Η ατέλειωτη θλίψη του Ηλία

06.09.2010
Θρηνεί για το θάνατο της γυναίκας του ο Ηλίας Μαμαλάκης, αλλά πάντα αξιοπρεπής δεν αφήνει τον πόνο του να φανεί, παρά μόνο στους πολύ δικούς του ανθρώπους.

Θρηνεί για το θάνατο της γυναίκας του ο Ηλίας Μαμαλάκης, αλλά πάντα αξιοπρεπής δεν αφήνει τον πόνο του να φανεί, παρά μόνο στους πολύ δικούς του ανθρώπους. Εδώ και αρκετό καιρό ο αγαπημένος σεφ τραβούσε το δικό του Γολγοθά, στο πλευρό της επί 36χρόνια συντρόφου του Στέλλας. Μέχρι που ο θάνατος τους χώρισε για πάντα.

Τι κι αν τον βλέπαμε να χαμογελάει στην τηλεόραση; Ο Ηλίας Μαμαλάκης ζούσε το δικό του δράμα, που πολλοί λίγοι άνθρωποι γνώριζαν, καθώς ο ίδιος κρατούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική του ζωή και κατά συνέπεια τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με τη σύζυγό του.

Όλοι όσοι ήξεραν το ζευγάρι γνώριζαν πως ήταν τόσο πολύ δεμένοι σαν ένας και είχαν να το λένε για την αφοσίωση που είχε ο ένας στον άλλο. Ήταν σαν να μην είχε περάσει μία μέρα από τότε που ερωτεύτηκαν πριν από 36 χρόνια, όταν ήταν φοιτητές ακόμα, λένε άνθρωποι που τους γνώριζαν. Και μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τη Στέλλα, που ο ίδιος τη χαρακτήριζε «το αλάτι και τη ζάχαρη της ζωής του». Οι δυο τους ήταν παντού μαζί, αρχικά και συνεργάτες στη δουλειά, αφού εκείνη για ένα διάστημα εργαζόταν σε εταιρεία παραγωγής.

Μάλιστα, δεν άφηνε βήμα μακριά της τον Ηλία και, όπως λένε, ήταν η Στέλλα που τον βοήθησε να αδυνατίσει για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με την υγεία του. Μόνο που η μοίρα ζήλεψε πριν από μερικά χρόνια το ζευγάρι. Όμως, ο Ηλίας Μαμαλάκης στάθηκε βράχος στο πλευρό της γυναίκας του. Δεν την άφησε λεπτό μόνη και της έδινε κουράγιο μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η Στέλλα θα έχανε τη μάχη με το θάνατο και προσπαθούσε να κρύβει τη λύπη του, ακόμα και από τα πολύ δικά του πρόσωπα. Η μοίρα φαίνεται ότι ζήλεψε τη μεγάλη τους αγάπη και ενώ ήλπιζαν σε ένα θαύμα, τελικά η αγαπημένη του γυναίκα «πέταξε» μακριά του, αφήνοντάς τον θλιμμένο και μόνο. Κανείς δεν μπορεί να τον παρηγορήσει, λένε αυτοί που τον ξέρουν, και παρόλο που έχει αγαπημένους φίλους, το βλέμμα του δείχνει πόσο θλίψη νιώθει. Όλοι ελπίζουν πως ο καιρός θα επουλώσει την πληγή και πως θα ξαναχαμογελάσει, όπως τον ξέρει και τον έχει αγαπήσει ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από τις εκπομπές του.