Αποκάλυψη για πρίγκιπα Κάρολο: Το Παλάτι ήθελε τον γάμο του με την Diana επειδή εκείνη ήταν παρθένα!

04.05.2022
Αποκάλυψη για πρίγκιπα Κάρολο: Το Παλάτι ήθελε τον γάμο του με την Diana επειδή εκείνη ήταν παρθένα!
Ο περίπλοκος γάμος μεταξύ του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Diana ήταν δύσκολος από την αρχή, χάρη σε μια πολύ «αρχαϊκή απαίτηση παρθενίας» για μια νύφη βασιλικής οικογένειας. Αυτό πιστεύει η Tina Brown, συγγραφέας του The Palace Papers, ότι φταίει που ο γάμος τους ξεκίνησε στραβά από την αρχή.

Σύμφωνα με την συγγραφέα και σε πρόσφατη συνέντευξη της στο The Cut, το να προσπαθείς να βρεις μια κατάλληλη υποψήφια που να ταιριάζει σε αυτή την απαίτηση ήταν σαν να προσπαθείς να βρεις το «τέρας του Λοχ Νες». Αυτό σήμαινε ότι ο έρωτας της ζωής του Καρόλου, η Camilla, ήταν εντελώς εκτός αυτής της φάσης. «Η Camilla καταλάβαινε ότι η οδυνηρή αρχαϊκή απαίτηση της παρθενίας, σε μια νύφη βασιλικής οικογένειας ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας στη σχέση της με τον Κάρολο», γράφει η Brown στο The Palace Papers. Αυτό σήμαινε ότι η αναζήτηση για μια νύφη για τον πρίγκιπα Κάρολο, ήταν κάτι που δεν ήταν εύκολο στη σύγχρονη κοινωνία.

«Το να βρει μια “άθικτη” γυναίκα στα είκοσι της μεταξύ του κύκλου του μπορεί να φαινόταν εύκολο από τη σκοπιά της Βασίλισσας Μητέρας, αλλά στα ελεύθερα σεξουαλικά ήθη της λονδρέζικης κοινωνίας των 70s, ήταν περίπου τόσο πιθανό όσο το να δεις το τέρας του Λοχ Νες». Το απόσπασμα λέει: «Δεν είναι περίεργο που τoυ φόρτωσαν την εικοσάχρονη ενζενί Lady Diana Spencer». H Brown προσθέτει επίσης ότι οι αυστηροί όροι του παλατιού για την επιλογή μιας παρθένας νύφης θα «αποδεικνύονταν θανάσιμοι για τη μελλοντική του ευτυχία» καθώς ο ίδιος ήθελε να αρχίσει να ζει με την Camilla.

Πριγκίπισσα Diana: Πώς η Camilla Parker Bowles τη βασάνισε την ημέρα του γάμου της με τον Κάρολο

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι ένας αρχαϊκός κανόνας για τον γάμο ξύπνησε τραύματα δεκαετιών για ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια. Είχε ως αποτέλεσμα πρωτοσέλιδα να συνεχίζουν να χλευάζουν το παλάτι και καθώς η Camilla θα γίνει Βασιλική Σύζυγος στο μέλλον, θα θυμίζει σε όλους τι συνέβη στο παρελθόν.