Κινούμενη άμμος η TV

23.02.2007
Αν μη τι άλλο, η φετινή τηλεοπτική σεζόν ξεπέρασε εαυτόν και μας χάρισε ανατροπές, απρόσμενες εξελίξεις, αναμενόμενα διαζύγια και ελπιδοφόρα συνοικέσια. Δύο από τα κραταιότερα πρόσωπα της ελληνικής TV τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές λάμπουν διά της απουσίας τους από το γυαλί. Και κάποια άλλα διάσημα και λαμπερά φαίνεται να περνάνε δύσκολα. Οι εξελίξεις είναι ταχύτατες και τις περισσότερες φορές μοιάζουν με κινούμενη άμμο!

MEGA

Γρηγόρης Αρναούτογλου
«Θα φύγει ή όχι ο Γρηγόρης από το Mega» είναι ένα από τα πιο επίκαιρα ερωτήματα που μπορεί να ακούσει κάποιος αυτές τις ημέρες στους διαδρόμους των τηλεοπτικών σταθμών. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Γρηγόρης θέλει να μελετήσει πολύ την επόμενη κίνησή του εν όψει της λήξης του συμβολαίου του τον ερχόμενο Ιούνιο. Είναι αλήθεια ότι έχει δεχθεί καλύτερη οικονομική πρόταση από τον ANT1, αλλά παρ όλα αυτά δείχνει να μην μπορεί να εγκαταλείψει εύκολα το τηλεοπτικό «σπίτι» στο οποίο έκανε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του. Θέλει όμως και «στήριξη», καθώς δεν θα ανεχθεί για δεύτερη φορά την αδυναμία ενός μηχανισμού να τον στηρίξει τη στιγμή που το σόου που παρουσιάζει ψυχορραγεί. Η εμπειρία από το «Πιο πολύ την Κυριακή» με τα μικρότερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό νούμερα είναι δραματική και ακόμη πολύ νωπή για εκείνον που, όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα εγκαταλείψει τη Μεσογείων.

ANT1

Άλκηστη Μαραγκουδάκη
Η «φαγωμάρα» στο κανάλι του Αμαρουσίου δεν ήταν και δύσκολο να προκύψει, μιας και οι επιλογές πάνω στις οποίες είχαν επενδυθεί πολλά για αναπτέρωση της τηλεθέασης καταρρίπτονταν σαν τραπουλόχαρτα. Συσκέψεις επί συσκέψεων, όπου όλοι απέφευγαν να πάρουν πάνω τους την ευθύνη. Τελικά, η λύση δόθηκε από το «βελούδινο» διαζύγιο μεταξύ της Άλκηστης Μαραγκουδάκη και του ΑΝΤ1, με τις δύο πλευρές να ευχαριστούν η μία την άλλη για την πολυετή αρμονική συνεργασία τους. Τι τηλεοπτικός πολιτισμός! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η πολύ έμπειρη και επιτυχημένη διευθύντρια προγράμματος δύσκολα θα πει «όχι» στη δελεαστικότατη πρόταση που έχει ήδη δεχθεί από το Star.

Γιάννης Λάτσιος
Εδώ και τρεις μήνες οι φήμες για συναντήσεις του Γιάννη Λάτσιου με τον Θοδωρή Κυριακού έφταναν σχεδόν καθημερινά στα δημοσιογραφικά γραφεία. Τώρα και ειδικότερα μετά την «αναίμακτη» έξοδο της Άλκηστης Μαραγκουδάκη από το Μαρούσι ο δρόμος για την επάνοδο του ανθρώπου που χάρισε μερικές από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες στον ANT1 ανοίγει διάπλατα όσο ποτέ. «Καυτό» ωστόσο παραμένει το ερώτημα αν μαζί του θα «κλέψει» και την «ωραία Ελένη», η οποία έχει δηλώσει πολλάκις ότι όσον αφορά τις επαγγελματικές επιλογές προτιμά να ακολουθεί το σύζυγό της.

Έλλη Στάη
Η αποχώρηση της άλλοτε «σιδηράς κυρίας των ειδήσεων» από το κανάλι του Αμαρουσίου ήταν ζήτημα χρόνου για όσους ποτέ δεν πίστεψαν στη δυναμική της χημείας της Στάη και του Νίκου Ευαγγελάτου. Ο δρόμος για το Mega άνοιξε για τα καλά για την Έλλη, που ενίσχυσε τις πληροφορίες με την πρώτη της συνέντευξη μετά την «έξοδό» της από τον ANT1.

Μία βδομάδα πριν ανακοινώθηκε και επίσημα ότι θα συμμετέχει ως πολιτική σχολιάστρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και θα παρουσιάζει βραδινή ενημερωτική εκπομπή.

