Η μαμά Τζάκσον κέρδισε την κηδεμονία!

31.07.2009
Σε εξωδικαστική συμφωνία κατέληξαν τελικά η μητέρα των παιδιών του Μάικλ Τζάκσον, Ντέμπι Ρόουε με τη μαμά του Τζάκσον, Κάθριν, αποφεύγοντας τη δικαστική διαμάχη για την κηδεμονία, λίγες μέρες πριν την επόμενη ακρόαση για την υπόθεση.

Σε εξωδικαστική συμφωνία κατέληξαν τελικά η μητέρα των παιδιών του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson), Ντέμπι Ρόουε (Debbie Rowe) με τη μαμά του Τζάκσον, Κάθριν (Kathrine), αποφεύγοντας τη δικαστική διαμάχη για την κηδεμονία, λίγες μέρες πριν την επόμενη ακρόαση για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Ρόουε θα έχει το δικαίωμα να επισκέπτεται τα δύο βιολογικά της παιδιά με τον Τζάκσον - τον 12χρονο Πρινς Μάικλ (Prince Michael) και την 11χρονη Πάρις (Paris).

Η βιολογική μητέρα του τρίτου παιδιού του Τζάκσον, του 7χρονου Πρινς Μάικλ του Β', γνωστού και ως Μπλάνκετ (Blanket) δεν έχει αποκαλυφθεί.

Η 79χρονη Κάθριν είχε αναλάβει προσωρινά την κηδεμονία των τριών παιδιών του καλλιτέχνη σύμφωνα με την επιθυμία του ίδιου, όπως την είχε εκφράσει στη διαθήκη του, από το 2002.

Όμως όταν η Ρόουε διεκδίκησε κι εκείνη την κηδεμονία των παιδιών, έπρεπε το θέμα να λυθεί δικαστικά. Μετά από πολλές αναβολές, η ακρόαση είχε οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Αυγούστου.

"Η κυρία Τζάκσον και η οικογένεια της είναι πολύ ικανοποιημένοι που η υπόθεση έληξε και που τακτοποιήθηκε με λεπτό και ευγενικό τρόπο από όλες τις πλευρές και τους εκπροσώπους τους", ανακοίνωσε ο δικηγόρος της Κάθριν Τζάκσον, Λόντελ Μακ Μίλαν:

"Είμαστε όλοι ενωμένοι στον στόχο μας να κάνουμε το καλύτερο για τα υπέροχα παιδιά του Μάικλ και οι κυρίες Τζάκσον και Ρόουε διέπονται ακριβώς από το ίδιο πνεύμα", συμπλήρωσε ο Μακ Μίλαν.

Ο δικηγόρος της Ρόουε από την πλευρά του χαρακτήρισε τη συμφωνία "αξιοπρεπή": "Η μόνη έννοια και των δύο πλευρών ήταν το συμφέρον των παιδιών", είπε.

Οι εξελίξεις στα περιουσιακά

Η αρχική εκτίμηση ότι η περιουσία που άφησε ο Τζάκσον στη μητέρα του, τα παιδιά του και σε αγαθοεργίες αξίζει μόνο 500 εκατομμύρια δολάρια, φαίνεται να μην ευσταθεί.

"Η ακίνητη περιουσία αξίζει κατά τη γνώμη μου πάνω από δύο δισεκατομμύρια" είπε ο Μακ Μίλαν σε συνέντευξή του στο CBS, αναφερόμενος στη μελλοντική αξία της περιουσίας, αν επιτύχει τα δυνητικά κέρδη.

Οι σχετικές εκτιμήσεις έχουν τεράστια απόκλιση μεταξύ τους. Διάφορα δημοσιεύματα, μεταξύ αυτών και των "Los Angeles Times" λένε ότι η περιουσία φτάνει μόλις τα 200 εκατομμύρια.

Όμως σ' αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνεται το μερίδιο που είχε ο Τζάκσον στην εταιρεία Sony/ATV, η οποία κατέχει τα δικαιώματα για παλιά τραγούδια των Beatles και εκατοντάδων άλλων κομματιών διάφορων καλλιτεχνών που εκτιμώνται στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με κάποιους, ο τραγουδιστής είχε αφήσει χρέος 500 εκατομμυρίων. Αλλά από τον θάνατό του τα τραγούδια και τα CD του έχουν γνωρίσει μεγάλη άνοδο στις πωλήσεις, ενώ πλήθος ταινιών, DVD και τηλεοπτικών εκπομπών βρίσκονται στο στάδιο της παραγωγής και όταν κυκλοφορήσουν πρόκειται να αυξήσουν κι άλλο την αξία της περιουσίας του.

Τη Δευτέρα οι δικηγόροι της μαμάς Τζάκσον και των εκτελεστών της διαθήκης του πρόκειται να κονταροχτυπηθούν στο δικαστήριο για το θέμα της διαχείρισης της περιουσίας.

Παράλληλα περιμένουμε και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξέτάσεων που θα έβγαιναν σήμερα, αλλά η ανακοίνωση του πορίσματος αναβλήθηκε επ' αόριστον.

Εντωμεταξύ, η οικογένεια Τζάκσον δεν έχει ανακοινώσει τις λεπτομέρειες της ταφής του και η σορός του παραμένει σε θάλαμο ενός νεκροτομείου του Λος Άντζελες.