Ησαΐα χόρευε...

10.09.2009
Ο χορός του Ησαΐα είχε την τιμητική του και φέτος το καλοκαίρι. Τι κι αν κάποιοι υποστήριξαν πως ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω της οικονομικής κρίσης ή κάποιοι άλλοι απλώς πως το 2009 είναι γκαντέμικο; Πολλοί επώνυμοι αψήφησαν συνθήκες, καταστάσεις και προλήψεις και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Ο χορός του Ησαΐα είχε την τιμητική του και φέτος το καλοκαίρι. Τι κι αν κάποιοι υποστήριξαν πως ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω της οικονομικής κρίσης ή κάποιοι άλλοι απλώς πως το 2009 είναι γκαντέμικο; Πολλοί επώνυμοι αψήφησαν συνθήκες, καταστάσεις και προλήψεις και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Τώρα λοιπόν που το καλοκαίρι είναι πλέον ανάμνηση για τους περισσότερους το ΛΟΙΠΟΝ κατέγραψε νυφικά, γαμήλιες δεξιώσεις και ευχές που μονοπώλησαν τις τηλεοπτικές κάμερες και τις κοσμικές στήλες εφημερίδων και περιοδικών. Με εξαίρεση κάποιους γάμους που έγιναν σε κλειστό κύκλο, η παροιμία «όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη» ήταν ο κανόνας για μία ακόμη φορά.

Η δεξίωση της Λούτσας και ο «Πρωινός καφές»
Νιόπαντρη θα βρεθεί στο πλατό του «Πρωινού καφέ» η Ευγενία Μανωλίδου. Ο γάμος της με τον Άδωνη Γεωργιάδη ήταν αναμφισβήτητα το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς. Οι «κακές γλώσσες» σχολίασαν ιδιαίτερα την επιλογή της «Μέδουσας» στη Λούτσα, όπου πραγματοποιήθηκε η γαμήλια δεξίωση. Στην ουσία το ζευγάρι δεν ήθελε να προκαλέσει με ανούσιες χλιδές και show off και έτσι επέλεξε να γίνει ένα casual παρτάκι μεταξύ φίλων. Το επίσημο... πάρτι προηγήθηκε στο ναό του Αγ. Κωνσταντίνου της Γλυφάδας. Λίγα πράγματα από επώνυμους -Φαίη Σκορδά, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Γιώργος Λεβέντης μετά της συζύγου του-, καθώς για τους περισσότερους είχαν ήδη ξεκινήσει οι καλοκαιρινές διακοπές. Αρκετές οι απουσίες και των πολιτικών, που προτίμησαν τη συγκεκριμένη μέρα τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Ωστόσο, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ, ο νομάρχης της Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης αλλά και ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκαν στον «μπουμπούκο» και στην «μπουμπούκα» του τα «καλά στέφανα».

Κρατώντας μια ανθοδέσμη στα χρώματα της ελιάς, ο Άδωνης περίμενε την αγαπημένη του κάτι λιγότερο από 20 λεπτά. Λιτή διακόσμηση στο ναό αλλά και λιτό νυφικό για την Ευγενία, που κάποια στιγμή εκνευρίστηκε από την κοσμοσυρροή και αναφώνησε «μη μου πατάτε το νυφικό». Όσο για τις 3.000 μπομπονιέρες; Εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού!

Τι ακολούθησε; Στη «Μέδουσα» της Λούτσας κάποιοι καλεσμένοι δυσαρεστήθηκαν από την απουσία ουίσκι. Αντίθετα, τους προσφέρθηκαν γρανίτα και κοψίδια με χύμα κρασί. Το ζευγάρι κατέφθασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, χορεύοντας το χιτ του Αντώνη Ρέμου «Μέχρι το τέλος του κόσμου». Στα highlights της βραδιάς η φωτογράφηση του ζευγαριού με τα ποτήρια σαμπάνιας και το κόψιμο της τριώροφης τούρτας.

Ο γάμος των bodyguards
Από τη μια άκρη στην άλλη, καθώς η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Θοδωρής Μαραντίνης των Onirama ήρθαν εις γάμου κοινωνίαν υπό την παρουσία ελάχιστων φίλων, αλλά με δεκαπέντε σωματοφύλακες να τους προστατεύουν από τα αδιάκριτα βλέμματα ακάλεστων και παπαράτσι!

Οι νεόνυμφοι, που είχαν παντρευτεί λίγους μήνες πριν με πολιτικό γάμο, μετά τη γέννηση του γιου τους Άγγελου-Ραφαήλ επέλεξαν για κουμπάρους τους τους κολλητούς τους φίλους Μερόπη Αγγελάκη και Νίκο Χαλκιά. Το προσκλητήριο-ραβασάκι «Και ποιο όνειρο να φτάσεις εκεί που φτάσαμε εμείς και πόσο αξίζει αν δεν το μοιραστείς» έφτασε σε πολύ λίγους, για την ακρίβεια σε 30 πολύ στενούς φίλους και συγγενείς, που παρακολούθησαν το μυστήριο στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Πευκοχώρι της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Στη γαμήλια δεξίωση που ακολούθησε στο beach bar, όπου είχε γνωριστεί πριν από χρόνια το ζευγάρι, προσκλήθηκαν συνολικά 250 άτομα. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν πραγματικά δρακόντεια, ενώ ακόμη και για το προσωπικό της δεξίωσης έγινε πολύ προσεκτική επιλογή.

