"Νηστικό αρκούδι... δεν τραγουδά"

22.11.2006
Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός, ο Δημήτρης Σταρόβας, ένας πολυτάλαντος μουσικός, ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος του συγκροτήματος «Άγαμοι θύται» και τώρα το παίζει... «Νηστικό αρκούδι», όπως λέγεται η εκπομπή μαγειρικής που συμπαρουσιάζει φέτος στη ΝΕΤ.

Από τη Ναυσικά Γκράτσιου

Τον συναντήσαμε στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται κάθε Σαββατοκύριακο, αφού εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε, αλλά κι επειδή εκεί ζει η μητέρα του και οι κολλητοί του φίλοι, με τους οποίους είναι μαζί από παιδιά.

Ένας πολυτάλαντος μουσικός, έκανε μαζί με τους επίσης ταλαντούχους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Θοδωρή Αθερίδη τους «Άγαμους θύτες», αλλά έγινε ευρύτερα γνωστός στους Έλληνες τηλεθεατές από τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση, είτε σε δημοφιλείς σειρές όπως οι «Δέκα μικροί Μήτσοι» και το «Είμαστε στον αέρα» είτε ως κριτής στο «Fame Story 4».

Φέτος έκανε άλλο ένα τολμηρό βήμα και παρουσιάζει την εκπομπή μαγειρικής «Νηστικό αρκούδι» μαζί με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, που από την ΕΤ3 φέτος μεταδίδεται στη ΝΕΤ. Και όπως δηλώνει ο ίδιος: «Είμαι στο στοιχείο μου μ αυτή την εκπομπή. Έχει αντικείμενό της το φαγητό και τη μαγειρική, έχει ταξίδια παντού και έχει και τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος είναι αδελφός και ήταν αυτός που έφτιαξε και καθιέρωσε το Νηστικό αρκούδι στην ΕΤ3. Η εκπομπή είχε επιτυχία όταν προβαλλόταν εκεί και φέτος που τη ζήτησαν στη ΝΕΤ εντάχθηκα κι εγώ στο δυναμικό της».

Έχεις αρχίσει να δουλεύεις συστηματικά μαζεύοντας καινούργιες συνταγές;

«Χαίρομαι που μου κάνεις αυτή την ερώτηση, γιατί μόλις πρόσφατα ξεκίνησα μια έρευνα αγοράς σχετικά με το πού βρίσκεις τον καλύτερο... πατσά στη Θεσσαλονίκη».

Με τι άλλο ασχολείσαι;

«Με την κόρη μου, η οποία είναι η αδυναμία της ζωής μου, και με το ραδιόφωνο. Κάνω μια εκπομπή στην ΕΡΑ Σπορ, που ακούγεται κάθε βράδυ 8-10 μ.μ.».

Πώς ονομάζεται αυτή η εκπομπή;

«Αλλαξομπαλιές. Τη σκαρώσαμε και την παρουσιάζουμε μαζί με τον Μάκη Προβατά και δεν είναι αμιγώς αθλητικού περιεχομένου. Είναι εκπομπή ποικίλης ύλης. Στην αρχή, όταν τη σχεδιάζαμε, το σκεπτικό ήταν να την παρουσιάζουμε μαζί με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, αλλά σκοντάψαμε στην αντικειμενική δυσκολία ότι ο Ιεροκλής δεν έχει μεγάλη αδυναμία στα αθλητικά και, μόλις αρχίζουν στην τηλεόραση, αυτός αλλάζει κανάλι!».

Σου λείπουν οι «Άγαμοι θύται»;

«Και βέβαια, λογικό δεν είναι; Περάσαμε πολλά χρόνια μαζί με επίπονες διαδικασίες μέχρι να βγει το πρόγραμμα, αφού επιμέναμε κάθε σεζόν να παρουσιάζουμε τελείως καινούργια πράγματα, σκετσάκια, νούμερα και τραγούδια, ήμασταν μαζί ατέλειωτες ώρες».

Πάντως, πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι «Άγαμοι θύται» ανέδειξαν σπουδαία ταλέντα, που έχουν ήδη κάνει πολύ σημαντική καριέρα, όπως ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Θοδωρής Αθερίδης και εσύ. Οι υπόλοιποι τι απέγιναν;

«Καταρχήν να διευκρινίσω ότι οι βασικοί συντελεστές των Άγαμων θυτών ήμασταν, εκτός από τον Ιεροκλή κι εμένα, ο Στάθης Παχίδης και η Ρούλα Μανισάνου. Ο Θοδωρής ενσωματώθηκε στο συγκρότημα αργότερα. Ο Στάθης Παχίδης, ο οποίος είναι και δικηγόρος, έμεινε στη Θεσσαλονίκη λόγω της δουλειάς του και τώρα τελευταία μαζί με τη Ρούλα Μανισάνου συνεργάζονται με ένα γκρουπ μουσικών και δίνουν πολύ ωραίες συναυλίες. Όσο για τη Ρούλα, θεωρώ ότι έχει μία από τις καλύτερες φωνές στην Ελλάδα».

Κάνετε ακόμη παρέα;

«Ε, βέβαια, αφού δεν έχει αλλάξει τίποτα. Άλλωστε, ήμασταν φίλοι πολλά χρόνια πριν δημιουργηθούν οι Άγαμοι θύται».

Είναι αλήθεια ότι το όνομα του συγκροτήματός σας είχε ενοχλήσει πολλούς. Όμως, αν και το όνομα ήταν «Άγαμοι θύται», όπως συνηθίζατε να λέτε, είστε όλοι παντρεμένοι και θύματα!

«Αυτό είναι αλήθεια και θα ήθελα μάλιστα να τονίσω ότι, εκτός από κολλητοί, είμαστε και κουμπάροι μεταξύ μας. Διαπλεκόμενες κουμπαριές!».

Δημήτρη, νομίζω ότι εσύ ήσουν ο βασικός υπεύθυνος για το λανσάρισμα του θεσσαλονικιού τύπου-φραπεδάκια τότε που συμμετείχες στους «Δέκα μικρούς Μήτσους» του Λάκη Λαζόπουλου. Αλήθεια, πόσο απέχει η σάτιρα από την πραγματικότητα;

«Εντάξει, εκείνη ήταν μια καρικατούρα του Θεσσαλονικιού που είχε αρέσει πολύ, γιατί ήταν η πρώτη φορά που οι υπόλοιποι Έλληνες έρχονταν σε επαφή με το... φραπεδάνθρωπο. Βέβαια, όπως γίνεται πάντα στη σάτιρα, έτσι κι εδώ υπήρχε υπερβολή».

Παρ όλ αυτά, σε αγαπούν οι Θεσσαλονικείς; Τι νομίζεις;

«Έτσι δείχνουν, ότι με αγαπούν. Όταν βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη, κάθε 10 μέτρα με σταματούν διάφοροι άνθρωποι για να με χαιρετήσουν, να μου μιλήσουν, να μου δώσουν φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Μου λένε: Πες τα, μεγάλε, Γεια σου, άρχοντα, ωραία πράγματα».

Θα μας δώσεις ένα μικρό... μεζεδάκι από το CD που ετοιμάζεις;

«Βέβαια. Να σας πω το ρεφρέν από ένα τραγούδι, που λέει τα εξής: Μήνυμα στέλνω από καρδιάς στα γυναικεία πλήθη, γουστάρω κυτταρίτιδα και αυθεντικά τα στήθη».

Τελευταία τροποποίηση στις 06.08.2024 - 20:45