Βαριές κατηγορίες για τους αστυνομικούς-διαρρήκτες της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

03.08.2009
Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στους δύο αξιωματικούς της αστυνομίας του Οχάιο που είχαν συλληφθεί για τη διάρρηξη του σπιτιού της παρένθετης μητέρας των διδύμων της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και του Μάθιου Μπρόντερικ.

Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στους δύο αξιωματικούς της αστυνομίας του Οχάιο που είχαν συλληφθεί για τη διάρρηξη του σπιτιού της παρένθετης μητέρας των διδύμων της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ (Sarah Jessica Parker) και του Μάθιου Μπρόντερικ (Matthew Broderick).

Ο ειδικός εισαγγελέας Τ. Σουόν Χέρβι είπε ότι οι συλληφθέντες σκόπευαν να αποσπάσουν αντικείμενα από το σπίτι της γυναίκας στο ανατολικό Οχάιο και να τα πουλήσουν σε φωτογράφους διασημοτήτων. Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν την περασμένη Παρασκευή μετά από διακανονισμό.

Ο αστυνομικός διευθυντής του Μάρτινς Φέρι, Μπάρι Κάρπεντερ βαρύνεται με διάρρηξη και αποδοχή κλοπιμαίων, κλοπή εν ώρα καθήκοντος, κατάχρηση ξένης ιδιοκτησίας και παραποίηση στοιχείων.

Ο συνεργός του, αστυνομικός διευθυντής του Μπρίτζπορτ, Τσαντ Ντότσακ, 30 ετών, βαρύνεται με συμμετοχή σε ληστεία και αποδοχή κλεμμένης ιδιοκτησίας.

Και οι δυο τους δήλωσαν αθώοι και αφέθησαν ελεύθεροι με εγγύηση. Κανείς τους δεν θέλησε να σχολιάσει τις εξελίξεις, ενώ δεν έχουν καταχωρήσει τα σταθερά τους τηλέφωνα.

Αν βρεθούν ένοχοι για όλες τις κατηγορίες, ο Κάρπεντερ θα αντιμετωπίσει 21 και μισό χρόνια φυλάκισης, ενώ ο Ντότζακ μέχρι και 14 και μισό χρόνια.

Ο δήμαρχος του Μάρτινς Φέρι, Φιλ Γουάλας είπε ότι έδωσε άδεια στον Κάρπεντερ για την Παρασκευή και ότι εξακολουθεί να τον θεωρεί μάχιμο αστυνομικό. Ο Γουάλας είπε επίσης ότι σχεδιάζει να τον συναντήσει σήμερα ώστε να αποφασίσει αν θα τον θέσει σε διαθεσιμότητα.

Ο δήμαρχος αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι έχει προβληματιστεί για το αρνητικό αντίκτυπο του σκανδάλου στην κοινότητα: "Είμαι πολύ απογοητευμένος που τέτοια πράγματα συμβαίνουν με τέτοιο τρόπο σε μια μικρή πόλη. Είναι κακό και εύχομαι να μην είχε συμβεί", είπε.

Ο δήμαρχος του Μπρίτζπορτ δεν απάντησε στα μηνύματα του Associated Press και η τοπική αστυνομία δεν γνώριζε κατά ο Ντότζακ εξακολουθεί να δουλεύει εκεί.

Σύμφωνα με τον ειδικό εισαγγελέα ο Κάρπεντερ μπήκε στο σπίτι της Μισέλ Ρος (Michelle Ross) και αφαίρεσε αντικείμενα που την αναγνώριζαν ως την ανάδοχη μητέρα. Στη συνέχεια ο Κάρπεντερ, προσπάθησε να πουλήσει τα κλοπιμαία σε φωτογράφους, σε συνεργασία με τον Ντότζακ.

Επίσης, ο 32χρονος Κάρπεντερ κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το αξίωμα του για να διαπράξει τα εγκλήματα, ότι κατέστρεψε αποδεικτικά στοιχεία και ότι χρησιμοποίησε το ηλεκτρονικό δίκτυο της υπηρεσίας του για παράνομους σκοπούς.

"Το γεγονός ότι τα άτομα που έχουν ορκιστεί να επιβάλουν τον νόμο και να προστατεύουν τους πολίτες κατηγορούνται τώρα ότι καταπάτησαν αυτούς του όρκους, μας προβληματίζει ιδιαίτερα", είπε ο Χέρβι:

"Επίσης είναι πολύ ανησυχητικό ότι η κοινωνία είναι τόσο τρελαμένη με τις διασημότητες που έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη αγορά όπου δεκάδες χιλιάδες δολάρια δίνονται σε αντάλλαγμα για φωτογραφίες και ιστορίες σκανδάλων με διασημότητες. Δυστυχώς η πόλη και η κομητεία του Μπέλμοντ ζουν τώρα τη δική τους σαπουνόπερα".

Η διάρρηξη έγινε στα μέσα Μαΐου, στην κωμόπολη του Μάρτινς Φέρι και οι κατηγορίες εναντίον του Κάρπεντερ και του Ντότζακ προέκυψαν περίπου μια εβδομάδα αργότερα.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Ρος μάλλον δεν μένει πια στην περιοχή του Μάρτινς Φέρι. Η παρένθετη μητέρα που γέννησε τα δίδυμα στις 22 Ιουνίου σε νοσοκομείο του Οχάιο, δεν ήταν στο σπίτι την ώρα της διάρρηξης.

Ο εκπρόσωπος της Πάρκερ και του Μπρόντερικ δήλωσε εκ μέρους τους ότι "έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο νομικό σύστημα".