Αντρέ Αγκάσι: "υπήρξα χρήστης ναρκωτικών"

29.10.2009
Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του διάσημου πρώην τενίστα Αντρέ Αγκάσι (Andre Agassi) ότι ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά. Ο 39χρονος Αγκάσι ομολογεί στην αυτοβιογραφία του με τίτλο "Open" ότι υπήρξε χρήστης κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (crystal meth), ενός πολύ δυνατού ναρκωτικού.

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του διάσημου πρώην τενίστα Αντρέ Αγκάσι (Andre Agassi) ότι ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά. Ο 39χρονος Αγκάσι ομολογεί στην αυτοβιογραφία του με τίτλο "Open" ότι υπήρξε χρήστης κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (crystal meth), ενός πολύ δυνατού ναρκωτικού.

Στην αυτοβιογραφία του που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Η.Π.Α στις 9 Νοεμβρίου, ο κορυφαίος τενίστας εξιστορεί λεπτό προς λεπτό τον τρόπο που μυήθηκε σε αυτή την ιδιαιτέρως εθιστική αμφεταμίνη το 1997 και ενώ η καριέρα του βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση. Η σκηνή που περιγράφει ο Αγκάσι και δημοσίευσε η εφημερίδα Τimes, κόβει την ανάσα:

"Βρισκόμουν στο σπίτι του βοηθού μου Σλιμ και με ρώτησε αν ήθελα να φτιαχτούμε. Όταν μου εξήγησε ότι με αυτή την ουσία αισθάνεσαι σαν τον Σούπερμαν, δέχθηκα αμέσως. Τον θυμάμαι να αφήνει μια μικρή ποσότητα σκόνης πάνω στο τραπέζι, την κόβει και την εισπνέει και μετά πάλι το ίδιο. Εγώ ακολούθησα κάνοντας το ίδιο. Ξάπλωσα στον καναπέ και αισθάνθηκα τύψεις για τη λεπτή γραμμή που ξεπέρασα.

Υπήρξε ένα λεπτό μετάνοιας και τύψεων αλλά μετά ένιωσα τέτοιο αίσθημα ευφορίας, που πήρε από το κεφάλι μου κάθε αρνητική σκέψη. Ένιωσα απίστευτη ζωντάνια και είχα τόση ενέργεια που καθάριζα κάθε σημείο του σπιτιού".

Σε άλλο απόσπασμα της αυτοβιογραφίας του, ο Αγκάσι αποκαλύπτει ότι είχε βρεθεί θετικός στην ουσία μετανφεταμίνη σε εξέταση που του έγινε το 1997, αλλά κατάφερε να γλιτώσει την ποινή ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο ατύχημα.

Όπως εξομολογείται, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από ένα γιατρό που τον ενημέρωνε ότι είχε αποτύχει στις εξετάσεις και αμέσως σκέφτηκε:

"Το όνομά μου, η καριέρα μου, ό,τι είχα πετύχει μέχρι εκείνη τη στιγμή, κινδύνευε να τιναχτεί στον αέρα. Μερικές ημέρες αργότερα, έκατσα και έγραψα ένα γράμμα προς την Διεθνή Επιτροπή του Τένις το οποίο γέμισα με ψέματα. Ισχυρίστηκα ότι είχα πιει από το αναψυκτικό του συνεργάτη μου που περιείχε την ουσία κατά λάθος".

Ο άνθρωπος που υπήρξε φαινόμενο στο τένις στα τέλη της δεκαετίας του 80' δεν φαίνεται να φοβάται τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν οι αποκαλύψεις του και τονίζει:

"Αρχικά, σκέφτηκα ότι θα απογοητεύσω τους φαν μου, αλλά ήθελα να πω την αλήθεια. Πάντα κουβαλούσα στην καρδιά και στο πρόσωπό μου αυτό το αίσθημα των τύψεων. Ήθελα να πω στον κόσμο όλη την αλήθεια".

Πάντως, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις, Φραντζέσκο Ρίτσι Μπίτι (Francesco Ricci Bitti) δήλωσε σοκαρισμένος και απογοητευμένος από τις αποκαλύψεις του Αγκάσι ενώ και ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ελέγχου Ντόπινγκ τόνισε ότι θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση του διάσημου τενίστα και θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους έκανα τα στραβά μάτια και δεν τιμώρησαν τον Αγκάσι.

Ο Αγκάσι που εντυπωσίασε τον κόσμο με το ταλέντο και την περίεργη εμφάνισή του στα τέλη του 80', είναι σήμερα παντρεμένος με την επίσης διάσημη τενίστρια Στέφι Γκραφ (Steffi Graf) με την οποιά έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Την περίοδο της πτώσης στην καριέρα του, ο διάσημος τενίστας ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μπρουκ Σιλντς, σε ένα γάμο που κράτησε μόλις δύο χρόνια, πριν να ακυρωθεί.