Καριέρα στο L.A.!

02.11.2009
Τους γνωρίσαμε μέσα από πετυχημένα τηλεοπτικά σίριαλ. Οι σύγχρονοι Έλληνες γόητες μπορεί να γνώρισαν επιτυχία στην Ελλάδα, δεν κατάφεραν όμως να αντισταθούν στον πειρασμό να ανοίξουν τα φτερά τους στο Χόλιγουντ. Οι Κώστας Σόμμερ, Αλέξης Γεωργούλης, Μάνος Γαβράς, Άνθιμος Ανανιάδης, Χρήστος Βασιλόπουλος αλλά και ο γιος του γνωστού επιχειρηματία Αργύρη Παπαργυρόπουλου, Νάσος, κάνουν τα δικά τους βήματα στην αμερικανική βιομηχανία του θεάματος...
Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


Τους γνωρίσαμε μέσα από πετυχημένα τηλεοπτικά σίριαλ. Οι σύγχρονοι Έλληνες γόητες μπορεί να γνώρισαν επιτυχία στην Ελλάδα, δεν κατάφεραν όμως να αντισταθούν στον πειρασμό να ανοίξουν τα φτερά τους στο Χόλιγουντ. Οι Κώστας Σόμμερ, Αλέξης Γεωργούλης, Μάνος Γαβράς, Άνθιμος Ανανιάδης, Χρήστος Βασιλόπουλος αλλά και ο γιος του γνωστού επιχειρηματία Αργύρη Παπαργυρόπουλου, Νάσος, κάνουν τα δικά τους βήματα στην αμερικανική βιομηχανία του θεάματος...

Το Λος Άντζελες είναι ο τόπος της ευκαιρίας! Εκεί πραγματοποιούνται εκατοντάδες κάστινγκ κάθε εβδομάδα από εταιρείες παραγωγής ταινιών, στα οποία συμμετέχουν χιλιάδες υποψήφιοι από όλο τον κόσμο. Η ζωή στην Αμερική για έναν ηθοποιό, ακόμα κι αν είναι διάσημος στη χώρα του, δεν είναι εύκολη και αυτό το έχουν ζήσει βαθιά στο πετσί τους οι Έλληνες πρωταγωνιστές που κάνουν προσπάθειες να μπουν σε αμερικανικές παραγωγές. Οι σχέσεις τους φαίνεται ότι είναι κάτι παραπάνω από καλές, αφού μακριά από την Ελλάδα ο ένας συναντά συχνά τον άλλο και μαζί μπορεί να βρεθούν σε κάποιο κοσμικό κάλεσμα.

Κώστας Σόμμερ: Έχει κάνει σημαντικές γνωριμίες
Ο extreme Κώστας Σόμμερ έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής από τη συμμετοχή του σε ταινίες του Χόλιγουντ. Χαρακτηριστικός ο ρόλος του ως ζιγκολό στην ταινία «Αρσενικός ζιγκολό: Ωραίος και Ευρωπαίος» αλλά και αυτός του μανιακού δολοφόνου στην ταινία «Boston Stragler», που κυκλοφόρησε σε DVD. Η ζωή του μοιράζεται ανάμεσα στο Λος Άντζελες και στη Γλυφάδα, αφού εκεί διατηρεί το δικό του καφέ.
Στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς έπαιξε σε τρεις ταινίες, στις «Boston Stragler», «Shoot the Duke», «Drifter: Ηenry Lee Lucas», ενώ έκανε και τα γυρίσματα του «Extreme Sommer». Ο γνωστός ηθοποιός διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Πάρη Κασιδόκωστα και τον Τέρι Ντούγκας, που έχουν δική τους εταιρεία παραγωγής, τη 1821, και κάνουν φιλόδοξες παραγωγές στην Αμερική. Επίσης, θα πρέπει να επισημάνουμε και το γεγονός ότι ο Κώστας ήταν ο ένας από τους δύο επικρατέστερους όταν γίνονταν τα κάστινγκ για το «Prison Break». Αλλά τελικά επιλέχθηκε ο Γουέντγουορθ Μίλερ.

