Το κουτί της Sonia

29.10.2007
Και ξαφνικά μπαίνεις σε μια architectural boutique κι ερωτεύεσαι παράφορα ένα φωτιστικό ή μια πολυθρόνα, που ταιριάζει πολύ με το διπλανό design τραπεζάκι.

Και ξαφνικά μπαίνεις σε μια architectural boutique κι ερωτεύεσαι παράφορα ένα φωτιστικό ή μια πολυθρόνα, που ταιριάζει πολύ με το διπλανό design τραπεζάκι. Θέλεις να τα αποκτήσεις και προκύπτει το πρόβλημα. Πώς θα τα ενσωματώσεις στο χώρο σου; Πώς θα αλλάξεις τη χωροδιάταξη και θα μεταμορφώσεις το διαμερισματάκι σου σε loft;

Για όλα έχει σκεφτεί η εταιρεία ΒΟΧ architects, που λανσάρισε τις ιδέες της με διάθεση p(art)y και καλεσμένο τον Tom Dixon! Ο διάσημος Βρετανός σχεδιαστής ήταν ο επίτιμος καλεσμένος της Sonia Savurdic, που αφιέρωσε μια βραδιά στο environmental design, στο κατάστημά της στο Κολωνάκι. Πρόκειται για ένα κατάστημα με έπιπλα, φωτιστικά και αντικείμενα διακόσμησης για το σπίτι, που παράλληλα λειτουργεί και σαν αρχιτεκτονικό γραφείο. Αρχιτέκτονες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι βρέθηκαν κοντά στον Tom Dixon, ο οποίος παρουσίασε τις προτάσεις της εταιρείας Artek καθώς και τις δικές του δημιουργίες σε μια avant garde καλλιτεχνική βραδιά. Σε ατμόσφαιρα p(art)y, στους τόνους του black & white, εμπνευσμένοι από την ελευθερία της κίνησης στις φόρμες του Tom Dixon, τρεις χορευτές-μίμοι απέδωσαν χορευτικά το concept «Stillness in motion» υπό τους ήχους του ηλεκτρικού βιολιού της Μ. Μανουσάκη σε ένα μοναδικό live performance.