ALPHA

Νίκος Χατζηνικολάου
Πόσο γρήγορα μπορεί να αποκαθηλωθεί από το θρόνο του ένας anchorman-πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος; Στο άψε-σβήσε μάς δίδαξαν τα όσα είδαμε στον Alpha. Και δεν ήταν το μόνο μάθημα που πήραμε. Διαπιστώσαμε ότι πράγματι... δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Γεγονός είναι ότι το κανάλι της Κάντζας διανύει τη «μ.Χ.» εποχή και το κουρνιαχτό, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Γιώργος Τράγκας, δεν έχει καταλαγιάσει. Οι δελφίνοι και οι θέσεις πολλές και συχνά είναι σαν να δίνονται οι μάχες on air, μεσούντος του κεντρικού δελτίου. Ήδη άρχισαν οι περικοπές και όσοι είχαν μάθει στα πολλά κόβουν ρόδα μυρωμένα και βάζουν πλώρη για άλλες πορτοκαλιές που κάνουν πιο ζουμερά πορτοκάλια.

Ο ισχυρός άντρας της ενημέρωσης έκανε συζητήσεις με όλους και μέχρι στιγμής οι πληροφορίες λένε πως έδωσε τα χέρια με τον Κώστα Γιαννίκο για να αναλάβει το δελτίο, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το αν θα δραστηριοποιηθεί και σε άλλους τομείς. Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες φήμες, πιθανότερο ως ενδεχόμενο φαντάζει να «σπάσει» το δελτίο στα δύο, ξεκινώντας στις 7 με τον Άκη Παυλόπουλο, ο οποίος θα δίνει μία ώρα μετά τη σκυτάλη στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σεμίνα Διγενή
Το καλοκαίρι δήλωνε ότι δεν έχει συμβόλαιο ως διευθύντρια προγράμματος και ότι στη θέση της θα παραμείνει όσο της πηγαίνει ο ρόλος. Ωστόσο, η καρέκλα που ανέλαβε τον Ιούνιο μετά την αποχώρηση του Γιάννη Λάτσιου αποδείχθηκε σύντομα «ηλεκτρική». Τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης του «Κοίτα τι έκανες» πυροδότησαν τις φήμες που την ήθελαν να εγκαταλείπει τη θέση της και να «λοξοκοιτάζει» προς τη Μεσογείων. Τον τελευταίο καιρό όμως τα ευφάνταστα σενάρια αποδείχθηκαν μόνο φρούδες ελπίδες όσων ήθελαν απλώς να τη διαδεχθούν, εφόσον η Σεμίνα θα βρίσκεται στο τιμόνι της σαββατιάτικης εκπομπής για άλλο ένα επεισόδιο και μέχρι το τέλος της σεζόν θα βρίσκεται στο control room και πίσω από τις κάμερες, δίνοντας τη σκυτάλη στην παρουσίαση σε ηθοποιούς, τραγουδιστές και άλλους παρουσιαστές του Alpha.

Ρούλα Κορομηλά
Ξεκίνησε με το μεγαλεπήβολο «3 ευχές», το οποίο ολοκληρώθηκε κακήν κακώς μόλις στην τρίτη εκπομπή της λόγω απαγορευτικού κόστους παραγωγής, που σε μερικά επεισόδια άγγιζε και τα 100.000 ευρώ αλλά και απογοητευτικών νούμερων τηλεθέασης, που δύσκολα ξεκολλούσαν από το 8%. Ακολούθησε η «Ζωή σαν όνειρο», που μάλλον εφιάλτης αποδείχθηκε, μιας και τα δύο επεισόδια ήταν και τα μόνα που προβλήθηκαν. Φήμες για μαλλιοτραβήγματα και αντιδικίες κορυφής ακολούθησαν την επομένη του επίσημου και οριστικού πλέον διαζυγίου της Ρούλας με την Κάντζα.

Ναταλία Γερμανού
Άτυχη στάθηκε η γλυκιά και όμορφη Ναταλία, που είδε το «Sound Mix Show» να ολοκληρώνεται πιο γρήγορα από τον προγραμματισμένο κύκλο επεισοδίων του αλλά και να μην παίρνει το «πράσινο» φως για την παρουσίαση κάποιου άλλου τηλεοπτικού project μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ελένη Μενεγάκη
Για τη βασίλισσα της πρωινής ζώνης οι φήμες ήταν πολλές και ξεκίνησαν νωρίς. Κάποιοι την ήθελαν να μην έχει πια την εύνοια των στελεχών. Κάποιοι έλεγαν ότι τα ποσοστά του «Καφέ» δεν ικανοποιούσαν το κανάλι. Άλλοι πάλι ότι από όταν έφυγε ο σύζυγός της Γιάννης Λάτσιος είναι σαν να «έσπασε» το γυαλί γι αυτήν. Φυσικά η Μενεγάκη, ψύχραιμη και επαγγελματίας, συνέχισε τη δουλειά της, απέδειξε ότι αντέχει και σε ένα τοπίο που θυμίζει εμπόλεμη ζώνη και ότι σέβεται τα συμβόλαια και τους εργοδότες.

