Βαρύ πένθος για την Ελένη Καρουσάκη. Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της και γνωστός τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης.

15.09.2024
Βαρύ πένθος για την Ελένη Καρουσάκη. Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της και γνωστός τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης.
Πότε και που θα γίνει η Κηδεία του

Βαρύ πένθος για την τραγουδίστρια Ελένη Καρουσάκη αφού έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της επίσης πασίγνωστος λαϊκός τραγουδιστής, Κώστας Καρουσάκης σε ηλικία 80 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια με μια ανάρτησή της στο facebook.

Ποιός ήταν ο Κώστας Καρουσάκης

Ο Κώστας Καρουσάκης γεννήθηκε στον Άγιος Γεώργιος Συκούσης, στη Χίος, ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1943 Ήταν Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής, στιχουργός, συνθέτης και πρώην επιχειρηματίας. Υπήρξε ανακάλυψη του Στέλιου Χρυσίνη, δούλεψε κοντά στον Πάνο Γαβαλά, τον Τσιτσάνη και τη Σωτηρία Μπέλλου.
Το όνομα του τραγουδιστή συνδέθηκε άρρηκτα με την υπόθεση του Νίκου Κοεμτζή, που συντάραξε τα ελληνικά δικαστικά χρονικά εν μέσω χούντας και αυτό ήταν ένα γεγονός που τον ενοχλούσε πολύ.

Ο Κώστας Καρουσάκης τραγουδούσε εκείνη την εποχή στο νυχτερινό κέντρο Νεράιδα της Αθήνας στην Κυψέλη. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 1973, ο Νίκος Κοεμτζής πήγε με την παρέα του και τον αδελφό του Δημοσθένη για να διασκεδάσουν. Ο αδερφός του έκανε παραγγελιά τις Βεργούλες του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει. Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού δύο αστυνομικοί παρενόχλησαν επιδεικτικά τον Δημοσθένη την ώρα που χόρευε και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με τον σουγιά τρεις ανθρώπους (τους δύο αστυνομικούς, Πεγιά και Χριστοδουλάκη, και άλλο ένα άτομο από την παρέα τους), τραυματίζοντας άλλους επτά.

Το 1974 άνοιξε το δικό του κέντρο "Καρουσάκης" στην περιοχή Τζιτζιφιές της Αττικής. Από το μαγαζί του περάσαν πολλοί λαϊκοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες της εποχής και άλλοι που βρίσκονταν στο ξεκίνημα της καριέρας τους. Μερικά από αυτά τα ονόματα είναι οι Ρένα Βιολάντη, Αντύπας, Κατερίνα Στανίση, Νάγια Τρώνη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κική Ασημακοπούλου, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Μαρίνα Βλαχάκη, Κώστας Κόλλιας, Σπύρος Δεναξάς, το μπαλέτο της Έρρικα Μπρόγιερ, Τέρης Χρυσός, Άντζελα Δημητρίου και πολλοί άλλοι.

Στην πορεία της καριέρας του έχει ερμηνεύσει αξέχαστε επιτυχίες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε η κόρη του σε άλλη της ανάρτηση στο Facebook, η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00, στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου, στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.

Τελευταία τροποποίηση στις 15.09.2024 - 15:48