είναι: Θα μπορούσε να υπάρξει δεύτερη σεζόν για το Unorthodox;

Το Unorthodox ακολουθεί τη ζωή της Esty, μιας νεαρής γυναίκας που παγιδεύεται σε έναν γάμο από προξενιό, η οποία, όταν μαθαίνει ότι είναι έγκυος και ότι ο σύζυγός της σκοπεύει να την χωρίσει, φεύγει από την εβραϊκή Χασιδική κοινότητα στο Μπρούκλιν για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στο Βερολίνο. Όταν ο Yanky, ο εν διαστάσει σύζυγος της Esty, μαθαίνει ότι τελικά είναι έγκυος, αυτός και ο ξάδελφός του Moishe ταξιδεύουν στο Βερολίνο με την ελπίδα να φέρουν την Esty στο σπίτι.

Στο τέλος της σειράς των τεσσάρων επεισοδίων, η Esty φαίνεται να βρίσκει μια εύθραυστη ηρεμία στο Βερολίνο, κάνοντας παρέα με μια ομάδα φοιτητών μουσικής και περνώντας από οντισιόν από το ωδείο τους. «Αφήνουμε τον κόσμο με πολλές εκκρεμότητες, με το αποτέλεσμα της ακρόασης της Esty και το μέλλον της εγκυμοσύνης της να παραμένει άγνωστο. Ακόμα κι έτσι, τα σημεία αυτά γεννούν ελπίδες, με την Esty να εγκαθίσταται σε μια νέα κοινότητα και έχει μπροστά της μια ανεξάρτητη ζωή μακριά από τις περιορισμένες δυνατότητες της ριζοσπαστικής ανατροφής της» είπε στο Εsquire η παραγωγός Anna Winger.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της ακρόασης και το μέλλον της εγκυμοσύνης της Esty είναι μυστήρια με τα οποία ίσως πρέπει να συμβιβαστούμε. Ωστόσο η Winger διέλυσε τις ελπίδες για μια δεύτερη σεζόν, λέγοντας ότι η δημιουργική ομάδα της σειράς βλέπει την ιστορία ως τελειωμένη:

«Δεν θα κάνουμε sequel, επειδή πιστεύουμε ότι πραγματικά την είπαμε αυτήν την ιστορία. Σχεδιάστηκε ως μίνι σειρά. Υποψιάζομαι ότι θα συνεργαστώ ξανά με αυτούς τους ηθοποιούς και με πολλούς από τους συνεργάτες αυτού του έργου. Έχουμε πολλά νέα πράγματα σε εξέλιξη. Δεν είναι λοιπόν το τέλος του δρόμου για αυτούς τους ηθοποιούς, αλλά δεν νομίζω ότι θα ξαναδούμε αυτήν την ιστορία. Τα είπαμε».

Αν και ο δρόμος μπορεί να έχει τελειώσει για το Unorthodox, ίσως είναι μόνο η αρχή για τo Exodus, τη συνέχεια των απομνημονευμάτων της Feldman μετά το Unorthodox. Στο βιβλίο Exodus, η Feldman ξεκινά τη ζωή της ως ανύπαντρη μητέρα έξω από την κλειστή Χασιδική κοινότητα, ταξιδεύοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον μικρό γιο της. Επιδιώκει επίσης να επαναπροσδιορίσει την εβραϊκή ταυτότητά της με τους δικούς της όρους, κάνοντας ένα ταξίδι στη Ευρώπη για να αποτίσει φόρο τιμής και να ανατρέξει στις εμπειρίες της γιαγιάς της κατά το Ολοκαύτωμα.

Το Netflix δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κάποια σχέδια για την τηλεοπτική μεταφορά του Exodus, αλλά αν και εσύ, όπως πολλοί, γοητεύτηκες από το πορτραίτο της Χασιδικής κοινότητας του Unorthodox, το Netflix έχει στη διάθεσή του και άλλες παρόμοιες σειρές. Μπορείς να δοκιμάσεις να δεις το One of Us, ένα ντοκιμαντέρ που περιγράφει τις ακραίες επιπτώσεις σε τρία μέλη της Χασιδικής κοινότητας που απαρνήθηκαν την πίστη τους ή το Shtisel, μια δραματική σειρά για μια υπερ-Ορθόδοξη οικογένεια που ζει στην Ιερουσαλήμ.