Λεπτή σιλουέτα σε χρόνο-ρεκόρ

15.04.2008
Μία από τις ωραιότερες μέλλουσες μαμάδες, που αν και διανύει τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της, έχει πάρει μόλις εφτά κιλά. Ποιο είναι το μαγικό μυστικό της Έλλης Κοκκίνου

Μία από τις ωραιότερες μέλλουσες μαμάδες, που αν και διανύει τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της, έχει πάρει μόλις εφτά κιλά. Ποιο είναι το μαγικό μυστικό της Έλλης Κοκκίνου και τι θα κάνει αμέσως μόλις γεννήσει, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μην έχει ούτε ένα παραπανίσιο κιλό; Το ΛΟΙΠΟΝ έψαξε, έμαθε και σας αποκαλύπτει τα πάντα.

Αυτό που χαρακτηρίζει την Έλλη Κοκκίνου είναι ότι έχει μεγάλο αυτοέλεγχο και επιμονή. Ακόμα και όταν κάποια εποχή πήρε αρκετό βάρος, το έχασε γρήγορα και απέκτησε ένα υπέροχο σώμα, που το ζήλεψαν πολλές. Και τώρα όλοι όσοι τη βλέπουν απορούν με το πόσο όμορφη και κομψή είναι και ας διανύει τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της,

Η Έλλη, λοιπόν, ακολουθεί τις συμβουλές του διαιτολόγου της, παρόλο που της έχει ανοίξει η όρεξη, όπως συμβαίνει στις περισσότερες εγκύους. Από την πρώτη στιγμή που έμαθε το ευχάριστο γεγονός αποφάσισε ότι θέλει να είναι μια κομψή μαμά και έβγαλε από το μυαλό της γαστριμαργικούς πειρασμούς που λατρεύει. Έτσι, φροντίζει να κάνει υγιεινή διατροφή. Πρόκειται για μια παραλλαγή της δίαιτας Άτκινς, χωρίς να έχει κόψει εντελώς τους υδατάνθρακες, ενώ αποφεύγει συστηματικά τα λιπαρά και τα τηγανητά φαγητά. Πίνει πολύ νερό και κάνει μία φορά την εβδομάδα γιόγκα, με ειδικές ασκήσεις για εγκύους. Τρώει ψητά (κρέας, κοτόπουλο, ψάρι), έχει περιορίσει το γάλα και τα φρούτα, ενώ αποφεύγει το ψωμί, το ρύζι, τις πατάτες, τα ζυμαρικά, τα όσπρια και τη ζάχαρη. Πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν στερείται τίποτα, αλλά τρώει μικρές ποσότητες και δεν ασπάζεται αυτό που λέει ο λαός ότι «η έγκυος πρέπει να τρώει για δύο». Προσπαθεί να μην ξεφεύγει από τη διατροφή της και έχει συχνή επικοινωνία με το διαιτολόγο της, με τον οποίο έχει ήδη κλείσει ραντεβού αμέσως μόλις γεννήσει, για να χάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα 7-8 κιλά που θα έχει πάρει, καθώς, όπως ακούγεται, στα τέλη Αυγούστου θα εμφανιστεί σε πίστα της Θεσσαλονίκης. Όσο για τη μυστική δίαιτα που θα ακολουθήσει μετά τη γέννα; Το ΛΟΙΠΟΝ σήμερα σας την παρουσιάζει αναλυτικά.

Πρωινό - Απογευματινό

Πρώτο γεύμα: 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι, 2 κουταλιές του γλυκού μέλι ή 2 κουταλιές γλυκό κουταλιού που είναι η αδυναμία της, 1 μικρή κουταλιά του γλυκού ταχίνι και 2 μικρές φρυγανιές σικάλεως.

Δεύτερο γεύμα: 3 ασπράδια αβγού, 2 μικρές αραβικές πίτες, 1 λεπτή φέτα άπαχο κίτρινο τυρί και 1 μικρή ντομάτα ανάλατη.

Τρίτο γεύμα: Μία χούφτα ξηρούς καρπούς ανάλατους (όχι περισσότερο από 20 γραμμ.), 25 γραμμ. ορό γάλακτος και 20 ρώγες άσπρο σταφύλι ή άλλο φρούτο που θα κρίνει ο διαιτολόγος της.

Κυρίως γεύματα

Πρώτο γεύμα: Μία μερίδα εστιατορίου (περίπου 200 γραμμ.) τσιπούρα ή άλλο λιπαρό ψάρι, με πράσινη σαλάτα ωμών ή βραστών λαχανικών με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο (σε απεριόριστη ποσότητα) και 1 μικρή φρυγανιά ολικής αλέσεως.

Δεύτερο γεύμα: 1 γιαούρτι 0% λιπαρών, 15 γραμμ. ορό γάλακτος, 10 γραμμ. ξηρούς καρπούς ανάλατους και 25 γραμμ. αποξηραμένη παπάγια, που κάνει καλό στις καύσεις και στο μεταβολισμό.

Τρίτο γεύμα: 30 γραμμ. φέτα, 1 μικρή ντομάτα χωρίς αλάτι και 3 μικρά παξιμαδάκια ολικής αλέσεως.

Τα γεύματα πρέπει να απέχουν 2-4 ώρες μεταξύ τους. Το πρώτο γεύμα το καταναλώνει μόλις ξυπνήσει, ως πρωινό, και το τελευταίο πριν κοιμηθεί, αλλά τουλάχιστον 3 ώρες πριν από την κατάκλιση.

Απαγορεύονται τα αναψυκτικά, ακόμα και τα light, ο καφές και η ζάχαρη.

Επιβάλλονται 3 λίτρα νερό την ημέρα και από ποτά επιτρέπεται μόνο 1 ποτήρι κόκκινο κρασί μία φορά την εβδομάδα και πράσινο τσάι (σε απεριόριστη ποσότητα).

Βέβαια, συμπεριλαμβάνεται και η γυμναστική, την οποία η δημοφιλής τραγουδίστρια θα ξαναρχίσει εντατικά. Τρεις φορές την εβδομάδα θα κάνει γυμναστική με όργανα, δύο φορές την εβδομάδα αεροβική και power plate, καθώς και γιόγκα μία φορά την εβδομάδα.

Προς το παρόν, πάντως, η Έλλη Κοκκίνου το μόνο που σκέφτεται είναι το μωράκι της, που θα έρθει σε λίγες μέρες, και πού τη χάνεις πού τη βρίσκεις χωμένη μέσα σε βιβλία που έχουν σχέση με τους νέους γονείς και τα παιδιά, ενώ η ευτυχία καθρεφτίζεται στο πρόσωπό της.