Στην Τήνο Shopping της ψυχής!

25.07.2007
Οταν τα χρώματα συναντούν αρώματα και αγγίζουν την ψυχή, όταν η γαλήνη παίρνει σχήμα και μεταμορφώνεται σε καθημερινά αντικείμενα, όταν παλιές μορφές ζωντανεύουν για να ξυπνήσουν μνήμες, όταν ένα κόσμημα φαίνεται να σε καλεί να το φορέσεις μόνο εσύ, όταν καθετί γύρω σου μοιάζει να κρύβει κάτι δικό σου κι ας το βλέπεις για πρώτη φορά, αν βλέπεις μόνο χαμόγελα κι ακούς μουσική που σε ταξιδεύει από το Βόσπορο στη Βενετία, από τους κάμπους με τις λεβάντες της Προβηγκίας στις πλαγιές με τα ηλιοτρόπια της Τοσκάνης μη χαθείτε στο όνειρο.

Shopping της ψυχής!

Οταν τα χρώματα συναντούν αρώματα και αγγίζουν την ψυχή, όταν η γαλήνη παίρνει σχήμα και μεταμορφώνεται σε καθημερινά αντικείμενα, όταν παλιές μορφές ζωντανεύουν για να ξυπνήσουν μνήμες, όταν ένα κόσμημα φαίνεται να σε καλεί να το φορέσεις μόνο εσύ, όταν καθετί γύρω σου μοιάζει να κρύβει κάτι δικό σου κι ας το βλέπεις για πρώτη φορά, αν βλέπεις μόνο χαμόγελα κι ακούς μουσική που σε ταξιδεύει από το Βόσπορο στη Βενετία, από τους κάμπους με τις λεβάντες της Προβηγκίας στις πλαγιές με τα ηλιοτρόπια της Τοσκάνης μη χαθείτε στο όνειρο. Πατήστε γερά στη γη και περπατήστε στην Τήνο. Γιατί σίγουρα θα έχετε ανακαλύψει στην οδό Ταξιαρχών το «Μύρτινο» με τα calm designs του, τη νέα cozy art-boutique που μόλις άνοιξε τις πόρτες της για να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Πρώτα στους Τηνίους που φημίζονται για την αισθητική τους, όπως και στους ξένους με απαιτήσεις που αποκτούν σπίτι στο νησί, αλλά και στους ψαγμένους επισκέπτες του.

Η ιδέα για τη δημιουργία του «Μύρτινου» ανήκει στην ιδιοκτήτριά του, την «κυρία Μαίρη» (όπως τη φωνάζουν όλοι), μια ταξιδιάρα ψυχολόγο (πείτε την και «φευγάτη»), όταν δεν άντεξε άλλο το παραλήρημα του κοσμικού γιου της υπέρ της Μυκόνου («εκεί υπάρχει ό,τι ωραίο») και αποφάσισε να του δείξει τι εστί Τήνος!

Έτσι, το προηγούμενο Σάββατο φίλοι και συνεργάτες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Εύβοια, Κεφαλλονιά, Πάρο, Σαντορίνη και (ναι!) Μύκονο έσπευσαν να δώσουν το «παρών» στα εγκαίνια με πολλή αγάπη και κέφι. Ιδιαίτερα συγκινητική, η προσέλευση των Τηνίων (αν και Κρητικιά η ιδιοκτήτρια), που πήγαν όλοι μ έναν καλό λόγο στα χείλη και μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι καλεσμένοι που άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το απόγευμα και κάθισαν μέχρι το πρωί χάρισαν στον πεζόδρομο των Ταξιαρχών μία από τις πιο ζωντανές βραδιές του φετινού καλοκαιριού. Οι πρωτότυπες νοστιμιές του Ιάκωβου Μπαλλή και τα ιδιαίτερα γλυκά της Μηλίτσας Χάλαρη ήταν η εγγύηση και μιας γαστρονομικής πανδαισίας, που σε συνδυασμό με τη live μουσική από βιολί και βιολοντσέλο γλύκαναν την καρδιά όλων μας και άφησαν στη μνήμη μας μια υπέροχη ανάμνηση από Τήνο.