Kate Middleton: Φρρά τη μάσκα της και δίνει το "καλό παράδειγμα"

10.08.2020
Kate Middleton: Φρρά τη μάσκα της και δίνει το "καλό παράδειγμα"
Η δούκισσα του Cambridge βρέθηκε στο Sheffield αυτήν την εβδομάδα για μια επίσκεψη στο Baby Basics, μια οργάνωση που βοηθά με προμήθειες τις πιο ευάλωτες οικογένειες του Ηνωμένου Βασιλείου. Λόγω της περίστασης, συναντήθηκε με έναν αριθμό εθελοντών και ακολούθησε τις κυβερνητικές οδηγίες τηρώντας τις κοινωνικές αποστάσεις όπου ήταν εφικτό και φορώντας μια μάσκα εκεί που δεν ήταν εφικτό να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η δούκισσα «συλλαμβάνεται» με μάσκα προσώπου σε μια δημόσια εμφάνιση. Φυσικά η μάσκα της Kate δεν ήταν σαν αυτή που φοράμε εμείς οι κοινές θνητές (λευκή ή μάυρη), αλλά μια φλοράλ από τη μάρκα Amaia London, η οποία ταίριαζε τέλεια με το λευκό καλοκαιρινό της φόρεμα από τον οίκο Suzannah και τα παπούτσια της από την Tabitha Simmons.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Baby Basics, η δούκισσα βοήθησε στο να ξεπακεταριστούν κούτες που προέρχονταν από δωρεές, προτού μιλήσει με τους γονείς για το πώς τέτοιες πρωτοβουλίες παρέχουν ανεκτίμητη υποστήριξη όταν χρειάζεται.

«Τους τελευταίους μήνες, έχω ακούσει ιστορίες από οικογένειες που έχουν υποστηριχθεί από τις βρεφικές τράπεζες σε πολύ δύσκολες στιγμές και με συγκίνησαν βαθιά», δήλωσε η Kate. «Το να έχεις κάπου να στηριχτείς είναι σημαντικό για όλες τις οικογένειες, και οι βρεφικές τράπεζες εργάζονται καθημερινά στη χώρα, για να παρέχουν άμεση, εμφανή και πρακτική βοήθεια στους γονείς και τους φροντιστές όταν χρειάζονται περισσότερο».

«Οι βρεφικές τράπεζες καθοδηγούνται από καταπληκτικούς εθελοντές, επιδεικνύοντας τη δύναμη του κοινοτικού πνεύματος στη στήριξη των οικογενειών και ενώνονται για να ενισχύσουν την επόμενη γενιά. Χάρη στη γενναιοδωρία των εταιρειών που συμμετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, οι βρεφικές τράπεζες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να υποστηρίξουν ακόμη περισσότερες οικογένειες μέσα σε αυτόν τον ιδιαίτερα δύσκολο χρόνο».

Ν. Μ.