Οι Πολωνοί τη στέλνουν στη Εurovision

22.02.2008
Μπορεί οι Έλληνες να προτίμησαν τη Χρύσπα, τον Μαρτάκη και την Καλομοίρα για τη Eurovision, αλλά η Έφη Θώδη το έκανε το θαύμα της.

Μπορεί οι Έλληνες να προτίμησαν τη Χρύσπα, τον Μαρτάκη και την Καλομοίρα για τη Eurovision, αλλά η Έφη Θώδη το έκανε το θαύμα της. Με το καινούργιο σουξέ της «Στη Γιουροβίζιον θα πάω» ξετρέλανε Πολωνούς παραγωγούς, οι οποίοι της πρότειναν να το τραγουδήσει στα πολωνικά, αλλά και να θέσει υποψηφιότητα για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό με τη χώρα τους!

Το «Ι love you baby» έγινε επιτυχία και οι εκατοντάδες Πολωνοί που βρίσκονται στη χώρα μας αλλά και οι Έλληνες που ζουν σε πόλεις της Πολωνίας έχουν βάλει την Έφη Θώδη στην καρδιά τους. Μάλιστα, μόλις άκουσαν πριν από μερικές μέρες για πρώτη φορά το καινούργιο της σουξέ «Στη Γιουροβίζιον θα πάω» κάποιοι Πολωνοί παραγωγοί, που έρχονται συχνά στην Ελλάδα, αλλά δραστηριοποιούνται στη μουσική σκηνή της χώρας τους, την πλησίασαν και τη ρώτησαν αν μπορεί να το τραγουδήσει και στα πολωνικά!

Η Έφη, που δεν διστάζει σε κάτι τέτοια, αφού το έχει δηλώσει ότι μέχρι κινέζικα μπορεί να τραγουδήσει, τους ζήτησε να της πουν τον τίτλο στη γλώσσα τους. «Βέσμε ούντζιαου β Γιουροβίζιον», της απάντησαν κι εκείνη χωρίς να διστάσει δευτερόλεπτο το επανέλαβε. Η Έφη νόμιζε ότι απλώς είναι θαυμαστές της που την έχουν δει στην πίστα ή σε κάποια από τις εμφανίσεις της στην περιφέρεια, όπου γίνεται χαμός. Εκείνοι όμως, αφού της είπαν ότι έχουν ήδη βρει σπόνσορα μεγαλοεπιχειρηματία για να κυκλοφορήσει τα τραγούδια της και στην Πολωνία και την κάλεσαν να δώσει μια συναυλία στη Βαρσοβία, της πρότειναν κάτι που την άφησε άναυδη: «Βρείτε ένα καινούργιο τραγούδι με κλαρίνα και βιολιά και ελάτε να θέσετε υποψηφιότητα για τη Γιουροβίζιον με την Πολωνία»!

«Δεν πίστευα στα αφτιά μου», είπε η ίδια στο ΛΟΙΠΟΝ. «Περίμενα από τους Έλληνες να με στείλουν στη Eurovision με κλαρίνα και βιολιά και τελικά μου το πρότειναν Πολωνοί παραγωγοί που πηγαινοέρχονται χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζουν τα τραγούδια μου. Η αλήθεια είναι πως όπου έχω τραγουδήσει στο εξωτερικό, γίνεται χαμός, αλλά αυτό ήταν ανέλπιστο. Τους κοίταξα σαστισμένη για δευτερόλεπτα και τους είπα: Σας ευχαριστώ, με συγκινείτε, αλλά εγώ θέλω να εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Κι αυτό πραγματικά είναι το μεγάλο όνειρό μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πηγαίνουμε με τραγούδια που δεν θυμίζουν σε τίποτα Ελλάδα. Η Eurovision είναι ένα μεγάλο πανηγύρι κι εγώ ξέρω από πανηγύρια. Ξέρω πώς να κερδίζω τον κόσμο. Ποιος Μαρτάκης, ποια Χρύσπα και ποια Καλομοίρα, εγώ γνωρίζω πώς να τους χορέψω τους Ευρωπαίους στο ταψί: με κλαρίνα, βιολιά και τσολιάδες! Κι αν φέτος δεν πρόλαβα να βάλω υποψηφιότητα, θα το κάνω του χρόνου. Όσο για τους Πολωνούς, να είναι καλά, αλλά μόνο για την πατρίδα μου θα το κάνω.

Μετά όμως από αυτό που μου συνέβη σκέφτομαι στο τραγούδι μου Στη Γιουροβίζιον θα πάω να βάλω κι ένα ρεφρενάκι στα πολωνέζικα και να κάνω και μια συναυλία στη Βαρσοβία, έτσι, για να τους δείξω την αγάπη μου. Τίποτα δεν είναι δύσκολο για μένα αν το θέλω. Κι εγώ δεν το βάζω ποτέ κάτω. Θα θέσω υποψηφιότητα για τη Eurovision με τη χώρα μου και θα χορέψω κι έναν τσάμικο»!

Σ.Μ.