Στα παρασκήνια της 7ης τέχνης

09.10.2009
Το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο συγκέντρωσε τα βλέμματα των σινεφίλ όλου του κόσμου. Ήταν και είναι σταθερά ένα γεγονός μαζικής προώθησης των νέων, ανεξάρτητων και μη, αμερικανικών ή όχι ταινιών και φυσικά δεκάδες διεθνείς αστέρες του κινηματογράφου παρέλασαν στο κόκκινο χαλί. Όλα τα μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ ήταν εκεί!

Από τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ-ΡΩΜΑΝΟ ΛΙΖΑΡΔΟ

Το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο συγκέντρωσε τα βλέμματα των σινεφίλ όλου του κόσμου. Ήταν και είναι σταθερά ένα γεγονός μαζικής προώθησης των νέων, ανεξάρτητων και μη, αμερικανικών ή όχι ταινιών και φυσικά δεκάδες διεθνείς αστέρες του κινηματογράφου παρέλασαν στο κόκκινο χαλί. Όλα τα μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ ήταν εκεί!Ο πολυτάλαντος Κόλιν Φάρελ πέρασε διά πυρός και σιδήρου. Πρώτα είχε να αντιμετωπίσει κακεντρεχή σχόλια για την επιλογή του να συμμετέχει στην ταινία «Οντίν», που άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Από την άλλη, ο παραγωγός της ταινίας «Triage» του απαγόρευσε να μιλάει για τη συμμετοχή του στο «The Ιmaginarium of Doctor Parnassus», όπου ερμηνεύει το alter ego του αδικοχαμένου Χιθ Λέτζερ. Επίσης, εντύπωση προκάλεσε η επίθεσή του σε φωτογράφο, ο οποίος προσπάθησε να απομακρύνει την αδερφή του από κοντά του για να τον φωτογραφίσει μόνο του. Και το κερασάκι στην τούρτα, ότι έπρεπε να απαντήσει σε άκομψες ερωτήσεις για την εγκυμοσύνη της συντρόφου του.

Σταθερός... θαμώνας ο Τζορτζ Κλούνεϊ, φέτος βρέθηκε «Up in the Air» για τα μάτια της Βέρα Φαρμίγκα στην ομώνυμη ταινία του Τζέισον Ράιτμαν. Σταθερά στη γη παραμένει ο άλλος οσκαρικός χαρακτήρας του στο «The Man who Stared at Goats». Τέλος, με την ιδιότητα του παραγωγού υποστηρίζει το φίλο του Ματ Ντέιμον. Εμφανώς ενοχλημένος από τη φάρσα που υπέστη στο φεστιβάλ της Βενετίας, όταν ομοφυλόφιλος δημοσιογράφος γδύθηκε και του ζήτησε να τον φιλήσει δημόσια, υπαινισσόμενος ότι γνωρίζει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, ο Τζορτζ Κλούνεϊ μείωσε τις εμφανίσεις του στις απολύτως αναγκαίες. «Έχω εμφανιστεί πολλές φορές... Να ξεκουραστώ λίγο για να επιτρέψω να σκαρφιστούν νέα πράγματα για μένα», είπε με το γνωστό του χιούμορ.

Μία από τις σπάνιες εμφανίσεις σε κινηματογραφικά φεστιβάλ έκανε η Όπρα Γουίνφρεΐ. Ο λόγος ήταν η ταινία «Precious» στην οποία συμμετείχε στην παραγωγή. «Είναι τόσο ωμή, που θα τραβήξει όλο τον αέρα από την αίθουσα στο τέλος της προβολής», τόνισε. «Αναγνώρισα τον εαυτό μου ως μία από τα κορίτσια της Precious». Η καταφρονεμένη Precious περιγράφει την τραγική ζωή της σε πρώτο πρόσωπο. Είχε υποστεί πολλαπλούς βιασμούς από τον εραστή της μητέρας της από 3 ετών, ενώ η μητέρα της την κακοποιούσε μέχρι και τα 16 της.

Η Μαράια Κάρεϊ, που υποδύεται την ψυχολόγο στην παραπάνω ταινία, πιο χοντρή από ποτέ, ήθελε να συμμετέχει σε κάθε κουβέντα. Από τα λεγόμενά της φαίνεται ότι ήταν δύσκολο και για την ίδια να παρουσιάζεται σε αυτό το χάλι μπροστά στο φακό: «Ήταν δύσκολο για μένα. Κάποια στιγμή ο σκηνοθέτης με έπιασε την ώρα που έβαζα μέικαπ και μου φώναξε: ?Μα τι κάνεις;?».Και συνέχισε: «Αισθάνομαι καλύτερα πλέον με τον εαυτό μου, όταν περνάω μπροστά από τον καθρέφτη χωρίς μέικαπ. Έχω υπάρξει και χειρότερα», δήλωσε υπονοώντας το ρόλο της στην ταινία.

Η γνωστή για τον εκκεντρικό της χαρακτήρα «βασίλισσα του Χιονιού» στην ταινία «Νάρνια» Τίλντα Σουίντον ταξιδεύει στα φεστιβάλ μόνο με τον εραστή της εν γνώσει του συζύγου της! Η ίδια ποτέ δεν αρνήθηκε αυτό το καπρίτσιο της. Στο Τορόντο παρουσίασε την ιταλική ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί με τίτλο «Εγώ είμαι η αγάπη». Η ταινία θα συμμετέχει και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«Η Νικόλ Κίντμαν με έμαθε να είμαι σαφής και οργανωμένος μέχρι τελικής πτώσης», είπε ο σκηνοθέτης της Αλεχάνδρο Αμενάμπαρ για την αμφιλεγόμενη ταλαντούχα ηθοποιό, η οποία συμμετείχε στην ταινία του «Οι άλλοι». Στο φεστιβάλ βρέθηκε με την ταινία «Agora», που καταγράφει τη ζωή της φιλοσόφου Υπατίας.

Τέλος, η Πενέλοπε Κρουζ δεν είναι έγκυος! Την είδα με τα μάτια μου στο «Intercontinental» του Τορόντο φορώντας ένα ροζ ρούχο που δεν μπορούσε να καλύψει την ενδεχόμενη εγκυμοσύνη της. Μια φωτογράφος, πάλι, την επόμενη μέρα έκανε ερώτηση για αυτό το θέμα σε άτομο με διεθνές κύρος που ξέρει τους πάντες και τα πάντα. Το συγκεκριμένο άτομο λοιπόν υπαινίχθηκε ότι η λανθασμένη πληροφορία περί εγκυμοσύνης υποκινήθηκε με κάποια σκοπιμότητα.