Πώς ψήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί;

09.09.2009
Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί (Nicola Sarkozy) έχει ένα θέμα με τον ύψος του, αφού δεν είναι και το πρώτο μπόι κι έτσι συνεχώς προσπαθεί με διάφορους τρόπους να φαίνεται ψηλότερος.

Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί (Nicola Sarkozy) έχει ένα θέμα με τον ύψος του, αφού δεν είναι και το πρώτο μπόι κι έτσι συνεχώς προσπαθεί με διάφορους τρόπους να φαίνεται ψηλότερος.

Το μικρό του ανάστημα φαίνεται να πλήττει την αυτοπεποίθηση του και δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με τα εσωτερικά τακούνια που τοποθετεί στα παπούτσια του και με το ότι στέκεται στις μύτες των ποδιών στις φωτογραφίσεις.

Επιπλέον, η γυναίκα του, Κάρλα Μπρούνι (Carla Bruni) που έχει ύψος 1.75, του ρίχνει ένα κεφάλι, υπογραμμίζοντας διαρκώς την αδυναμία του.

Η μεγαλύτερη ήττα που έφαγε ως προς αυτό το θέμα, ήταν τον περασμένο Απρίλιο, όταν επισκέφτηκε την ισπανική βασιλική οικογένεια, όπου ξεχώριζε σαν διακοσμητικό νανάκι του κήπου δίπλα στον διάδοχο του ισπανικού θρόνου, πρίγκιπα Φελίπε (Prince Felipe).

Καθόλου τυχαία, σε όλες τις επίσημες φωτογραφίες του γεγονότος, οι δύο άντρες βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Αλλά και πάλι η σύγκριση είναι συντριπτική για το 1.67 του Σαρκοζί, δίπλα στο 1.97 του πρίγκιπα.

Εκτός του να βρίσκεται σε απόσταση από τους ψηλούς, η χρήση βάθρου πίσω από το πόντιουμ στις δημόσιες ομιλίες του, είναι ακόμα ένα κόλπο του Σαρκοζί για να φαίνεται ψηλότερος.

Μόνο που το κόλπο αυτό δεν είναι πολύ αποτελεσματικό, γιατί μετά την ομιλία, ο γάλλος Πρόεδρος πρέπει να κατέβει από το βάθρο και αναγκαστικά να... εξαφανιστεί μέσα στο πλήθος.

Έτσι πρόσφατα, οι υπεύθυνοι επικοινωνίας του, εφηύραν ένα νέο τρικ, που θα έκανε τον Σαρκοζί να φαίνεται ψηλός σε κάθε περίπτωση.

Συγκεκριμένα, στην πρόσφατη επίσκεψή του στο εργοστάσιο "Faurecia" στο Καλινί της Νορμανδίας, φρόντισαν να τον περιστοιχίσουν από είκοσι κοντούς επιστήμονες, οι οποίοι επιλέχτηκαν ειδικά μετά από... κάστινγκ για να σταθούν κοντά του.

Όταν μια γυναίκα ερευνήτρια της... επίλεκτης ομάδας ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν ήταν απαραίτητο να έχει ύψος μικρότερο του 1.67 για να μιλήσει με τον Σαρκοζί, εκείνη απάντησε: "Το βρήκες!", ενώ ένας άλλος ερευνητής συμπλήρωσε: "Ο Σαρκοζί θέλει να φαίνεται ψηλός, επιβλητικός και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από το να παραποιεί την αλήθεια"!

Το γεγονός έκανε τον γύρο του κόσμου στα μέσα ενημέρωσης, αλλά ο εκπρόσωπος των Ιλισίων Πεδίων διέψευσε τα δημοσιεύματα, χαρακτηρίζοντας τα κακεντρεχή.

Πιθανόν το χαμηλό ύψος της ομάδας των επιστημόνων να ήταν συμπτωματικό, αλλά όλοι ξέρουν, ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Κάρλα Μπρούνι, από τότε που έγινε κυρία Σαρκοζί, έχει πετάξει όλα της τα ψηλοτάκουνα και φοράει μόνο μπαλαρίνες!