Άλλη μια διπλωματική γκάφα από την Κέιτ

27.09.2012
Τι και αν το ταξίδι των πριγκίπων στον νότιο Ειρηνικό ολοκληρώθηκε –αν και όχι με τον καλύτερο τρόπο; Ακόμη και τώρα "προκύπτουν" θέματα και μάλιστα σοβαρότατα.


Στο πλαίσιο του πρόσφατου επίσημου ταξιδιού τους στην περιοχή, ο Γουίλιαμ (William) και η Κέιτ (Kate) επισκέφτηκαν τα νησιά του Σολομώντα στις 16 Σεπτεμβρίου.

Δέκα μέρες μετά, και αφού το παλάτι –και η ίδια η δούκισσα του Κέιμπριτζ- προσπαθεί να συνέλθει από το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν δημοσιεύτηκαν τόπλες φωτογραφίες της, έρχεται ακόμη ένα χτύπημα. Διπλωματικό αυτή τη φορά. Όπως και αυτό που καταγράφηκε στην αρχή του ταξιδιού που ομολογουμένως δεν πήγε και πολύ καλά στο σύνολο.

Όπως είναι φυσικό, το τι θα φορούσε η Κέιτ σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις ήταν κανονισμένο από μια σειρά υπευθύνων από πολύ νωρίς.

Το ίδιο και όσον αφορούσε στην επίσημη εκδήλωση υποδοχής στα νησιά του Σολομώντα.
Μόνο που εκείνη τη μέρα κάτι έγινε διαφορετικά.

Όπως έγινε γνωστό μόλις τώρα, το φόρεμα που φορούσε η Κέιτ εκείνη τη μέρα, όπως και το πουκάμισο του Γουίλιαμ ήταν μεν παραδοσιακά όμως όχι των νησιών που τους φιλοξενούσαν!

Λόγω μιας χοντρής γκάφας που έκανε μια γυναίκα με το όνομα Κέθι Σάντερς (Kethie Sunders), οι πρίγκιπες φόρεσαν παραδοσιακές στολές των νησιών Κουκ και όχι του Σολομώντα.

Αυτό που έγινε, σύμφωνα με την επίσημη, σημερινή εκδοχή, ήταν το εξής: Η Κέθι, μια πολύ πρόθυμη γυναίκα μέλος της επιτροπής υποδοχής των νησιών του Σολομώντα, μπήκε στη σουίτα των πριγκίπων και άπλωσε στο κρεβάτι τους τα ρούχα που επρόκειτο να φορέσουν μαζί με αρκετά ακόμη δώρα. Προφανώς, όμως, τους έδωσε τα λάθος ρούχα.

Όταν οι γαλαζοαίματοι έφτασαν στο δωμάτιό τους, οι συνοδεία τους πρόσεξε ότι τα ρούχα ήταν κάπως διαφορετικά από αυτά που ήξεραν και επικοινώνησαν αμέσως με τους υπεύθυνους, οι οποίοι όμως ακούοντας απλά την περιγραφή, επέμειναν ότι ήταν τα σωστά.

Εκεί έγινε το λάθος.

"Φυσικά κανείς δεν παρεξηγήθηκε, ούτε θεωρήθηκε προσβολή καθώς το μπέρδεμα δεν ήταν σκόπιμο", εξηγούν οι άνθρωποι του παλατιού.

Κι όμως… Μία ακόμη ένταση δημιουργήθηκε και το όνομα της Κέιτ ακούστηκε ξανά. Και όχι με την καλή έννοια… Γρήγορα το ξεμάτιασμα… Δεν μπορεί!

Ζ. Κ.