Όταν οι σταρ τα βλέπουν... διπλά

20.02.2008
Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει χάσει κάποια στιγμή τον έλεγχο με το αλκοόλ, έστω και για μία φορά στη ζωή του. Αν ωστόσο υπάρχουν κάποιοι, το μόνο σίγουρο είναι ότι ανήκουν στη μειοψηφία. Ο Έλληνας θέλει να το ρίχνει έξω και να διασκεδάζει χωρίς περιορισμούς.

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ


Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει χάσει κάποια στιγμή τον έλεγχο με το αλκοόλ, έστω και για μία φορά στη ζωή του. Αν ωστόσο υπάρχουν κάποιοι, το μόνο σίγουρο είναι ότι ανήκουν στη μειοψηφία. Ο Έλληνας θέλει να το ρίχνει έξω και να διασκεδάζει χωρίς περιορισμούς. Άλλωστε, είναι το φλογερό ταμπεραμέντο του λαού μας, που πιο εύκολα από κάποιους άλλους μπορεί να έρθει στο τσακίρ κέφι και να κάνει υπερβολές! Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τους αγαπημένους μας σταρ! Το ΛΟΙΠΟΝ σήμερα κάνει ένα flashback στα νεανικά τους χρόνια και σας περιγράφει το πρώτο τους μεθύσι. Τότε που η ξεγνοιασιά, ο ρομαντισμός και η νεανική ανεμελιά τους τους παρέσυραν σε μοναδικές εμπειρίες.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Έρωτας ήταν η αιτία
Επειδή αθλείται και γενικότερα φροντίζει να έχει καλή φυσική κατάσταση, ο Άνθιμος Ανανιάδης αποφεύγει το ποτό. Ο έρωτας, όμως, έγινε η αφορμή για να ζήσει το πρώτο του μεθύσι όταν ήταν 18 χρόνων. Ο νεαρός ηθοποιός ξέφυγε από τους κανόνες του και αφορμή γι αυτό ήταν η ωραιότερη κοπέλα του σχολείου του, για την οποία έτρεφε ένα μεγάλο μυστικό έρωτα. Το περιστατικό συνέβη στο αποχαιρετιστήριο πάρτι της Γ Λυκείου. Ήθελε λοιπόν σε εκείνο το πάρτι να της αποκαλύψει τον έρωτά του... Για να χαλαρώσει και να καταφέρει να την πλησιάσει με άνεση, κατανάλωσε μεγάλο αριθμό από σφηνάκια.

Το αποτέλεσμα ήταν να τον μεταφέρουν στο σπίτι του οι συμμαθητές του μεθυσμένο και χωρίς να έχει τελικά εκμυστηρευτεί τον έρωτά του στην όμορφη κοπέλα!

ΟΡΦΕΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗΣ: Δύο μέρες για να συνέλθει
Στο σπίτι του Ορφέα Αυγουστίδη υπήρχε πάντα αλκοόλ (όπως σε όλα τα σπίτια, βέβαια) και αυτό γιατί οι γονείς του ήταν πολύ κοινωνικοί και προσκαλούσαν διαρκώς κόσμο. Η μητέρα του, Μαρία Τζομπανάκη, σε ένα σημείο της κάβας της είχε τοποθετήσει τις γνωστές μινιατούρες-μπουκαλάκια ουίσκι, που εκείνη την εποχή ήταν της μόδας και μόλις είχαν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Με το παιδικό του μυαλό ο Ορφέας θεώρησε ότι είναι μικρά επειδή απευθύνονται σε παιδιά, αφού οι «μεγάλοι» έπιναν πάντα από τα μεγάλα μπουκάλια. Έτσι, ένα απόγευμα κι ενώ ήταν κλεισμένος στο δωμάτιό του, ήπιε ένα τέτοιο μπουκαλάκι ουίσκι και ταβλιάστηκε κυριολεκτικά στο κρεβάτι του. Δύο μέρες έκανε να συνέλθει. Έκτοτε η Μαρία Τζομπανάκη φρόντιζε να κρύβει σε ψηλά σημεία τα αλκοολούχα ποτά, προκειμένου να μην τα ανακαλύπτει ο 5άχρονος τότε Ορφέας. «Τους είχα ταλαιπωρήσει πολύ τους δικούς μου όταν ήμουν μικρός», μας απάντησε ο ίδιος.

ΧΡΥΣΠΑ: Τα σοκολατάκια έκαναν τη διαφορά
Ζητήσαμε από τη Χρύσπα να θυμηθεί το πρώτο της μεθύσι... Η τραγουδίστρια έσκασε στα γέλια, αφού πραγματικά η περίπτωσή της είναι αρκετά αστεία! Ήταν, λοιπόν, μόλις 6 ετών όταν από τη λαιμαργία της έφαγε περίπου είκοσι σοκολατάκια με γέμιση λικέρ! Όπως ήταν αναμενόμενο, χωρίς να το καταλάβει είχε καταναλώσει αρκετό αλκοόλ και μάλιστα λικέρ, που είναι αρκετά δυνατό ποτό. Έτσι, μεθυσμένη όπως ήταν, την πήρε ο ύπνος, όπως έγινε και στην περίπτωση του Ορφέα Αυγουστίδη. Από τότε, βέβαια, ούτε να μυρίσει το λικέρ δεν θέλει.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣ: Ποτό μετά μηχανής
Όταν αγόρασε ο Κωνσταντίνος Καζάκος την πρώτη του μηχανή, σε ηλικία 18 χρόνων, είχε υποσχεθεί στη μητέρα του και στον πατέρα του ότι δεν θα έπινε ποτέ του αλκοόλ ή τουλάχιστον δεν θα δοκίμαζε σταγόνα, όταν επρόκειτο να οδηγήσει τη μηχανή του. Αυτή την υπόσχεση όμως την καταπάτησε την ίδια κιόλας μέρα, αφού οι φίλοι του τον... παρέσυραν για να γιορτάσουν το νέο του απόκτημα πίνοντας σφηνάκια σε συνοικιακό στέκι όπου σύχναζαν. Και δώς του ο Κωνσταντίνος το ένα σφηνάκι μετά το άλλο, μέχρι που χρειάστηκε να φύγει με ταξί για να πάει σπίτι του, όπου τον περίμενε κήρυγμα για αρκετή ώρα από τον μπαμπά Καζάκο. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος δεν πίνει ποτέ του από τότε όταν πρόκειται να οδηγήσει. Είναι κανόνας που ακολουθεί και δεν παραβαίνει για κανένα λόγο.

