Η Μεγάλη Βρετανία αρχίζει να βιώνει με τρόμο την απίστευτα γρήγορη εξάπλωση του κορονοϊού και οι απαγορεύσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Στο πλαίσιο του αυτοπεριορισμού και αυτοπροστασίας, η βασίλισσα Ελισσάβετ (93 ετών, για την ιστορία) και ο ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος (98 ετών, αντίστοιχα) έφυγαν από το Μπάκινχαμ και εγκαταστάθηκαν στο παλάτι του Windsor, ακολουθώντας πια τις οδηγίες των ειδικών.
Τι θα συμβεί στη συνέχεια στη μοναρχία, επίσημα δεν είναι γνωστό, όμως αν σκεφτεί κανείς ότι ο διάδοχος του θρόνου είναι 70 ετών, άρα ανήκει και εκείνος στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, άρα τείθεται επίσης υπό αυστηρότερο περιορισμό, ο "κλήρος" φαίνεται να πέφτει στον αμέσως επόμενο που δεν είναι άλλος από τον πρίγκιπα William. Το σενάριο αυτό ακούγεται πολύ, όμως επίσημα δεν υπάρχει καμία σχετική ανακοίνωση, ούτε διαρροή!!!
Επιστρέφοντας όμως στην επίσημη ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ όπως αυτή αναρτήθηκε στο site και σε όλα τα social media της βασιλικής οικογένειας, των Cambridge αλλά και των Sussexes, μετά τις αναφορές στις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που βιώνουμε ολοι, την ανάγκη για δύναμη και την ευγνωμοσύνη προς εκείνους που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μας φροντίσουν διαβάζουμε, στην τελευταία παράγραφο, τα εξής:
"Πολλοί από εμάς θα χρειαστεί να βρουν νέους τρόπους για να κρατήσουν επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους και να διασφαλίσουν ότι οι αγαπημένοι τους είναι ασφαλείς. Είμαι σίγουρη ότι θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση. Να είστε βέβαιοι ότι η οικογένειά μου και εγώ παραμένουμε έτοιμοι να παίξουμε τον ρόλο μας".
Ιδού η όλη ανακοίνωση ενώ μένουμε για λίγο στην υπογραφή της. Τι σημαίνει αυτό το "Elisabeth R" που βλέπουμε;
Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που το βλέπουμε αυτό. Το γράμμα " R" προκύπτει από τη λατινική λέξη "Regina" που σημαίνει βασίλισσα. Αν επρόκειτο για βασιλιά το μονόγραμμα θα ήταν το ίδιο καθώς η αντίστοιχη λέξη είναι το "Rex".
Με αυτό τον τρόπο η βασίλισσα υπογράφει σε πιο "ανεπίσημες" στιγμές όπως, για παράδειγμα στο πρώτο της τιτίβισμα στο Twitter, ή στο έγγραφο όπου έδινε τη συγκατάθεσή της για τον γάμο του Harry με τη Meghan. Μία συνήθεια που έχει τις ρίζες της στο βαθύ παρελθόν της βρετανικής μοναρχίας.