Πρίγκιπας Κάρολος: Κάλεσε στην Αγγλία την οικογένεια του πρίγκιπα Harry, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα

19.01.2022
Πρίγκιπας Κάρολος: Κάλεσε στην Αγγλία την οικογένεια του πρίγκιπα Harry, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα
Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει προσκαλέσει τον πρίγκιπα Harry, την Μeghan Markle και τα δύο παιδιά τους να ταξιδέψουν στην Αγγλία και να μείνουν μαζί του και με τη δούκισσα Camilla αλλά η απουσία κατάλληλης προσωπικής ασφάλειας για τους Sussexes είναι ένα φλέγον ζήτημα που δεν έχει λυθεί.

«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας λυπήθηκε που δεν είχε την ευκαιρία να περάσει χρόνο με τα εγγόνια του, κάτι που του λείπει πραγματικά», λέει μια πηγή στη Mirror. «Είναι ένας φανταστικός παππούς και του αρέσει πάρα πολύ να παίζει αυτόν τον ρόλο και σίγουρα είναι δίκαιο να πούμε ότι νιώθει ότι κάτι λείπει από τη ζωή του χωρίς την δυνατότητα να μπορεί να γνωρίσει τα παιδιά του Harry.

Αυτό είναι κάτι που ελπίζει να επανορθωθεί και γι' αυτό έκανε την κίνηση να καλέσει τον Harry, τη Μeghan και τα παιδιά να μείνουν μαζί του αν το θέλουν, όποτε ενδέχεται και να γυρνούσαν στην πατρίδα του πρίγκιπα για κάποιο χρονικό διάστημα».

Η πηγή προσθέτει ότι «Στο μεταξύ υπήρξε μια σειρά από ευχάριστες συζητήσεις μεταξύ τους, κάτι που ο πρίγκιπας Κάρολος αποζητούσε με μεγάλη ανυπομονησία».

Δυστυχώς, ο Harry και η Μeghan δεν έχουν πλέον αστυνομική προστασία όπως άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, γεγονός που καθιστά το ταξίδι στην Αγγλία επικίνδυνο για αυτούς. Ο νομικός εκπρόσωπος του Harry εξέδωσε μια δήλωση εξηγώντας την κατάσταση:

Πρίγκιπας Harry δίνει τελεσίγραφο στη βρετανική κυβέρνηση: «Εξασφαλίστε μου ασφάλεια ή σας πάω στα δικαστήρια»

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πάντα το σπίτι του πρίγκιπα Ηarry και μια χώρα όπου θέλει η γυναίκα και τα παιδιά του να είναι ασφαλή, Με την έλλειψη αστυνομικής προστασίας υπάρχει ένας πολύ μεγάλος προσωπικός κίνδυνος. Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex χρηματοδοτούν προσωπικά μια ομάδα ιδιωτικής ασφάλειας για την οικογένειά τους, ωστόσο αυτή η ασφάλεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην απαραίτητη αστυνομική προστασία που απαιτείται όσο βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ελλείψει τέτοιας προστασίας, ο πρίγκιπας Harry και η οικογένειά του δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι του».

«Ο πρίγκιπας Ηarry κληρονόμησε από τη γέννηση του έναν ισόβιο κίνδυνο για την ασφάλεια του», εξήγησε ο νομικός εκπρόσωπός του. «Παραμένει έκτος στη σειρά για τον θρόνο, πήρε μέρος σε δύο μάχες στο Αφγανιστάν και τα τελευταία χρόνια η οικογένειά του έχει βρεθεί αντιμέτωπη με νεοναζιστικές και εξτρεμιστικές απειλές. Ενώ ο ρόλος του εντός του ιδρύματος έχει αλλάξει, το προφίλ του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν έχει αλλάξει. Ούτε η απειλή για αυτόν και την οικογένειά του».

Με άλλα λόγια δηλαδή, αν δεν λυθεί το ζήτημα της ασφάλειας, η επιστροφή του Ηarry στα πάτρια εδάφη, είναι ανέφικτη.

Νικολέτα Μακρή