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: Αποφοίτησα, αποφοίτησα!
Ως πιτσιρικάς ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είχε δοκιμάσει αλκοόλ, αλλά πάντα στα όρια του επιτρεπτού και μόνο σε κάποιες οικογενειακές συγκεντρώσεις. Την ημέρα όμως της αποφοίτησής του από τη δραματική σχολή θα τη θυμάται για πάντα σαν μια μέρα που ήπιε και ζαλίστηκε κάπως παραπάνω. Μια μέρα που περίμενε πώς και πώς, αφού ένα από τα όνειρά του θα γινόταν πραγματικότητα. Ήθελε να έχει πλέον ελεύθερο χρόνο για να δημιουργήσει καλλιτεχνικά, έτσι όπως εκείνος το είχε φανταστεί. Στη χαρά του πάνω, όμως, κατάφερε να αδειάσει σχεδόν ένα ολόκληρο μπουκάλι ουίσκι. Ευτυχώς, η παρέα είχε συγκεντρωθεί στο σπίτι του και δεν χρειάστηκε να τον μεταφέρουν κάπου αλλού, όταν μετά από ώρες δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη. Σήμερα θυμάται το περιστατικό αυτό με νοσταλγία, αφού τότε το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να ξεχωρίσει, κάτι που τελικά, όπως απέδειξε με την πορεία του, κατάφερε να πραγματοποιήσει.

ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ: «Θύμα» της πενταήμερης
Μπορεί ο τηλεοπτικός «Νικόλας» και κατά κόσμον Φώτης Σπύρος να δείχνει άβγαλτος στη σειρά «Μαρία η άσχημη», στην εφηβεία του όμως ήταν ιδιαίτερα ζωηρός και, φυσικά, η ψυχή της παρέας. Το πρώτο του μεθύσι ήταν στη διάρκεια της πενταήμερης εκδρομής που έκανε το σχολείο του. Εκεί, σε μια βραδιά με τους συμμαθητές του, έβαλε στοίχημα ότι μπορεί να πιει άνετα μέχρι και πέντε μεγάλα ποτήρια μπίρα. Τι το ήθελαν να τον προκαλέσουν; Προκειμένου να το αποδείξει, κατάφερε να πιει και τα πέντε ποτήρια με αποτέλεσμα να πέσει... ξερός από το μεθύσι! Την άλλη μέρα που ξύπνησε δεν θυμόταν το παραμικρό απ όσα είχαν συμβεί. «Δεν θα το ξεχάσω αυτό το περιστατικό ποτέ μου», μας δήλωσε ο Φώτης, γυρνώντας το χρόνο λίγο πίσω, στα ανέμελα σχολικά του χρόνια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΥΡΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τα... έτσουξε από τρακ
Η πρώτη φορά που ο Γιώργος Πυρπασόπουλος θυμάται τον εαυτό του να χάνει τον έλεγχο από το ποτό ήταν στην παρθενική του εμφάνιση στην τηλεόραση. Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 80 και για να πάρει θάρρος στο πρώτο γύρισμα της σειράς «Μικροί μεγάλοι» στην οποία συμμετείχε είχε πιει προηγουμένως ένα δυο ποτάκια. Ο ίδιος βέβαια ήταν αρκετά νέος σε ηλικία και ο οργανισμός του δεν ήταν συνηθισμένος στο αλκοόλ, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να του έρθει ζαλάδα και να δείχνει τα πρώτα σημάδια μέθης. Ευτυχώς, δεν ήταν σε μη ελεγχόμενη κατάσταση, όπως μας είπε ο ίδιος, γιατί η αλήθεια είναι πως όταν άρχισε να ζαλίζεται, σταμάτησε να πίνει προλαβαίνοντας τα χειρότερα. Τώρα τα θυμάται όλα αυτά και απλώς χαμογελάει ευχάριστα.

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ: Σκανταλιάρης από μικρός
Για πρώτη φορά ο Μέμος Μπεγνής δοκίμασε ουίσκι όταν ήταν 10 χρόνων, στη Σαλαμίνα όπου μεγάλωσε. Ζωηρός από παιδί, βρήκε την ευκαιρία την ώρα που έλειπαν οι δικοί του και έκανε μια παιδική σκανταλιά! Έψαξε, βρήκε και τελικά δοκίμασε μόνος του ουίσκι από το μπουκάλι που είχε κρυμμένο η μητέρα του σε ένα ντουλάπι, για να μην μπορούν να το βρουν τα παιδιά. Στην αρχή δεν καταλάβαινε ότι θα μεθούσε και το έπινε σαν νερό. Έτσι, δηλαδή, όπως έβλεπε τους ενήλικες στις γιορτές να καταναλώνουν ποτό. Όταν επέστρεψαν οι γονείς του, δεν πίστευαν στο θέαμα που αντίκρισαν! Χαριτολογώντας, τον φώναζαν για λίγα χρόνια «Ορέστη Μακρή», όπως μας αποκάλυψε.