Αγάπη, στοργή και... τέχνη

13.12.2007
Η Σοφία Γαϊτάνη είναι μητέρα δύο υπέροχων δίδυμων αγοριών και ταυτόχρονα μια ταλαντούχα ζωγράφος που διαπρέπει και ως art director στον περιοδικό Τύπο και όχι μόνο.

Η Σοφία Γαϊτάνη είναι μητέρα δύο υπέροχων δίδυμων αγοριών και ταυτόχρονα μια ταλαντούχα ζωγράφος που διαπρέπει και ως art director στον περιοδικό Τύπο και όχι μόνο. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, η πρώτη της ατομική έκθεση να μην έχει ως θέμα τα παιδιά και τίτλο «Βaby World». η έκθεση παρουσιάζεται στην γκαλερί «Down Τown» του Νίκου Σταθούλη στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος ArGOOdaki, που πραγματοποιείται από την Goodys και την Ένωση Υποστήριξης Παιδιών σε Ανάγκη «Μαζί για το παιδί». Τα έργα της απεικονίζουν έναν ολόκληρο κόσμο παιχνιδιού, φαντασίας, αμεσότητας και ειλικρίνειας που ζωντάνεψε μέσα από φωτεινές εικόνες για μικρούς και μεγάλους. Με την έκθεση αυτή η Σοφία Γαϊτάνη αφηγείται με μοναδικό τρόπο παιδικές ιστορίες, οι οποίες μεταμορφωμένες μέσα από σύμβολα και χρώματα αποκτούν νόημα που αφορά όλους. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου. Το βράδυ των εγκαινίων έγινε και η επίσημη ανακοίνωση του κοινωνικού προγράμματος «ΑrGΟΟdaki 2007».

Από το 2002 μέχρι σήμερα το ArGOOdaki της Goodys έχει συγκεντρώσει 2.400.000 ευρώ και έχει θεμελιώσει 7 σημαντικά έργα ουσιαστικής και έμπρακτης υποστήριξης των παιδιών σε ανάγκη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και την «Ομάδα Πρόληψης και Δράσης» ως αρωγό διάγνωσης και υποστήριξης παιδιών σε ανάγκη στην ελληνική περιφέρεια.