Αποχαιρετισμός στην Όπρα με πλήθος αστέρων

18.05.2011
Οι μεγαλύτεροι σταρ του Χόλιγουντ βρέθηκαν στο πλευρό της Όπρα Γουίνφρεϊ το βράδυ της Τρίτης για την μαγνητοσκόπηση της διπλής τελευταίας εκπομπής του περίφημου σόου της στο United Center του Σικάγο.

Οι μεγαλύτεροι σταρ του Χόλιγουντ βρέθηκαν στο πλευρό της Όπρα Γουίνφρεϊ το βράδυ της Τρίτης για την μαγνητοσκόπηση της διπλής τελευταίας εκπομπής του περίφημου σόου της στο "United Center" του Σικάγο.


Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να συμμετέχει στις προτελευταίες εκπομπές του δημοφιλούς σόου, και η 56χρονη παρουσιάστρια δεν μπορούσε να κρύβει τον ενθουσιασμό και τη συγκίνησή της:

"Νιώθω την αγάπη σας και σας ευχαριστώ γι' αυτήν. Σας ευχαριστώ που είστε κομμάτι αυτής της υπέροχης βραδιάς που γιορτάζουμε όσα έχετε κάνει για το `The Oprah Winfrey Show'. Εσείς μας κάνατε να αντέξουμε 25 χρόνια τώρα"!


Οι 13.000 φανς που συγκεντρώθηκαν, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το πλήθος αστέρων που τίμησαν την Όπρα. Ανάμεσά τους μεγάλα αστέρια του κινηματογράφου όπως ο Τομ Χανκς (Tom Hanks) και ο Τομ Κρουζ (Tom Cruise) που όλοι τον θυμόμαστε να σκαρφαλώνει στον καναπέ της Όπρα από ενθουσιασμό στην αξέχαστη εκείνη εκπομπή.

"Είχες τη δύναμη να πραγματοποιείς τα πάντα κι αυτό είναι το μήνυμα που έφερες στη ζωή μας", είπε ο Κρουζ!

Δεν έλειψαν φυσικά και μεγάλοι αθλητές όπως ο Μάικλ Τζόρνταν (Michael Jordan) ενώ το κοινό διασκέδασαν με τα τραγούδια τους δεκάδες σταρ.

Πρώτη και καλύτερη η Αρέθα Φράνκλιν (Aretha Franklin) την οποία ανέβασε στη σκηνή ο επί χρόια σύντροφος της Γουίνφρεϊ, Στέντμαν Γκράχαμ (Stedman Graham) ο οποίος δήλωσε πως αγαπά τη Όπρα και είναι περήφανος για εκείνη.

Το παρόν έδωσε και η βασίλισσα της Ποπ, Μαντόνα που δήλωσε με νόημα:

"Η Όπρα πολεμά για τα πράγματα στα οποία πιστεύει, ακόμα κι αν αυτά δεν της δίνουν δημοσιότητα", υπονοώντας μάλλον τη χλιαρή υποδοχή κοινού στο λανσάρισμα του τηλεοπτικού καναλιού OWN που δημιούργησε η 56χρονη παρουσιάστρια, το οποίο σημειώνει χαμηλή πτήση στα νούμερα τηλεθέασης.

Η Γουίνφρεϊ ανακοίνωσε το Νοέμβριο του 2009 πως θα δώσει τέλος στο δημοφιλές της σόου μετά από 25 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας. Η χθεσινοβραδινή εκπομπή θα μεταδοθεί σε δύο μέρη στις 23 και 24 Μαΐου αντίστοιχα ενώ το τελευταίο `The Oprah Winfrey Show' θα μεταδοθεί στις 25 Μαΐου.

Από την ξεχωριστή αυτή βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τηλεοπτικοί αστέρες όπως ο Σάιμον Κόουελ (Simon Cowell) και η Ρόζι Ο Ντόνελ που ερμήνευσαν ένα τραγούδι σε στυλ Μπρόντγουεϊ ενώ και ο Στίβι Γουόντερ εμφανίστηκε ερμηνεύοντας το "Isn't She Lovely" και τονίζοντας:

"Όπρα σε ευχαριστούμε πως χρησιμοποίησες τα δώρα σου για να ζεστάνεις τόσες καρδιές".

Στη σκηνή βρέθηκε και ο Άσερ (Usher) ερμηνεύοντας το "Oh Happy Day" τη στιγμή που στραφταλιζέ κομφετί σκέπαζε την σκηνή.

Εκεί και ο Τζέιμι Φοξ (Jamie Foxx) αλλά και η Μαρία Σράιβερ (Maria Shriver), η επί 25 χρόνια σύζυγος του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (Arnold Schwarzenegger) η οποία βρήκε την δύναμη και εμφανίστηκε στο πλευρό της Όπρα, την ημέρα εκείνη που δημοσιοποιήθηκε η είδηση για το εκτός γάμου παιδί που έχει αποκτήσει ο πρώην Κυβερνήτης της Καλιφόρνια. Η δημοσιογράφος δεν αναφέρθηκε στον πρώην σύζυγός, δήλωσε μόνο:


"Όπρα, μου έδωσες την αγάπη, την υποστήριξη, τη σοφία και τη δύναμη σου και πάνω απ' όλα την αλήθεια σου. Και ξέρω πως δεν είμαι η μόνη που δέχτηκα τόσα δώρα από εσένα".

Στην ξεκίνημα του δεύτερου μέρους της εκπομπής, εμφανίστηκε ο Γουίλ Σμιθ με σύζυγό του Τζάντα (Jada Pinkett Smith) η οποία ανέφερε πως η Όπρα λειτούργησε σαν μητέρα για εκατομύρια κόμσου και αυτό την δίνει το στάτους μιας Θεάς.

Στη σκηνή βρέθηκαν κατόπιν, οι ηθοποιοί, Χάλε Μπέρι, Κέιτ Χομς, Ντακότα Φάνινγκ ενώ το μικρόφωνο πήρε για να τραγουδήσει επί σκηνής η Μπιγιονσέ (Beyonce), η οποία ξεκίνησε την ερμηνεία της φωνάζοντας:


"Όπρα Γουίνφρεϊ, χάρη σε σένα, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν περάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο και έχουν συνειδητοποιήσει ποιές πραγματικά είναι και ποιές μπορούν να γίνουν".


Αξίζει να σημειωθεί πως το γήπεδο στο Σικάγο ήταν διακοσμημένο με φωτογραφίες της Όπρα ενώ κουτιά με χαρτομάντηλα είχαν μοιραστεί στο κοινό σε περίπτωση έντονης συγκίνησης. Και η αλήθεια είναι πως η ίδια η 56χρονη παρουσιάστρια τα χρειάστηκε τα χαρτομάντηλα πολλές φορές.

Για την βραδιά αυτή που η είσοδος ήταν ελεύθερη, είχαν κάνει αίτηση να συμμετάσχουν τουλάχιστον 154.000 άνθρωποι και τελικά κληρώθηκαν μόνο 13.000.

Εκτός από τα μηνύματα επωνύμων, η Όπρα δέχτηκε μηνύματα από απλούς αμερικανούς στρατιώτες, από αμερικανίδες στρατιωτίνες στο Ιράκ ενώ από το video wall έπαιξαν αποσπάσματα σημαντικών εκπομπών του σόου.

Το τι θα δούμε στο τελευταίο, τελευταίο επεισόδιο του σόου της Όπρα παραμένει επτασφράγιστο μυστικό!

Κατερίνα Π.