Με glam διάθεση

17.11.2009
Τελικά, αν ένας σχεδιαστής έχει ταλέντο και είναι και επικοινωνιακός, όχι μόνο από κρίσεις δεν καταλαβαίνει, αλλά ξεχωρίζει σε μια περίοδο όπου ακόμα και οι «μεγάλοι» ξεπέφτουν στις λύσεις των μαζικών επιδείξεων μόδας ένεκα χορηγών.

Τελικά, αν ένας σχεδιαστής έχει ταλέντο και είναι και επικοινωνιακός, όχι μόνο από κρίσεις δεν καταλαβαίνει, αλλά ξεχωρίζει σε μια περίοδο όπου ακόμα και οι «μεγάλοι» ξεπέφτουν στις λύσεις των μαζικών επιδείξεων μόδας ένεκα χορηγών. Ο Βρεττός Βρεττάκος, αν και δεν είναι τόσο γνωστός στο ευρύ κοινό, είναι ο αγαπημένος Έλληνας fashion designer των τραγουδιστών και των πιο rock κοσμικών!

Η συλλογή για την άνοιξη-καλοκαίρι 2010, Body Crash, έριξε μια δημιουργική γροθιά στον καθωσπρεπισμό της ελληνικής μόδας. Όπως δηλώνει ο σχεδιαστής: «Η glam διάθεση μέσα από μια underground αισθητική. Κατεστραμμένες φόρμες υλικών πάνω σε bodyconcious εφαρμογές. Λάμψεις από μεταλλικές ίνες, γυαλί και κρύσταλλο σε bodylace corsets και ελαστικά υφάσματα που δίνουν την αίσθηση του γλυπτού. Πλεγμένες κοτσίδες από μεταξωτές ίνες και leather touch σε super fit gladiator dresses. Η απομυθοποίηση της εικόνας».

Η επίδειξη έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Theoxenia Palace» της καλής του φίλης Ρόης Δάναλη-Αποστολοπούλου, η οποία με μικρές εικαστικές παρεμβάσεις έδεσε αρμονικά το glamour της διακόσμησης με το underground των φορεμάτων. Τα αυστηρώς επιλεγμένα 250 άτομα που παρακολούθησαν την επίδειξη γνώριζαν το ύφος τους Βρεττού Βρεττάκου και οι περισσότεροι δήλωναν ήδη fans του δέρματος και των Swarovski. Ανάμεσά τους η Δέσποινα Βανδή (η οποία ήταν και η επίτιμη καλεσμένη του σχεδιαστή) αλλά και η Εριέττα Κούρκουλου.