Νίκος Μουρατίδης: "Έχουν κόψει τις φλέβες τους για μένα"

08.09.2009
Πετύχαμε τον Νίκο Μουρατίδη κάπου ανάμεσα σε Σπέτσες και Ρέθυμνο κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Ήταν φανερά ευδιάθετος, κι αυτό γιατί ζει έναν «οργασμό» δημιουργίας. Έφτιαξε δική του εκδοτική εταιρεία, νοίκιασε ένα πολύ ωραίο γραφείο και το διαμορφώνει

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

Πετύχαμε τον Νίκο Μουρατίδη κάπου ανάμεσα σε Σπέτσες και Ρέθυμνο κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Ήταν φανερά ευδιάθετος, κι αυτό γιατί ζει έναν «οργασμό» δημιουργίας. Έφτιαξε δική του εκδοτική εταιρεία, νοίκιασε ένα πολύ ωραίο γραφείο και το διαμορφώνει, ετοιμάζει δύο βιβλία και επιπλέον τρέχει να βρει νέα ταλέντα για το καινούργιο «X-Factor». Ας δούμε όμως τι λέει στο ΛΟΙΠΟΝ για τον Γιώργο Θεοφάνους και πώς βλέπει την κόντρα του με τη Δρούτσα. Πώς τον κρίνει ως μάνατζερ και τι απαντά σε όσους θεωρούν ότι οι προηγούμενοι παίκτες «κάηκαν». Πώς είναι οι σχέσεις του με Λεβέντη και Γκαγκάκη. Ο Νίκος Μουρατίδης αποκαλύπτει χωρίς φόβο και πάθος τα πάντα!

Eπιστροφή στο «X-Factor» λοιπόν. Πώς ήταν οι πρώτες οντισιόν;

«Εξαντλητικές, αλλά νομίζω ότι και πάλι θα απολαύσετε ωραίες φωνές, όπως επίσης θα πέσετε κάτω από τα γέλια».

Ήρθαν πάλι οι «γνωστοί άγνωστοι»;

«Ναι, ήρθαν πάλι όλοι αυτοί που νομίζουν ότι έχουν ?το πακέτο? ή ότι έχουν προφορά στα αγγλικά ή ότι έχουν φωνή  ενώ απαγγέλλουν στην ουσία κ.λπ. Θα πέσει πολύ γέλιο».

Μπαίνω κατευθείαν στα βαθιά... Πώς ήταν η πρώτη συνάντησή σας με τον Θεοφάνους;

«Χαχαχα... Ήρθε και με φίλησε το χρυσό μου!».

Πέρυσι μου είχατε πει ότι σας είχε κάνει δώρο ένα μπλουζάκι. Να υποθέσω ότι και φέτος προσπάθησε να σας «δωροδοκήσει»; (Γέλια.)

«Όχι, φέτος δεν μου έφερε δώρο, αλλά, φτου φτου φτου, μη μου τον ματιάσετε, μέχρι στιγμής είναι ήρεμος και χαλαρός».

Στη διάρκεια της χρονιάς μου είχατε δηλώσει ότι οι σχέσεις σας με τον Θεοφάνους είναι ανύπαρκτες. Παραμένουν το ίδιο;

«Είναι από ανύπαρκτες μέχρι καθαρά επαγγελματικές».

Πολλοί θεωρούσαν ότι η κόντρα σας ήταν κατασκευασμένη για τα νούμερα τηλεθέασης...

«Άντε πάλι! Τίποτα στο "X-Factor" δεν είναι προμελετημένο ή προκατασκευασμένο».

Να θεωρήσω ότι θα παρακολουθήσουμε δυνατά ματς το Σεπτέμβριο;

«Πιστεύω ότι θα δείτε και πάλι το ωραιότερο και ακριβότερο σόου στην ελληνική τηλεόραση. Θα ακούσετε και πάλι πολύ καλές φωνές και αφήστε τα ματς για τα γήπεδα».

Πώς είδατε τον κ. Θεοφάνους ως μάνατζερ; Γιατί, αν δεν κάνω λάθος, ανέλαβε τόσο το νικητή Λούκα Γιώρκα όσο και τα Κόκκινα Χαλιά και τον Νικόλα Μεταξά...

«Λοιπόν, ο Γιώργος Θεοφάνους είναι κατά βάση συνθέτης. Γράφει μουσική. Το ότι έχει την ευχέρεια να "σκαρώνει" και στιχάκια είναι μια επιπλέον ευκολία του. Αλλά μάνατζερ δεν είναι, και καλά θα κάνει να το πάρει απόφαση. Δεν μπορεί να πάρει έναν καλλιτέχνη και να τον απογειώσει».

