Το μοναχικό ταξίδι στο Παρίσι

26.01.2007
«Πιο καλή η μοναξιά», τραγουδούσε κάποια χρόνια παλαιότερα ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Πάριος όταν είχε βρεθεί μόνος του στη ζωή. Αρκετά χρόνια αργότερα ο στίχος αυτός εξακολουθεί να έχει εφαρμογή στη ζωή του, αφού επέλεξε να ταξιδέψει ολομόναχος ως τη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι.

Από τη Ρενέ Σαραντινού

Θέλησε να κάνει έκπληξη στον Θανάση, το δεύτερο γιο του από τον πρώτο του γάμο, ο οποίος σπουδάζει στη γαλλική πρωτεύουσα. Δεν στάθηκε όμως τόσο τυχερός, αφού η περιβόητη ίωση που κάνει πάταγο αυτόν τον καιρό τού δημιούργησε πρόβλημα τέτοιο, που τον έστειλε στο νοσοκομείο.

Ο βάρδος της αγάπης αρχικά δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Μέσα σε δύο 24ωρα όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Ο Παναγιώτης έσπευσε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Προληπτικά, και λόγω του πυρετού, χρειάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα της γρίπης. Κάθε λεπτό της ώρας στο πλάι του Γιάννη Πάριου βρισκόταν ο γιος του, στον οποίο ο ερμηνευτής είχε δηλώσει ρητά ότι δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να ενημερώσει για την κατάστασή του τους συγγενείς. Λεπτός και διακριτικός πάντα, θέλησε να μην ανησυχήσει κανέναν. Ούτε τα παιδιά του ούτε τον αδελφό του... κανέναν. Άλλωστε ήταν κάτι άνευ σημασίας. Η είδηση της νοσηλείας του, έστω και προληπτικά, θα δημιουργούσε σύγχυση στους δικούς του ανθρώπους, όπως είναι φυσικό. Κάτι τέτοιο όμως ο Γιάννης Πάριος δεν το ήθελε καθόλου.

Ήταν κάθετος. Μόλις τελείωνε η περιπέτεια, θα το έλεγε ο ίδιος σε όλους. Ο Θανάσης σεβάστηκε την επιθυμία του πατέρα του και αναντίρρητα έκανε αυτό που του είπε. Όταν βγήκε από το νοσοκομείο και λίγες ημέρες μετά γύρισε στην Ελλάδα, πήγε κατευθείαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την αγαπημένη του Πάρο.

Δεν θέλησε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις όταν το... «μυστικό» διέρρευσε. Επικοινώνησε τηλεφωνικώς με όλους και τους διαβεβαίωσε ότι είναι μια χαρά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ο Θανάσης επέστρεψε μαζί του, για να μην τον αφήσει να ταξιδέψει μόνος του, ενώ ήταν εκείνος που «τ άκουσε» για τα καλά, αφού όλοι του επέρριψαν τις ανάλογες ευθύνες που δεν τους ενημέρωσε παρά τις αποφάσεις του πατέρα του.