Ο Στίβεν Τάιλερ έσπασε τον ώμο του

07.08.2009
Ο τραγουδιστής των Aerosmith φαίνεται ότι ζήλεψε τον Πίτερ Αντρέ (Peter Andre) και έβαλε τα δυνατά του για να τον ξεπεράσει πέφτοντας από τη σκηνή σε πρόσφατη συναυλία του, όπως εκείνος.

Ο τραγουδιστής των Aerosmith φαίνεται ότι ζήλεψε τον Πίτερ Αντρέ (Peter Andre) και έβαλε τα δυνατά του για να τον ξεπεράσει πέφτοντας από τη σκηνή σε πρόσφατη συναυλία του, όπως εκείνος.

Το αντίστοιχο ατύχημα του Πίτερ Αντρέ δεν είχε σοβαρές επιπτώσεις, αφού ουσιαστικά δεν έπαθε τίποτα. Όμως αρχηγός των Aerosmith και πατέρας της Λιβ Τάιλερ (Liv Tyler), Στίβεν Τάιλερ (Steven Tyler) έσπασε τον ώμο του και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος των Aerosmith στη Νότια Ντακότα, όπου εμφανίστηκαν στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας τους.

Εκτός από το κάταγμα, ο 61χρονος Τάιλερ κατάφερε να σκίσει το κεφάλι του και την πλάτη του και να χρειαστεί ράμματα, όπως αποκάλυψε η γυναίκα του κιθαρίστα Τζο Πέρι (Joe Perry), Μπίλι Πέρι (Billie Perry) σε μήνυμά της στο Twitter: "Ναι, χτύπησε πολύ" γράφει, προσθέτοντας ότι ακόμα δεν ξέρουν πότε θα ξαναρχίσουν τις εμφανίσεις τους.

Ο Τάιλερ παραπάτησε περπατώντας προς τα πίσω στην πασαρέλα της σκηνής, ενώ τραγουδούσε την επιτυχία "Love in an Elevator", μπροστά σε χιλιάδες φανατικού κοινού στην πόλη Στάργκις. Η συναυλία, που βρίσκονταν στη μέση της εκείνη τη στιγμή, διακόπηκε και ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Τώρα ο Τάιλερ συμβουλεύεται τον προσωπικό του γιατρό, ενώ τα άλλα μέλη του γκρουπ επέστρεψαν στη βάση τους στη Βοστώνη.

Η ατυχία του βετεράνου τραγουδιστή προστίθεται σε προηγούμενο τραυματισμό του στο πόδι τον περασμένο μήνα, κάτι που ανάγκασε τους Aerosmith να ακυρώσουν επτά εμφανίσεις τους.

Όμως, οι αναποδιές του θρυλικού ροκ συγκροτήματος ξεκίνησαν πριν καν αρχίσουν την περιοδεία τους, δύο μήνες νωρίτερα.

Τότε, ο 57χρονος κιθαρίστας, Μπραντ Γουίτφορντ έχασε τις πρώτες συναυλίες τους για να αναρρώσει από εγχείριση που έκανε, αφού χτύπησε το κεφάλι του βγαίνοντας από τη Ferrari του. Αμέσως μετά, ο επίσης 57χρονος μπασίστας τους, Τομ Χάμιλτον (Tom Hamilton), που έχει επιζήσει από καρκίνο, άφησε για λίγο την περιοδεία για να υποστεί σε αυτό που ο εκπρόσωπός τους χαρακτήρισε "μη παρεμβατική εγχείρηση". Έκτοτε δεν επέστρεψε στη σκηνή.

Οι Aerosmith έγιναν διάσημοι στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ως η αμερικανική απάντηση στους Rolling Stones. Ο Τάιλερ, που είναι το αντίστοιχο του Μικ Τζάγκερ (Mick Jagger) στη σκηνή, έχει γράψει μαζί με τον Πέρι σημαντικά κομμάτια όπως το "Walk this Way", το "Back in the Saddle" και το "Same Old Song and Dance".

Όμως ο εθισμός τους στα ναρκωτικά ξεθώριασε τη λάμψη τους και οδήγησε στη διάλυση του γκρουπ, το 1979. Επιπλέον, η εξάρτηση του Τάιλερ από τα ναρκωτικά είχε οδηγήσει την μητέρα της Λιβ Τάιλερ, Μπέμπε Μπούελ (Beba Buell) να αποκρύψει από την κόρη της τον πραγματικό της πατέρα. Η Μπούελ είχε αφήσει τη Λιβ να πιστέψει ότι πατέρας της ήταν ο ροκ σταρ, Τοντ Ράντγκρεν (Todd Rundgren) με τον οποίο διατηρούσε σχέση και ο οποίος έδωσε στη Λιβ το αρχικό της επώνυμο.

Η Λιβ γεννήθηκε το 1977 μετά από σύντομη σχέση της Μπούελ με τον Τάιλερ, ο οποίος επίσης δεν γνώριζε ότι είναι πατέρας της. Η αλήθεια αποκαταστάθηκε όταν η Λιβ ήταν εννέα ετών και συνάντησε τυχαία τον Τάιλερ, προσέχοντας την ομοιότητά της με την άλλη κόρη του, Μία Τάιλερ (Mia Tyler). Έκτοτε η Λιβ άλλαξε το επώνυμό της σε Τάιλερ και πατέρας και κόρη έχουν αναπτύξει έναν πολύ στενό δεσμό.

Την ίδια χρονιά, το 1986, η συμπτωματική χρήση του "Walk this Way" από το χιπ-χοπ τρίο Run DMC, σε μια προχωρημένη διασκευή ροκ και ραπ, επανέφερε τους Aerosmith στο προσκήνιο.

Η επιτυχία του τραγουδιού ώθησε το συγκρότημα να απεξαρτηθεί και να επιστρέψει χρησιμοποιώντας συνεργαζόμενους στιχουργούς και εντυπωσιακά βίντεο κλιπ.