Διακοπές και επενδύσεις...

29.06.2009
Φιλοξενούμενος της Γιάννας Αγγελοπούλου, ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο και πρωτοπόρος στον τομέα της πληροφορικής, ο πανίσχυρος Μπιλ Γκέιτς προτίμησε την Ελλάδα και συγκεκριμένα τα νησιά του Ιονίου για τις οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές του. Αλλά ήταν πράγματι διακοπές ή συνδυασμός business and pleasure;

Από την ΑΡΙΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Φιλοξενούμενος της Γιάννας Αγγελοπούλου, ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο και πρωτοπόρος στον τομέα της πληροφορικής, ο πανίσχυρος Μπιλ Γκέιτς προτίμησε την Ελλάδα και συγκεκριμένα τα νησιά του Ιονίου για τις οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές του. Αλλά ήταν πράγματι διακοπές ή συνδυασμός business and pleasure; Ο Μπιλ Γκέιτς με την οικογένειά του και τους 10 άντρες της προσωπικής του ασφάλειας επιβιβάστηκαν στην πολυτελέστατη θαλαμηγό «Alpha Nero», μήκους 80 μέτρων, της οικογένειας Αγγελόπουλου στην Κεφαλονιά, όπου έφτασαν με ιδιωτικό ελικόπτερο. Η κρουαζιέρα του Αμερικανού μεγιστάνα ξεκίνησε από την όμορφη Κεφαλονιά, διασχίζοντας το Ιόνιο με τελικό προορισμό την Κέρκυρα. Αυτό το ταξίδι περιελάμβανε διάφορους σταθμούς, όπως η πανέμορφη Ιθάκη και οι Αντίπαξοι, και κολύμπι στα τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά των Επτανήσων.

Ξεκούραση και χαλάρωση
Απόλαυσαν το μπάνιο τους και αμέσως μετά το φαγητό τους στην πολυτελέστατη τραπεζαρία του γιοτ, στο πρώτο deck του σκάφους. Μέλη της οικογένειας του Γκέιτς χάρηκαν τον καυτό απογευματινό ήλιο στο ντιζαϊνάτο κατάστρωμα, ενώ εκείνος προτίμησε να απολαύσει τον καφέ του στη δροσιά διαβάζοντας μια εφημερίδα. Στη συνέχεια το πλήρωμα του σκάφους τέθηκε σε συναγερμό για να σηκωθούν οι άγκυρες της θαλαμηγού υπό τη σημαία των Νησιών Κέιμαν. Σκίζοντας ήρεμα τα νερά του καναλιού που ενώνει το νησί των Αντίπαξων με τους Παξούς, το «Alpha Nero» έφτασε έξω από το νησί της Παναγίας των Βελλιανιτών και το γραφικό λιμάνι του Γάιου, όπου αγκυροβόλησε.

Οι υψηλοί φιλοξενούμενοι της οικογένειας Αγγελόπουλου διανυκτέρευσαν στο νησί των Παξών, στις σουίτες της τεράστιας θαλαμηγού, ενώ όλοι έδειξαν να διασκέδασαν με την ψυχή τους το δείπνο που σερβιρίστηκε στο δεύτερο κατάστρωμα του σκάφους.

Την επομένη, νωρίς το πρωί, το σκάφος κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας, από όπου οι Αμερικανοί επισκέπτες αναχώρησαν με αυτοκίνητα προς άγνωστη κατεύθυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποίησαν εκδρομή σε εξοχική έπαυλη που διαθέτει Έλληνας επιχειρηματίας.

Θέλει να αγοράσει νησί!
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ένας πολύ σοβαρός λόγος για τον οποίο ο «Mr Microsoft» έκανε τη συγκεκριμένη κρουαζιέρα στο Ιόνιο, εκτός από το να τιμήσει την ευγενική και άψογη φιλοξενία των καλών του φίλων Γιάννας και Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ήταν γιατί θέλει να επενδύσει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην αγορά ενός πανέμορφου νησιού κοντά στη Λευκάδα, γι’ αυτό είχε προγραμματιστεί και ξενάγηση στο συγκεκριμένο νησί. Λέτε να πρόκειται για το θρυλικό νησί που ο ιδιοκτήτης του το έκανε διάσημο στα πέρατα του κόσμου και η εγγονή του αποφάσισε να το πουλήσει;

Πάντως, ήταν μεγάλη η έκπληξη όλων όσοι βρεθήκαμε στην Κέρκυρα, όταν 4 ημέρες αργότερα, κι ενώ είχε τελειώσει η κρουαζιέρα της οικογένειας Γκέιτς και όλοι περίμεναν να έχουν επιβιβαστεί σε ιδιωτικό αεροπλάνο και να έχουν φτάσει σε άλλο καλοκαιρινό προορισμό, είδαμε και πάλι τον Αμερικανό Κροίσο στο γνωστό σκάφος! Κάτι που μάλλον επιβεβαιώνει ότι η αγορά του ιδιωτικού νησιού προχωρά και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις θα έχουμε τακτικό επισκέπτη τον Μπιλ Γκέιτς στα όμορφα νησιά μας.