Γλίτωσε ο πρίγκιπας Φίλιππος -βγήκε απ' το νοσοκομείο

27.12.2011
Δύσκολες ώρες πέρασε ο 90χρονος πρίγκιπας Φίλιππος (Prince Philip) ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο όπου και υπεβλήθη σε επέμβαση στην καρδιά.

Δύσκολες ώρες πέρασε ο 90χρονος πρίγκιπας Φίλιππος (Prince Philip) ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο όπου και υπεβλήθη σε επέμβαση στην καρδιά.

Ο σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ (Queen Elizabeth) ένιωσε έντονους πόνους στο στήθος και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο και για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Πάπγουορθ (Papworth Hospital) στην περιοχή του Κέιμπριτζ.

Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, οι γιατροί διέγνωσαν πως ο πρίγκιπας υπέφερε από μια φραγμένη αρτηρία και έτσι ο 90χρονος γαλαζοαίματος υπεβλήθη σε επέμβαση αγγειοπλαστικής με τοποθέτηση στεντ.

Η επέμβαση ήταν επιτυχημένη αλλά ο Δούκας του Ενδιβούργου (Duke of Edinburgh) θα παραμείνει υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο για μερικές ημέρες ακόμα.

Στο Πάπγουορθ βρέθηκε και η βασίλισσα Ελισάβετ όπου παρέμεινε στο πλευρό του συζύγου της για 45 λεπτά ενώ μαζί της βρέθηκαν και τα παιδιά της: ο πρίγκιπας Αντρέας (Prince Andrew), η πριγκίπισσα Άννα (Princess Anne) και ο πρίγκιπας Εδουάρδος (Prince Edward).

Μετά την επίσκεψη της βασίλισσας, στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγο του και Δούκισσα του Κόρνγουολ (Duchess of Cornwall) Καμίλα ενώ τον παππού τους δεν έχουν ακόμα καταφέρει να επισκεφτούν οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος βρισκόταν μαζί με την βασίλισσα στην βασιλική κατοικία στην περιοχή του Σάντριγκχαμ (Sandringham House) όπου προετοιμάζονταν για την λειτουργία των Χριστουγέννων.

Τελευταία φορά που ο δούκας του Ενδιβούργου νοσηλεύτηκε, ήταν τον Απρίλιο του 2008, όπου παρέμεινε στο νοσοκομείο για τρεις ημέρες εξαιτίας λοίμωξης.

Update 28/12/2011: μετά από διαμονή τεσσάρων ημερών στο νοσοκομείο, ο 90χρονος πρίγκιπας Φίλιππος βγήκε από το νοσοκομείο. Ήταν η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που ο δούκας του Εδιμβούργου έλειπε από τις βασιλικές προετοιμασίες και τον εκκλησιασμό των Χριστουγέννων


Ο πρίγκιπας Φίλιππος απέφυγε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους παρόλο που ήταν ευδιάθετος και χαμογελούσε μέσα από το Range Rover αυτοκίνητο που τον μετέφερε.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν το πρόβλημα υγείας του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ θα αλλάξει τα σχέδια του βασιλικού ζεύγους που έχουν προγραμματίσει μια σειρά επισκέψεων σε όλη τη Βρετανία (Σκοτία, Ουαλία, Βόρια Ιρλανδία) με αφορμή τα 60 χρόνια της Ελιζάβετ στο βασιλικό θρόνο.

Κατερίνα Π.