Όπως κάνατε εσείς με τον Γιώργο Μαζωνάκη ή ο Ηλίας Ψινάκης με τον Σάκη Ρουβά.

«Ακριβώς!».

Πιστεύετε ότι τα παιδιά έχουν «καεί» εξαιτίας της κακής διαχείρισης της καριέρας τους; Επίσης, γιατί δεν έκαναν τίποτα παρόλο που ξεχώρισαν στο παιχνίδι;

«Δεν ξέρω αν τα παιδιά έχουν "καεί". Ξέρω ότι ο Νικόλας φεύγει για Αμερική να συνεχίσει τις σπουδές του "πράγμα που με χαροποιεί αφάνταστα" και πιστεύω ότι είναι λάθος που ο Λούκας δεν έχει ακόμα έτοιμο ένα σούπερ CD».

Αλήθεια, παρακολουθήσατε την κόντρα Θεοφάνους-Δρούτσα;

«Πολύ λίγο. Πασαλείμματα... Και μη με ρωτήσεις, γιατί δεν με ενδιαφέρει και δεν θα σου απαντήσω».

Ωραία. Πώς είναι η σχέση σας με τον Γιώργο Λεβέντη και την Κατερίνα Γκαγκάκη;

«Μια χαρά, πώς σου ήρθε πάλι αυτό;».

Να φανταστώ ότι και σ’ αυτόν τον κύκλο θα αναλάβετε τους παίκτες άνω των 25;

«Όχι βέβαια. Ο καθένας μας θα πάρει από άλλη ομάδα φέτος. Λες κάθε φορά να παίρνει η Γκαγκάκη την ομάδα με τα αγόρια και να κερδίζει; Θα λυσσάξω».

Είναι αλήθεια ότι σας ζητήθηκε από το σταθμό μείωση μισθού για το νέο κύκλο του «X-Factor»;

«Βεβαίως, και δέχτηκα αμέσως. Θα ήμουν πολύ γελοίος αν δεν δεχόμουν, τη στιγμή που έγινε μείωση ακόμα και στα παιδιά του συνεργείου».

Τελικά, έπειτα από σειρά δημοσιευμάτων που ήθελαν τη Δέσποινα Βανδή να αναλαμβάνει την παρουσίαση του σόου θα το παρουσιάσει για δεύτερη χρονιά ο Σάκης Ρουβάς, και μάλιστα με πολύ χαμηλότερες απολαβές σε σύγκριση με πέρυσι.

«Μπα, ναι; Πού το ξέρετε; Είδατε το συμβόλαιό του; Το ότι ο Σάκης θα είναι πάλι μαζί μας είναι καταπληκτικό. Κι αν έκοψε και κάτι από την αμοιβή του, μπράβο του. Όλοι μας το κάναμε».

Πολλοί κατηγόρησαν πέρυσι τον Σάκη Ρουβά τόσο για τα σαρδάμ όσο και για τα συντακτικά λάθη που έκανε. Το θεωρείτε άδικο;

«Ναι, βέβαια. Ο Σάκης είναι τραγουδιστής και σόουμαν. Το μεγαλύτερο ποπ είδωλο που έχει περάσει ποτέ από την Ελλάδα. Σαν παρουσιαστής είναι λαμπερός, έχει θετική ενέργεια και ξέρει το αντικείμενο. Αν έκανε και μερικά λάθη, δεν πειράζει. Όλοι κάνουν, ακόμα και οι πιο έμπειροι. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι βρίσκονται 700 "τρελές" από κάτω που ουρλιάζουν το όνομά του. Πώς να μην κάνει λάθος το παιδί;».

Μιλήσατε το τελευταίο διάστημα μαζί του;

«Συνταξιδέψαμε πριν από λίγες μέρες από Θεσσαλονίκη για Αθήνα και είπαμε πολλά. Τον Σάκη τον ξέρω από το 1991 και θέλω να σας πω ότι, όσο περνάει ο καιρός, γίνεται καλύτερος ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος και ολοένα και πιο κούκλος. (Γέλια.) Μου έδειξε φωτογραφίες της κόρης του, που είναι ίδια ο Σάκης... σε κοριτσάκι  και μου είπε ότι τόσο εκείνος όσο και η Κάτια έχουν πάθει την πλάκα τους με το μωρό».

Τι άλλο σας είπε;

«Να μη σε νοιάζει, αδιάκριτε! Μου είπε για τη νέα ελληνική ταινία που ετοιμάζει και διάφορα άλλα, που δεν θα σ’ τα πω. Πάντως, είναι γεγονός ότι όλοι οι τραγουδιστές της γενιάς του έχουν ξεφτιλιστεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αλλά εκείνος έχει βγει από όλες τις καταστάσεις αλώβητος. Αυτό λέει πολλά».

