Καμίλα: Η μυστικοσύμβουλος της πριγκίπισσας Κέιτ

29.11.2011
Από τον Απρίλιο που η 29χρονη δούκισσα μπήκε στο παλάτι έχει ομολογουμένως δώσει άλλη πνοή στην αυστηρή βασιλική εικόνα, ενώ ταυτόχρονα έχει αποκτήσει μια καινούρια καλύτερη φίλη στο πρόσωπο της… πεθεράς της.


Από τον Απρίλιο που η 29χρονη δούκισσα μπήκε στο παλάτι έχει ομολογουμένως δώσει άλλη πνοή στην αυστηρή βασιλική εικόνα, ενώ ταυτόχρονα έχει αποκτήσει μια καινούρια καλύτερη φίλη στο πρόσωπο της… πεθεράς της.

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ (duchess of Cambridge) και η δούκισσα της Κορνουάλλης (duchess of Cornwall) έχουν αναπτύξει μια πολύ στενή σχέση μεταξύ τους, που σύμφωνα με τους ειδικούς "παρατηρητές" έχει βοηθήσει πολύ και τις δυο τους, με διαφορετικό τρόπο την καθεμία.

Χάρη στην Κέιτ (Kate) η Καμίλα (Camilla) έχει γίνει πιο συμπαθής και… ανθρώπινη, ακόμη και στα μάτια της βασίλισσας Ελισάβετ (queen Elizabeth) η οποία μέχρι πρότινος θεωρούσε τη νύφη της μέχρι και… απειλή ενάντια στη μοναρχία!

Ο λόγος για αυτή την "αλλαγή κλίματος" θεωρείται κυρίως το γεγονός ότι η 64χρονη Καμίλα έχει πάρει υπό την προστασία της τη νεαρή νύφη της, κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι της για να της μάθει τα βασιλικά… κατατόπια.

Αυτή τη βοήθεια –που σημειωτέον κανείς δεν είχε φροντίσει να δώσει στην αδικοχαμένη Νταϊάνα (Diana) όταν έμπαινε στην βασιλική "αρένα" σε ηλικία 19 ετών- εκτιμά ιδιαίτερα η νεαρή σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) και φροντίζει να "ρουφά" ό,τι της προσφέρει.

Για όσους αναρωτιούνται αν και κατά πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι ο ίδιος ο Γουίλιαμ, η απάντηση είναι "ελάχιστα ως καθόλου".

"Οι άντρες της βασιλικής οικογένειας δεν φημίζονται για την ευαισθησία τους και παρόλο που ο Γουίλιαμ είναι σίγουρα καλύτερος από τον πατέρα του, δεν παύει να έχει και εκείνος τις αδυναμίες του. Δεν είναι ότι τους λες άσπλαχνους… απλά δεν σκέφτονται", υποστηρίζουν στενοί φίλοι της οικογένειας. Ε, κάτι θα ξέρουν αυτοί…

Πάντως η δούκισσα της Κορνουάλης, παλιά και περπατημένη πια, έχει αναλάβει να μυήσει την "νέα" δούκισσα το Κέμπριτζ σε όλα. Από το πώς θα αντιμετωπίζει άλλα, πιο ιδιότροπα μέλη της βασιλικής οικογένειας όπως η πριγκίπισσα Άννα για παράδειγμα, μέχρι το πώς θα αντιμετωπίζει τους φωτογράφους που την κυνηγούν συστηματικά.

"Εστίασε στο πρόσωπο δύο φωτογράφων, ή κάμεραμεν που ξέρεις και έτσι θα φαίνεσαι πιο χαλαρή", λέγεται ότι συμβούλεψε την Κέιτ η Καμίλα, όπως επίσης και τις δύο ανιψιές του πρίγκιπα Καρόλου (prince Charles) πριγκίπισσες Ευγενία (Eugenie) και Βεατρίκη (Beatrice).

Ωστόσο, φαίνεται ότι η σχέση αυτή των δύο γυναικών είχε ξεκινήσει αρκετά πριν από τον γάμο με την Καμίλα να έχει "φροντίσει" από την τελική λίστα των καλεσμένων, μέχρι και το μανικιούρ της νύφης της από την αγαπημένη της μανικιουρίστα. Μέχρι και την αισθητικό της της δάνεισε της Κέιτ

Πάντως, από όλα όσα ενώνουν τις δύο πριγκιπικές συζύγους, φαίνεται ότι η Καμίλα έχει εστιάσει σε μία λεπτομέρεια που αφορά τον αγαπημένο της Κάρολο.

Πληροφορίες θέλουν τον διάδοχο του θρόνου να αντιμετώπιζε κάποια "προβληματάκια" στο να δεχτεί την έλευση της νύφης του στην οικογένεια. Παρόλο που συμπαθούσε εξαρχής την Κέιτ, ο Κάρολος φαίνεται ότι ήταν πολύ φορτισμένος από την διαρκή σύγκρισή που γινόταν ανάμεσα σε εκείνη και την Νταϊάνα, οπότε ακριβώς αυτό το σημείο προσπάθησε να "εξομαλύνει" η Καμίλα και όπως φαίνεται, τα κατάφερε μια χαρούλα.

Επιπλέον η Καμίλα συμβουλεύει την Κάθριν σχετικά με το προσωπικό που θα χρειαστεί να επανδρώσει το παλάτι του Κένσινγκτον όταν μετακομίσει εκεί σε λίγους μήνες.

Το λιγότερο δέκα άτομα έχει συμβουλέψει τη νύφη της να προσλάβει η πρώην Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς και παρόλο που η εκείνη δεν έχει συνηθίσει στο… υπηρετικό προσωπικό, φαίνεται να παίρνει πολύ σοβαρά τις νουθεσίες της… "χθεσινής". Η ισχύς εν τη ενώσει και για τις βασιλικές νύφες…

Ζωή Κίττα