Χρήστος Βασιλόπουλος: Έχει ανοίξει τα φτερά του
Ο Έλληνας ζεν πρεμιέ βρίσκεται από τον Ιούλιο στο Λος Άντζελες προσπαθώντας να χτίσει μια καριέρα και, όπως φαίνεται, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Όπως μάθαμε, ο γοητευτικός ηθοποιός συμφώνησε με εταιρεία παραγωγής να παίξει σε ταινία, τα γυρίσματα της οποίας θα γίνουν στη Μέση Ανατολή. Ο Χρήστος είχε παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής το 1999 στην American Academy of Dramatic Arts. Από τότε πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια μέχρι να ξαναδοκιμάσει τις δυνάμεις του στο εξωτερικό. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι στο πάρτι του «Inglourious Basterds», όπου παραβρέθηκε, μίλησε με τον Μπενίτσιο ντελ Τόρο και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το ζεύγος Μπραντζελίνα. Μάλιστα, έχει γίνει πολύ καλός φίλος με τον Ελληνοαυστραλό ηθοποιό Κώστα Μάντιλορ.

Νάσος Παπαργυρόπουλος: Ραντεβού με μάνατζερ
Ο γιος του γνωστού ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων Αργύρη Παπαργυρόπουλου, Νάσος, είναι ένα ψηλό, ξανθό, γυμνασμένο αγόρι, το οποίο θα δούμε στη νέα ταινία του Νίκου Ζερβού «Show Βitch». Έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα από το κανάλι Star στα 18 του, ως εκκολαπτόμενος δημοσιογράφος, και μετά τις σπουδές του στην ηθοποιία στο Λος Άντζελες βρήκε τον επαγγελματικό προσανατολισμό του και τώρα θα αφοσιωθεί στην υποκριτική. Έχει καταφέρει μάλιστα να κάνει κάποιες σημαντικές γνωριμίες και σύντομα θα έχει ραντεβού με παραγωγούς και μάνατζερ. Στην Αμερική γνωρίστηκε με τον Χρήστο Βασιλόπουλο και πλέον κάνουν παρέα, ενώ μαζί έκαναν κι ένα ταξίδι μέχρι το Λας Βέγκας για να δουν έναν κοινό τους φίλο. «Έχω μιλήσει με ατζέντηδες και παραγωγούς και πηγαίνω εσπευσμένα για κάποια σημαντικά ραντεβού. Παράλληλα, θέλω να δω την πρεμιέρα της ταινίας του καλού μου φίλου, Κώστα Μάντιλορ, που είναι Ελληνοαυστραλός», είπε στο ΛΟΙΠΟΝ ο Νάσος Παπαργυρόπουλος και ήταν έκδηλη η χαρά του για τη μεγάλη πρόκληση που λέγεται «καριέρα στην Αμερική».

Άνθιμος Ανανιάδης: Ξεκινάει γυρίσματα
Μετά το ρόλο του κυρίου Μαντά στο σίριαλ «Μαρία η άσχημη» αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αμερική. Όπως μάθαμε από άτομα του περιβάλλοντός του, ο Άνθιμος έχει αφοσιωθεί στις σπουδές του εκεί, καθώς παρακολουθεί μαθήματα σε τρεις σχολές υποκριτικής, ενώ κάνει εντατικά μαθήματα και για να τελειοποιήσει τις γνώσεις του στην αγγλική γλώσσα. Ο Άνθιμος έπαιξε ήδη σε μία φουτουριστική αμερικανική ταινία, όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην ταινία αυτή τον βλέπουμε αρχικά νέο και στη συνέχεια σε προχωρημένη ηλικία, καθώς, σύμφωνα με το σενάριο, έμεινε 35 χρόνια στη φυλακή. Όπως μας είπε κοντινό του πρόσωπο, η ταινία αυτή είναι ένα συν στο βιογραφικό του, καθώς το θέμα που πραγματεύεται είναι πρωτότυπο και δεν πρόκειται για ένα ακόμη εμπορικό αμερικανικό φιλμ. Παράλληλα, από το Νοέμβριο θα ξεκινήσει γυρίσματα για μία ακόμα ταινία. Η μητέρα του, Εύη Καραγιάννη, μιλάει μαζί του στο τηλέφωνο καθημερινά στηρίζοντας απόλυτα τις επιλογές του, παρόλο που της λείπει πολύ.

