"Η κοκαΐνη δεν έβλαψε την Κέιτ Μος"

11.10.2010
Σύμφωνα με το αφεντικό του πρακτορείου που συνεργάζεται με το διάσημο μοντέλο, το σκάνδαλο με την κοκαΐνη δεν έβλαψε τις αμοιβές της κατά κανένα τρόπο.

Σύμφωνα με το αφεντικό του πρακτορείου που συνεργάζεται με το διάσημο μοντέλο, το σκάνδαλο με την κοκαΐνη δεν έβλαψε τις αμοιβές της κατά κανένα τρόπο.

"Κάθε δημοσιότητα είναι καλή δημοσιότητα", έλεγε στους πελάτες της η Σάρα Δούκας, ιδρύτρια του πρακτορείου μοντέλου Storm, όταν έγινε γνωστό ότι η Κέτι Μος (Kate Moss)έκανε χρήση κοκαΐνης.

Το 2005, όταν εμφανίστηκαν στον τύπο οι φωτογραφίες που την έδειχναν να κάνει χρήση, υπήρξαν έντονοι φόβοι ότι το περιστατικό αυτό θα κατέστρεφε την καριέρα της. Ωστόσο, η Μος παρέμεινε απτόητη στην κορυφή της επιτυχίας, ενώ έκτοτε έχει πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο της ως προτύπου για τη νεολαία.

"Ζούμε και μαθαίνουμε", σχολίασε σχετικά η Δούκας σε ραδιοφωνική της συνέντευξη το Σάββατο, αλλά όταν ρωτήθηκε από την παραγωγό κατά πόσο οι αμοιβές της 36χρονης Μος ανέβηκαν μετά το σκάνδαλο, αρνήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένη: "Είναι πολύ δύσκολο να πω. Δεν θυμάμαι. Δεν έπεσαν πάντως".

Η Μος που είναι μητέρα μιας κόρης είχε εμφανιστεί στο εξώφυλλο της εφημερίδας "Daily Mirror" στην περιβόητη φωτογραφία κάτω από τον τίτλο "Η Κέιτ της Κοκαΐνης" (Cocaine Kate).

Εκείνη την περίοδο έβγαινε με τον τραγουδιστή Πιτ Ντέρτι (Pete Doherty), ο οποίος δεν κρύβει τον εθισμό του στα ναρκωτικά και ιδιαίτερα, στην ηρωΐνη.

Η υπόθεση βγήκε στην επιφάνεια χωρίς προειδοποίηση, αλλά η Δούκας είχε έτοιμο ένα "στρατηγικό" σχέδιο, όπως είπε: "Πίστευα ότι θα τα βγάλει πέρα μια χαρά και ήξερα ότι κάποιοι από τους μεγαλύτερους πελάτες μου που ήταν και δικοί της σημαντικοί πελάτες θα τη στήριζαν, αφού ήμουν εγώ από πίσω της".