Αν είχατε τη δυνατότητα να επιλέξετε τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την κριτική επιτροπή του «Χ-Factor», ποιους από την παρούσα επιτροπή θα κρατούσατε και ποιους θα αλλάζατε;

«Θα κρατούσα τον εαυτό μου. (Γέλια.) Και θα έβαζα τον Ηλία Ψινάκη, την Άννα Νταλάρα και τον Φοίβο».

Για ποια δουλειά σας αισθάνεστε περήφανος και για ποια ντρέπεστε;

«Για καμία μου δουλειά δεν ντρέπομαι. Ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου το έχω κάνει με πάθος και αφοσίωση».

Συγγραφέας βιβλίων αλλά και σεναρίων για σίριαλ, μουσικός παραγωγός, κυνηγός ταλέντων, τηλεοπτικό πρόσωπο με λόγο και άποψη. Μάνατζερ, d.j. σε clubs, ραδιοφωνικός παραγωγός που άφησε ιστορία και δημοσιογράφος. Τι δεν έχετε κάνει ακόμα και παραμένει απωθημένο σας;

«Δεν έχω ταξιδέψει στο φεγγάρι». (Γέλια.)

Ετοιμάζετε μια συλλογή δέκα διηγημάτων σε σύγχρονη, σκληρή και ωμή γλώσσα, όπως δηλώνετε, που τιτλοφορείται «Εγώ ήμουν αντράκι». Τι ακριβώς πραγματεύεται;

«Δέκα σύγχρονες ιστορίες που τις διηγούνται σε πρώτο πρόσωπο δέκα αγόρια και που η μία μπαίνει με έναν περίεργο τρόπο μέσα στην άλλη. Ο ένας είναι ετοιμοθάνατος, ο άλλος delivery boy, ο επόμενος αξιωματικός του στρατού, ένας μουσικός, ένας που δουλεύει σε τηλεοπτικό στούντιο, ένας δημόσιος υπάλληλος, ένας φοιτητής, ένας ταξιτζής κι ένας επαγγελματίας ζιγκολό. Θα πάθετε πλάκα, γιατί είναι πολύ ωμά γραμμένο και με σκηνές σεξ που κόβουν την ανάσα».

Και το μυθιστόρημα;

«Α, ναι. Το δεύτερο βιβλίο που ετοιμάζω λέγεται ?Η βραχονησίδα? και είναι ένα πολύ πρωτότυπο και ανατρεπτικό μυθιστόρημα. Θα σας αρέσει επίσης πολύ. Θα τα ξαναπούμε, όμως, όταν κυκλοφορήσει, γιατί πιστεύω ότι με αυτό το βιβλίο θα με ?κυνηγήσει? πολύς κόσμος, αλλά κυρίως οι παπάδες (Γέλια.)».

Λέτε τα πράγματα με το όνομά τους. Σας έχει κοστίσει;

«Βέβαια. Όσοι είναι τίμιοι και ?καθαροί? πληρώνουν τα σπασμένα. Τους γλείφτες και τους δημοσιοσχεσίτες που τα έχουν καλά με όλους... να τους φοβάσαι».

Πώς είναι η άλλη όψη του Νίκου Μουρατίδη; Έχετε πονέσει, έχετε προδοθεί, έχετε κλάψει για ανθρώπους που αφήσατε ή σας άφησαν;

«Τα πάντα έχω πάθει. Και απόρριψη έχω φάει και στα πατώματα χτυπήθηκα και ρομαντικές στιγμές έχω ζήσει και, όσο και αν σου φανεί παράδοξο, τις φλέβες τους έχουν κόψει "κυριολεκτικά" για μένα. Όλα τα έχω περάσει. Δεν έχω παράπονο».

Τι σας κάνει ευτυχισμένο;

«Η ισορροπία, η δημιουργία και η αισθητική».

Ποιοι αποτελούν τον κόσμο σας;

«Οι ήρωες των παιδικών μου χρόνων και οι χαρακτήρες των βιβλίων μου. Μαζί τους περνάω πολύ ωραία».

Είστε ερωτευμένος;

«Τώρα όχι. Αλλά είμαι ερωτευμένος με την ιδέα ότι θέλω να ερωτευτώ πάλι».

Ποια είναι η μεγαλύτερη τρέλα που έχετε κάνει για τον έρωτα;

«Καμία. Έχω ανάψει φωτιά σε αμμόλοφους, με πανσέληνο και καθίσαμε αγκαλιά. Αν αυτό θεωρείται τρέλα».

Τι λείπει περισσότερο από τη ζωή σας σήμερα;

«Ένα έτερον ήμισυ».