Η Σίσσυ επέλεξε ένα λιτό νυφικό και πραγματικά έλαμπε από ευτυχία, ενώ η σαμπάνια έρρεε άφθονη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μεταξύ των επωνύμων το ζεύγος Κοροξενίδη - Παναγιωτοπούλου, που διέκοψε για λίγο τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Μύκονο, ο Θέμης Γεωργαντάς, ο αρχισυντάκτης του «Μες στην Καλή χαρά» Παύλος Σταματόπουλος, ο Αντώνης Κανάκης και η Κατερίνα Παπουτσάκη.

Από μικρός στα βάσανα
Στο κλαμπ των παντρεμένων ανήκει από τις 22 Αυγούστου και ο Γιώργος Λιανός. Ο νεαρός τραγουδιστής και παρουσιαστής ανέβηκε τα σκαλιά της Εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα Βούλας με την αγαπημένη του Ανθή. Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από ενάμιση χρόνο στην Αμερική και αμέσως και οι δύο κατάλαβαν ότι θέλουν να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους μαζί. Ο γαμπρός αρκετά ευδιάθετος και με όρεξη για αστεία έφτασε στην εκκλησία μαζί με τους γονείς του και τον κουμπάρο του γύρω στις 18:30 το απόγευμα. Το στήσιμο από τη νύφη διήρκεσε μία περίπου ώρα, με την Ανθή πραγματική καλλονή, να λάμπει μέσα στο λευκό στράπλες νυφικό της, το οποίο κοσμούσε μια ασημένια καρφίτσα. Στο μυστήριο παραβρέθηκαν ο Γιώργος Λεβέντης με τη σύζυγό του Μαρία, ο Γιάννης Βαρδής και ο Χάρης Ασημακόπουλος. Στις απουσίες που συζητήθηκαν ήταν αυτή του Μάκη Πουνέντη και της Σοφίας Αλιμπέρτη, ωστόσο, όπως πληροφορηθήκαμε, βρίσκονταν και οι δύο σε διακοπές. Ακολούθησε γλέντι μέχρι πρωίας σε κοσμικό club-restaurant, ενώ το ζευγάρι αναχωρεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου για εξωτικές διακοπές στο Μαυρίκιο.

Γάμος λίγο πριν έρθει ο πελαργός
Τον Ιούλιο ανέβηκαν τα σκαλιά του δημαρχείου της Βούλας ο τραγουδιστής Νίκος Κουρκούλης και η αγαπημένη του Κέλλυ Κελεκίδου. Προηγήθηκε η αποκάλυψη της σχέσης του ζευγαριού, που τα προηγούμενα χρόνια και οι δύο αρνούνταν επίμονα, λόγω φυσικά της εγκυμοσύνης της Κέλλυς, η οποία από την περασμένη Δευτέρα κρατάει στην αγκαλιά της ένα υγιέστατο αγοράκι. Μάρτυρες ήταν ο διευθυντής της Heaven και στενός τους φίλος Μάκης Πουνέντης, αλλά και η Ελένη Μενεγάκη, που, όπως αποκάλυψε η μέλλουσα μαμά, ήταν εκείνη που έκανε τις πρώτες κινήσεις για να ευοδωθεί το ειδύλλιο με τον Νίκο Κουρκούλη. Τον πραγματικά αθόρυβο πολιτικό γάμο ακολούθησε πολυτελής δεξίωση στο «Grand Resort Lagonissi», όπου φίλοι και συγγενείς ευχήθηκαν στο ζευγάρι και διασκέδασαν μέχρι πρωίας. Ιδιαίτερα θετικά σχόλια απέσπασε η μπομπονιέρα με τα κουφέτα σε σχήμα βότσαλου. Το ζευγάρι θα παντρευτεί το επόμενο καλοκαίρι με θρησκευτικό γάμο ταυτόχρονα με τη βάφτιση του γιου τους, που πιθανότατα θα έχει δύο ονόματα, Αθανάσιος, που είναι ο πατέρας του Νίκου Κουρκούλη, και Ραφαήλ, που είναι ο προστάτης των παιδιών.

Αποφεύγοντας τους παπαράτσι
Οι πιο λαμπεροί γάμοι της χρονιάς βέβαια πραγματοποιήθηκαν απουσία των παπαράτσι, αλλά με την παρουσία της αφρόκρεμας του αθηναϊκού highlife, που έζησαν ένα παραμυθένιο σκηνικό χλιδής, με εκλεκτά εδέσματα, άφθονη πανάκριβη σαμπάνια, ακόμη και πυροτεχνήματα.

Στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής στα Πίσω Γυάλια της Άνδρου παντρεύτηκε η αγαπημένη ανιψιά της Μαριάννας Λάτση, Μικαέλα Δόξα, τον εκλεκτό της καρδιάς της Σταύρο Παπαντωνόπουλο. Ανάμεσα στους κουμπάρους και η ξαδέλφη της, Εριέττα Κούρκουλου, που άλλαξε τρία φορέματα στη διάρκεια της λαμπερής τελετής και της δεξίωσης. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι το γραφικό λιμανάκι της περιοχής, αλλά και οι γύρω κόλποι κατακλύστηκαν από επιβλητικές θαλαμηγούς.