Η Κάθριν Χέγκελ έγινε γνωστή και αγαπητή μέσα από το ρόλο της ως η ειδικευόμενη γιατρός Ίζι στο Grey's Anatomy. H Kάθριν δεν υπήρξε ποτέ ιδιαίτερα παχουλή, αλλά για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα της, τον κινηματογράφο, χρειάστηκε να κατέβει δύο ολόκληρα νούμερα. Η δίαιτα που ακολούθησε είναι ισορροπημένη και μπορείς να την ακολουθήσεις κι εσύ πολύ εύκολα.
Η δίαιτα που ακολούθησε η νεαρή ηθοποιός είναι ένα δημιούργημα του προπονητή Χάρλει Πάστερνακ που στηρίζεται σε 5 γεύματα με συγκεκριμένες τροφές κάθε φορά. Παράλληλα με την διατροφή, η Χέγκελ ακολούθησε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής που περιλάμβανε:
*Έναρξη και λήξη με αεροβικές ασκήσεις.
*Ενδιάμεσες ασκήσεις με βάρη για την ενδυνάμωση των χεριών και των ποδιών.
*Μικρά πεντάλεπτα διαλείμματα για την τόνωση των κοιλιακών.
*Συνολική διάρκεια 50 λεπτά.
Οι δίαιτα των 5 παραγόντων αποτελείται από τα εξής 5 διατροφικά στοιχεία που βρίσκονται σε κάθε γεύμα, που η Κάθριν κατανάλωνε μέσα στην ημέρα χωρίς καμία παράλειψη.
-
Άπαχη πρωτεΐνη όπως είναι το κρέας της γαλοπούλας.
-
Υγιεινοί υδατάνθρακες όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης.
-
5 με 10 γραμμάρια σιδήρου (1 φλιτζάνι κεράσια ή μισό φλιτζάνι ψητά λαχανικά).
-
Υγιεινά λίπη που υπάρχουν στο σολομό και τους καρπούς.
Ενδεικτικό διαιτολόγιο μια ημέρας της Χέγκελ:
Πρωινό σύμφωνα με τους 5 παράγοντες: γαλλικό τοστ ως εξής: παίρνεις 2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης , τις βουτάς σε ασπράδι αυγού και τις ψήνεις. Αν θες πασπαλίζεις με κανέλα. Συνόδεψέ τες με ένα φλιτζάνι γάλα με 1% λιπαρά.
Δεκατιανό σνακ: σμούθι από φρούτα του δάσους ως εξής: χτυπάς στο μπλέντερ ένα φλιτζάνι φρούτα του δάσους και δύο φλιτζάνια άπαχο γάλα. Προσθέτεις πάγο. Εναλλακτικά μπορείς να καταναλώσεις μισό αχλάδι με 3 κουταλιές τυρί κότατζ.
Μεσημεριανό: το αγαπημένο γεύμα της Κάθριν, πίτσα με τορτίγια. Άπλωσε μια τορτίγια. Πασπάλισε με ψιλοκομμένες τομάτες, γαλοπούλα, και άπαχη μοτσαρέλα. Ψήστο στην τοστιέρα και είναι έτοιμο. Μια άλλη επιλογή είναι η εναλλακτική χωριάτικη σαλάτα (ναι ναι) με φέτα, σπανάκι και γαρίδες.
Απογευματινό σνακ: σέλινο και στικ καρότου ή μοτσαρέλα με σπανάκι. Άλλη επιλογή είναι μια φέτα τοστ ολικής άλεσης με μια κουταλιά γιαουρτιού χαμηλών λιπαρών.
Δείπνο: φιλέτο σολομού με ένα φλιτζάνι καστανό ρύζι βραστό ή σπαγγέτι ολικής άλεσης με κεφτεδάκια γαλοπούλας.
Κ. Π