Σπύρος Καρατζαφέρης
Η αποχώρησή του από το κανάλι της Κάντζας ήταν μια παρεξήγηση, που του φόρτωσαν ως επικοινωνιακό τρικ. Εκείνος δήλωσε: «Απλώς έχασα την ψυχραιμία μου όταν με έστησε για πολύ ώρα στο ραντεβού γυναίκα συνάδελφός μου και υψηλό στέλεχος του καναλιού». Για ποια χτυπάει η καμπάνα άραγε; Ο γνωστός δημοσιογράφος, πάντως, είχε ακούσει τα εξ αμάξης και για τα «ροζ ράσα ρεπορτάζ», αλλά δεν πτοήθηκε. Γιατί να το κάνει τώρα που όλα δείχνουν να ήταν νεύρα της στιγμής που απλώς πολλαπλασιάστηκαν από τα μέσα ενημέρωσης;

Ανδρέας Μικρούτσικος
Ο λάθος προγραμματισμός, τουλάχιστον όπως φάνηκε λίγο αργότερα στα μονοψήφια ποσοστά τηλεθέασης της κυριακάτικης προβολής του «Dream Show», ήταν αρκετός για να προκαλέσει την οργή του Ανδρέα και να αναζωπυρώσει τις φήμες ότι ο Μικρούτσικος «κοιτά» ANT1. Εξάλλου, οι κρούσεις που δέχτηκε από το κανάλι του Αμαρουσίου υπήρξαν γνωστές σε όλους. Ωστόσο, ο Ανδρέας, απ ό,τι φαίνεται, παραμένει στον Alpha.

ALTER

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος
Μόλις το Νοέμβριο αναγκάστηκε για μια ακόμη φορά να παραιτηθεί από τον Alpha, επειδή το περιεχόμενο της εκπομπής άγγιζε ισχυρούς παράγοντες της επιχειρηματικής και πολιτικής πραγματικότητας με θέμα το «πολιτικό χρήμα». Το αποτέλεσμα ήταν να «κοπεί» η επίμαχη εκπομπή λίγο πριν προβληθεί. Λίγες ημέρες μετά υπέγραψε με το Alter και ο Μάκης της «Ζούγκλας» εξακολούθησε να μη διστάζει να θέτει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.

STAR

Γιάννης Παπαμιχαήλ
Το πρώτο του τηλεοπτικό εγχείρημα που θα τον βοηθούσε να ανοίξει τα φτερά του στα τηλεοπτικά πράγματα «πάγωσε» τα μηχανάκια της AGB, που σχεδόν σε κάθε εμφάνιση των «Αντι-STAR news» έδιναν αποκαρδιωτικά νούμερα τηλεθέασης. Δύο μόλις μήνες μετά και αφού απέτυχε και η προσπάθεια λανσαρίσματος της εκπομπής μιας φοράς την εβδομάδα, το «αβανταδόρικο» Σάββατο, ο Γιαννάκης είδε απρόσμενα την πόρτα της εξόδου του καναλιού του Ταύρου. Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι σχεδιάζει τώρα την τηλεοπτική μεταφορά της ζωής της Αλίκης στο κανάλι της Κάντζας.

Έμη Λιβανίου-Γιώργος Λιάγκας
Άστραψε και βρόντηξε ο Σταμάτης Μαλέλης όταν πληροφορήθηκε ότι στην εκπομπή «Κάθε μέρα καλημέρα» μεταδόθηκε συνέντευξη του Γιώργου Λιάγκα στην οποία ακούστηκαν υποτιμητικά σχόλια για τη δουλειά του στο Star. Έτσι, φώναξε αμέσως τη γλυκιά και όμορφη Έμη και τον Γιώργο Λιάγκα και τους έβαλε τιμωρία! Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Έμη δεν παρουσίασε την εκπομπή της για τρεις ημέρες και ο Λιάγκας δεν παρουσίασε το κεντρικό δελτίο για δύο Σαββατοκύριακα. Η «σύρραξη» ολοκλήρωσε τον κύκλο της και σήμερα η Έμη κατέχει στην εκπομπή ισότιμο ρόλο με τον Χρήστο Τσεμπέρη και ο Γιώργος Λιάγκας συνεχίζει να βρίσκεται πιο «συγκρατημένος» στο τιμόνι του πιο νεανικού δελτίου της ελληνικής τηλεόρασης.