Σχέσεις (στ)οργής...

04.09.2006
Μια σεζόν για γερά νεύρα και σκληρούς παίκτες ξεκινάει. Νικητής θα είναι ο πιο ψύχραιμος. Τι γίνεται όμως όταν σχέσεις του παρελθόντος, που μόνο καλές αναμνήσεις δεν έχουν αφήσει, βγαίνουν στην επιφάνεια και παλιές κόντρες μπερδεύονται με επαγγελματικούς δρόμους; Η απάντηση αναμένεται με ενδιαφέρον στη φρέσκια συνεργασία της Ελένης Μενεγάκη με τη Ρούλα Κορομηλά.

Κάποτε ήταν αντίζηλες. Όλη η τηλεοπτική πιάτσα γνώριζε για την κόντρα που υπόβοσκε και κορυφώθηκε όταν δεν ανανεώθηκε η συνεργασία της Ρούλας με τον Alpha. Ένα χρόνο αργότερα τη θέση του πρωινού πήρε η Ελένη έχοντας την προστατευτική αγκαλιά του συζύγου της και τότε διευθυντή προγράμματος του σταθμού. Το καλοκαίρι το σκηνικό άλλαξε δραματικά για την ίδια. Ο σύζυγός της παραιτήθηκε, τη θέση του ανέλαβε η Σεμίνα και τη διεύθυνση ψυχαγωγικού προγράμματος η Ρούλα Κορομηλά. Ακούγεται περισσότερο σαν άσχημο όνειρο ή ένα πονηρό παιχνίδι της μοίρας. Πού θα βγάλει; Οι προβλέψεις πάντως δεν είναι ευνοϊκές.

Το άγχος της Ελένης
Στα πρόσφατα τηλεοπτικά βραβεία του Έθνους TV οι δύο γυναίκες βρέθηκαν στην ίδια σκηνή για αρκετή ώρα. Τόσο η συνομιλία τους όσο και τα σταυρωτά φιλιά που έδινε η μια στην άλλη δήλωναν πως έχουν αφήσει πίσω τους το παρελθόν. Η αλήθεια όμως για όσους γνωρίζουν καλά τα γεγονότα είναι τελείως διαφορετική. Καλά πληροφορημένες πηγές μιλούν για το μεγάλο άγχος που είχε κυριεύσει την Ελένη όταν ανακοινώθηκε ότι η Ρούλα αναλαμβάνει διευθυντική θέση στο σταθμό, θέτοντας έτσι ολοκληρωτικά την πρωινή εκπομπή υπό τον έλεγχό της.

Το μεγαλύτερο στοίχημα στην καριέρα της έχει βάλει αυτή την εποχή η Ελένη. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που μένει χωρίς την προστατευτική ασπίδα του άντρα της. Η φετινή όμως σεζόν είναι αρκετά διαφορετική από τις προηγούμενες. Η δημοφιλής παρουσιάστρια ξεκινάει πρώτη, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, με στόχο να κερδίσει τις εντυπώσεις και τον ανταγωνισμό. Θέλει, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, όσο τίποτε άλλο φέτος να βγει νικήτρια και να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο που μπορεί να προκύψει. Θα τα καταφέρει όμως; Η πρόβλεψη που έκανε αποκλειστικά για το ΛΟΙΠΟΝ ο Κώστας Λεφάκης μιλά από μόνη της.

Θα βρει πολλούς εχθρούς

«Η 11η Σεπτεμβρίου που αρχίζει η πρωινή εκπομπή της Ελένης Μενέγακη είναι αστρολογικά μια καλή μέρα. Βέβαια, η περίοδος είναι ανάμεσα σε δύο εκλείψεις. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκειά της θα αντικατασταθούν συντελεστές και ότι θα αλλάξει σταδιακά και το κόνσεπτ». Η Ελένη είναι Σκορπιός και έχει για διευθύντρια Ψυχαγωγικού τη Ρούλα Κορομηλά, που είναι Υδροχόος. Ο σύζυγος της πρώτης δεν είναι πλέον στον Alpha για να την καλύπτει ή να την προφυλάσσει και, αν σκεφτεί κανείς ότι η διευθύντρια προγράμματος είναι η Σεμίνα Διγενή, που ανήκει στο ζώδιο του Ταύρου, τότε τα πράγματα μπλέκονται και δυσκολεύουν ειδικά την περίοδο από τα μέσα Νοεμβρίου 2006 έως το τέλος Φεβρουαρίου 2007.

Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο που έχει να αντιμετωπίσει η Ελένη. Οι διαφορές και οι διαφωνίες Μενεγάκη - Κορομηλά θα είναι αισθητές από την αρχή της εκπομπής. Η επιρροή της Μενεγάκη θα είναι ισχυρή, αλλά αυτό δεν αρκεί. Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν με δύο σημαντικούς συνεργάτες και με την παραγωγή η οποία θα έρθει αντιμέτωπη με οικονομικά θέματα και με την διαφήμιση. Παρά τις προσπάθειες η Μενεγάκη δεν θα μπορέσει να αποφύγει τον τηλεοπτικό ανταγωνισμό των άλλων πρωινών εκπομπών και δεν θα κατακτήσει ούτε εύκολα ούτε σταθερά την τηλεθέαση που της έχει επιβάλει ο σταθμός.

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν θα είναι πολύ πιο δύσκολη και με πολλά απρόοπτα.Ετσι και η Ελένη καλείται για πρώτη ίσως φορά στην καριέρα της να κάνει ένα μεγάλο άθλο διατηρώντας τη φήμη ή την αξιοπρέπειά της και αντιμετωπίζοντας τους αρκετούς εχθρούς που θα χει φέτος μέσα στο κανάλι. Μετά το τέλος αυτής της σεζόν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Πάντως θα δούμε και προπαντός θα ακούσουμε πολλά» .

Κώστας Λεφάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 06.08.2024 - 20:39