Τα πάντα για την επιχείρηση "μυστικό νυφικό"

02.05.2011
Τώρα που σιγά σιγά "καταλαγιάζει" η φρενίτιδα με τον πριγκιπικό γάμο, αρχίζουν να ακούγονται διάφορα ενδιαφέροντα που μέχρι λίγο καιρό πριν δεν… επιτρεπόταν.


Τώρα που σιγά σιγά "καταλαγιάζει" η φρενίτιδα με τον πριγκιπικό γάμο, αρχίζουν να ακούγονται διάφορα ενδιαφέροντα που μέχρι λίγο καιρό πριν δεν… επιτρεπόταν.

Όπως για παράδειγμα οι απαντήσεις στο φλέγον ερώτημα του πως κατάφερε η Κάθριν δούκισσα του Κέιμπιτζ (Catherine, duchess of Cambridge) να κρατήσει μυστικό ακόμη και το παραμικρό στοιχείο σχετικά με το νυφικό της.

Παρά την "ταπεινή" της καταγωγή και τη θεωρητικά μεγάλη έλλειψη μιντιακής εκπαίδευσης, η 29χρονη κοπέλα που μέχρι πριν τρεις μέρες ήταν γνωστή ως Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) έφερε εις πέρας τη πιο δύσκολη μυστική επιχείρηση στην ιστορία της μόδας.

Η νεόνυμφη δούκισσα κατάφερε να έχεις όλο τον κόσμο να αναρωτιέται για το νυφικό της μέχρι και την τελευταία στιγμή, μην έχοντας διαρρεύσει ούτε και το παραμικρό στοιχείο.

Η πρώτη στιγμή που ο οποιοσδήποτε απέκτησε μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά την επιλογή της Κέιτ ήταν όταν άνοιξε η πόρτα και εκείνη πάτησε με το μεταξωτό γοβάκι της στο κόκκινο χαλί έξω από το Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Το όνομα του σχεδιαστή αλλά και του σχεδίου που θα είχε το νυφικό της Κέιτ καλύφθηκε από την αρχή με απόλυτη μυστικότητα, γεγονός που έκανε την αναμονή σχεδόν βασανιστική!

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο Γουίλιαμ και η Κέιτ ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους τον Νοέμβριο, τα στοιχήματα γύρω από το όνομα του "εκλεκτού" πήραν φωτιά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων ήταν βρετανοί –για ευνόητους λόγους- με επικρατέστερο τον Μπρους Όλντφιλντ (Bruce Oldfield), ο οποίος, μάλιστα αναγκάστηκε λίγες ώρες πριν από τον γάμο να εκδώσει μια επίσημη ανακοίνωση δηλώνοντας ότι δεν είναι αυτός που σχεδίασε το πριγκιπικό νυφικό.

Ναι, ωραία, όλα αυτά, αλλά τελικά πως κατάφερε η Κέιτ να ξεγελάσει όλο τον κόσμο;

Σύμφωνα με φίλους της, η Κέιτ είχε ξεκάθαρα στο μυαλό της το ονειρεμένο της νυφικό πολύ πριν ο Γουίλιαμ της κάνει τελικά τη πρόταση. Την τραβούσε απόλυτα το κομψό, λιτό και απέριττο στυλ της Γκρέις Κέλι (Grace Kelly) και ήξερε ότι όταν ερχόταν η σειρά της, από το δικό της νυφικό θα αντλούσε την έμπνευση.

Μόλις ανακοινώθηκε και επίσημα ο γάμος, όλοι οι βρετανοί σχεδιαστές περίμεναν κρατώντας την ανάσα τους για να ακούσουν το τηλέφωνο να χτυπάει.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Νταϊάνα (Diana), η μέλλουσα νύφη έκανε το πρώτο τηλέφωνο στον… ναό των ειδικών της μόδας, το περιοδικό "Vogue".

Η εκδότρια Αλεξάνδρα Σούλμαν (Alexandra Shulman) επιβεβαίωσε ότι ύστερα από παράκληση της Κέιτ, συνέταξε μια λίστα με προτινόμενους σχεδιαστές, στην κορυφή της οποίας φιγουράριζε το όνομα της Σάρα Μπάρτον (Sarah Burton), που τελικά υπέγραψε το φόρεμα…

Η πρόταση της Σούλμαν συνέπεσε και με αυτή της γυναίκας του Τομ Πάρκερ Μπόουλς (Tom Parker Bowles) –γιου της Καμίλα- η οποία είναι στυλίστρια, οπότε ο οίκος Alexander McQueen επιλέχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ακριβώς πως έγινε η ανάθεση δεν είναι γνωστό, αλλά προφανώς θα υπήρξε ένα συμβόλαιο με αυστηρούς τους όρους της σιωπής για την ίδια τη σχεδιάστρια, όσο και για τους λιγοστούς ανθρώπους στον οίκο που γνώριζαν, ή συμμετείχαν στην όλη διαδικασία.

"Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε καμία φήμη σχετικά με τη νυφική τουαλέτα ή τον σχεδιαστή της. Η δις Μίντλετον θέλει πολύ να κρατήσει ένα μυστικό για τη μεγάλη της μέρα", ήταν η επίσημη ανακοίνωση που το παλάτι του Σεντ Τζέιμς είχε "ορμηνεύσει" τους υπεύθυνους να δίνουν σε κάθε επίθεση του Τύπου, όπερ και εγέννετο.

Μυστικά ραντεβού, μέιλ, συναντήσεις μέσω Skype και διάφορα άλλα τεχνάσματα χρησιμοποιήθηκαν έτσι ώστε να μην καταλάβει κανείς το παραμικρό.

Λέγεται μάλιστα ότι το φόρεμα ράφτηκε χωριστά σε μικρά διαφορετικά κομμάτια και ενώθηκε σε ένα την τελευταία στιγμή, λίγες μέρες πριν από τον γάμο.

Για τη δαντέλα εργάστηκαν τουλάχιστον 12 τεχνίτες ηλικίας 19-70 από τη Βρετανία, την Ιαπωνία, την Κίνα, τις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη και τη Γερμανία, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να πλένουν τα χέρια τους κάθε 30' και να ανανεώνουν τα βελονάκια τους κάθε 3 ώρες για ευνόητους λόγους.

Οι υφάντρες δεν γνώριζαν για ποιον ήταν το περίτεχνο σχέδιο που ετοίμαζαν, αλλά μόλις το έμαθαν ένιωσαν πολύ περήφανες που πήραν μέρος στον γάμο του αιώνα…

Ζωή Κίττα