Αλέξης Γεωργούλης: Η τύχη τού χαμογέλασε
Ο γοητευτικός ηθοποιός πέρασε μεγάλο διάστημα στην Αμερική πρωταγωνιστώντας στην ταινία «My Life in Ruins» με τη Νία Βαρντάλος. Η τύχη τού χαμογέλασε και κατάφερε να περάσει και τις δύο φάσεις των κάστινγκ, στα οποία είχαν πάρει μέρος εκατοντάδες ηθοποιοί από όλο τον κόσμο. Ο Αλέξης κατάφερε να κάνει σημαντικές γνωριμίες, αφού και η Νία Βαρντάλος έδειξε από την αρχή τη διάθεσή της να βοηθήσει τον Έλληνα ηθοποιό. Ανάμεσα σε αυτούς που γνώρισε ο Αλέξης Γεωργούλης μέσω της συμμετοχής του στην ταινία ήταν ο Τομ Χανκς και η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον, που έκαναν την παραγωγή.

Μάνος Γαβράς: Στην ίδια ταινία με τη Λόπεζ
Έφυγε από το Ηράκλειο Κρήτης σε ηλικία 20 ετών για να ακολουθήσει το όνειρό του να γίνει ηθοποιός. Πέρασε στο Εθνικό Θέατρο, έκανε μεταπτυχιακό στη Νέα Υόρκη και σήμερα κάνει και αυτός τα δικά του βήματα, αναζητώντας τη διεθνή καριέρα στο Χόλιγουντ. Ήδη έπαιξε ένα μικρό ρόλο στη νέα ταινία με πρωταγωνίστρια τη Τζένιφερ Λόπεζ, το «The Βack Up Plan», ενώ θα πάρει μέρος και σε μία ακόμα ταινία. Να σημειώσουμε ότι έχει υπογράψει με μεγάλο πρακτορείο κάστινγκ, ώστε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες για κάποια δουλειά στην Αμερική. Παράλληλα, δεν χάνει την επαφή με την Ελλάδα, αφού παίζει και στη νέα ταινία της Όλγας Μαλέα με τίτλο «Πρώτη φορά νονός», ενώ συμμετείχε και στα γυρίσματα που έγιναν στη Μύκονο για την ταινία «The King of Mykonos». Πρόκειται για μια αυστραλέζικη παραγωγή με πρωταγωνιστές τους Νικ Γιαννόπουλο και Άλεξ Δημητριάδη, ενώ στην ίδια ταινία συμμετέχει και η Ζέτα Μακρυπούλια.

Ήταν και ο Sakis εκεί!
Μην ξεχνάμε ότι και ο Σάκης Ρουβάς σπούδασε σε σχολή στο Λος Άντζελες και για έναν περίπου χρόνο η ζωή του μοιραζόταν μεταξύ Αμερικής και Ελλάδας. Ο Σάκης μετά τη συμμετοχή του στην ταινία «Alter Ego» πρωταγωνίστησε και στο φιλμ «Duress», όπου υποδύεται ένα μανιακό δολοφόνο. Δεκαπέντε λεπτά της ταινίας αυτής προβλήθηκαν στις 22 Μαΐου στις Κάνες, όπου όμως ο Σάκης δεν είχε παραβρεθεί. Η ταινία έχει ήδη προβληθεί σε Ρωσία και Πολωνία, ενώ συμπρωταγωνιστής του είναι ο γνωστός ηθοποιός Μάρτιν Ντόνοβαν