Μυστήριο: Βεβήλωσαν τον τάφο της Ρόμι Σνάιντερ 35 χρόνια μετά τον θάνατό της [photos]

04.05.2017
Μία πολύ παράξενη υπόθεση ερευνάται τις τελευταίες μέρες από τη γαλλική αστυνομία. Μια υπόθεση που έχει «πρωταγωνίστρια» μία από τις ομορφότερες γυναίκες που πέρασαν ποτέ από την ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, που όμως «έφυγε» νωρίς.

Η Ρόμι Σνάιντερ ήταν μόλις 17 ετών όταν ενσάρκωσε στον κινηματογράφο την αυστριακή πριγκίπισσα Σίσσυ [φωτό επάνω αριστερά], ρόλο με τον οποίο ταυτίστηκε απόλυτα σε όλη της της ζωή, ό,τι κι αν έκανε στη συνέχεια. Ιδού και ένα μικρό τρέιλερ για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι

Σταθμός στη ζωή της υπήρξε η γνωριμία της με τον γάλλο ηθοποιό Αλέν Ντελόν [φωτό κάτω] με τον οποίο είχε μία μακρόχρονη θυελλώδη σχέση, ενώ συμπρωταγωνίστησαν το 1969 στην ταινία "Πισίνα".

Το γεγονός, όμως που άλλαξε τη ζωή της ήταν ο τραγικός θάνατος του 13χρονου γιου της Ντάβιντ τον Ιούνιο του 1981, ο οποίος παίζοντας στον κήπο του σπιτιού τους καρφώθηκε στα κάγκελα βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο. Στη φωτογραφία κάτω, μαμά και γιος λίγο καιρό πριν από το μοιραίο δυστύχημα.

Η Σνάιντερ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την απώλεια αυτή και έναν χρόνο μετά, στις 29 Μαΐου 1982, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Δίπλα της υπήρχε μεγάλη ποσότητα χαπιών και αλκοόλ και τα ΜΜΕ της εποχής έκαναν λόγο για αυτοκτονία, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονταν ότι υπέστη καρδιακή προσβολή. Ήταν μόλις 43 ετών και ενταφιάσθηκε στο μικρό νεκροταφείο του Boissy sans Avoir, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι.

Η Ρόμι Σνάιντερ επανέρχεται στο προσκήνιο για έναν πολύ παράξενο λόγο καθώς, όπως δημοσιεύτηκε στον γαλλικό Τύπο, άγνωστοι προσπάθησαν να βεβηλώσουν τον τάφο της πριν από μερικές μέρες. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι φύλακες του κοιμητηρίου βρήκαν την πλάκα του τάφου να κείτεται μερικά μέτρα παραπέρα. Ωστόσο οι δράστες δεν άνοιξαν το φέρετρο, ούτε πείραξαν τα λείψανα της ηθοποιού, ενώ άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι της πράξης αυτής.