Έμυ Λιβανίου: "Στον Κουίκ οφείλω «ευχαριστώ», όχι «συγγνώμη»"!

01.06.2009
Ενα χρόνο μετά την αποχώρησή της από το Star η γνωστή παρουσιάστρια επιστρέφει στη μικρή οθόνη και στο σόου «Ten» του Alpha και μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για όλα: Πώς είναι οι σχέσεις της με τον Σταμάτη Μαλέλη, αν παρακολουθεί την Ελεονώρα Μελέτη, για ποια λάθη της έχει μετανιώσει και ποια είναι τα δέκα πράγματα που τη σημάδεψαν όσο έλειπε από την TV.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

Ενα χρόνο μετά την αποχώρησή της από το Star η γνωστή παρουσιάστρια επιστρέφει στη μικρή οθόνη και στο σόου «Ten» του Alpha και μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για όλα: Πώς είναι οι σχέσεις της με τον Σταμάτη Μαλέλη, αν παρακολουθεί την Ελεονώρα Μελέτη, για ποια λάθη της έχει μετανιώσει και ποια είναι τα δέκα πράγματα που τη σημάδεψαν όσο έλειπε από την TV.

Έπειτα από ένα χρόνο απουσίας επιστρέφεις στην τηλεόραση με το «Ten». Τι είναι ακριβώς;

«Το "Ten" είναι ένα βραδινό σόου. Είναι μια παραγωγή που έχει πάει πολύ καλά στο RTL, όπου υπάρχει στην Ευρώπη, δηλαδή σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Αυστρία. Οι άνθρωποι του RTL το έχουν πιστέψει, αποφάσισαν να το φέρουν και στην Ελλάδα και το εμπιστεύτηκαν σε εμένα και σε μια μεγάλη ομάδα. Έχει λάμψη, είναι ανατρεπτικό και διαθέτει ένα μοναδικό στοιχείο: Είναι το... ten του κόσμου».

Οι θεματικές ενότητες, λοιπόν, του «Ten» αναφέρονται σε δέκα πράγματα ή ανθρώπους που ξεχωρίζουν σε ένα συγκεκριμένο τομέα. Να φανταστώ από τα δέκα πιο καυτά gossip μέχρι τους δέκα πιο πλούσιους;

«Τις δέκα πιο λαμπερές παρουσιάστριες, αλλά και τις δέκα πιο χοντρές παρουσιάστριες».

Δεν φοβάσαι μήπως παρεξηγηθείς; Γιατί ναι μεν με τις λαμπερές παρουσιάστριες όλα είναι καλά, με τις χοντρές όμως θεωρώ πως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Κάποιες μπορεί να θυμώσουν...

«Είναι όπως το λες, Γιάννη μου, αλλά το "Ten" είναι του κόσμου. Υπάρχει ήδη ιστοσελίδα όπου ο κόσμος ψηφίζει ποια δέκα θέματα θέλει να δει, αλλά και με ποια σειρά. Δεν βγάζουμε εμείς τα αποτελέσματα. Άρα μακριά από εμένα αυτό. Εγώ θα το παρουσιάζω μόνο».  Είναι πραγματικά ωραίο.

«Ναι, είναι μια πολύ ωραία και προσεγμένη παραγωγή».

Θα δανειστώ τον τίτλο της εκπομπής για να σε ρωτήσω ποια δέκα πράγματα σε σημάδεψαν τον τελευταίο χρόνο, που απείχες από την τηλεόραση;

«Δεν ξέρω αν είναι δέκα και δεν νομίζω ότι μπορώ να τα κατατάξω τώρα. Όμως, υπάρχουν πράγματα που με σημάδεψαν. Σίγουρα μου έχουν μείνει πόσο κοντά μου στάθηκαν οι άνθρωποι της οικογένειάς μου και ο άντρας μου, η ευαισθησία των παιδιών μου και το πόσο ανάγκη με είχαν. Από εκεί και πέρα να σου πω το τετριμμένο, το πώς έφυγα από το Star; Έχω ξεφύγει από αυτό, ούτε που το θυμάμαι. Ανοίγω μια καινούργια σελίδα».

Έκανες την αυτοκριτική σου;

«Σίγουρα. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου, έχω δει τα λάθη μου και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη. Έχω κάνει κι εγώ πολλά λάθη. Το μεγάλο μήνυμα για μένα αυτή την περίοδο του ενός έτους ήταν να εμπιστεύομαι πλέον ανθρώπους που αξίζουν και είναι ειλικρινείς».

Αυτό θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος σου;

«Είμαι πάρα πολύ αυθόρμητη και έχω εμπιστευτεί λάθος ανθρώπους. Αυτό είναι το λάθος που δεν θέλω να ξανακάνω, αν και δεν υπάρχει περίπτωση να μην το κάνω, γιατί ο αυθορμητισμός είναι βασικό στοιχείο του χαρακτήρα μου».

Πολλοί θεωρούν ότι η Έμη Λιβανίου έχει καβαλήσει το καλάμι. Αισθάνθηκες ότι πέρασες από αυτή τη φάση και ότι έχεις ξεφύγει από τα όριά σου;

«Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι έχω καβαλήσει το καλάμι. Έχω ξεφύγει από τα όριά μου σε επίπεδο νευρικότητας, όπως και σε επίπεδο ανοχής. Έχω ανεχθεί και με το παραπάνω καταστάσεις. Όμως, ποτέ δεν καβάλησα καλάμι. Είμαι μητέρα δύο παιδιών, σύζυγος και ασχολούμαι πολύ με την εταιρεία του άντρα μου. Κάνω πράγματα στη διάρκεια της ημέρας, που με οδηγούν στο να πατάω στη γη. Δεν έχω χρόνο να καβαλήσω κανένα καλάμι, Γιάννη μου. Εσείς ίσως πιστεύετε πως επειδή δεν έκανα τηλεόραση, καθόμουν σπίτι μου και έπινα καφέ. Να σου πω, λοιπόν, ότι φέτος δούλεψα περισσότερο απ’ όλες τις προηγούμενες χρονιές. Ξυπνούσα από το πρωί και πήγαινα στην εταιρεία του άντρα μου, στην οποία δούλευα μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας. Έβγαλα αρκετά χρήματα μαζί με τον Αντώνη. Προσπάθησα να τον στηρίξω στ’ αλήθεια. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να κάνεις τον επιχειρηματία έξω στην αγορά ή να βοηθάς έναν επιχειρηματία;».

Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω, θα έκανες ξανά αυτή τη συνέντευξη, που προκάλεσε πολλές αντιπαραθέσεις και, αν θες, ήταν και η αρχή για να φύγεις από το Star;

«Φυσικά και θα έκανα ακριβώς την ίδια συνέντευξη. Δεν θα επέλεγα τον ίδιο τίτλο, γιατί ο τίτλος ήταν που ενόχλησε κάποιους. Δεν έβαλα, όμως, εγώ τον τίτλο. Από εκεί και πέρα σίγουρα θα την έκανα ξανά. Είπα αλήθειες. Πάμε μπροστά, όμως, πλέον. Δεν θέλω να μιλάω για πράγματα του παρελθόντος».

Έχει τύχει να μιλήσεις ξανά με τον Σταμάτη Μαλέλη, τα βρήκατε;

«Βέβαια και έχω μιλήσει. Τον έχω βρει έξω. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι εννοείς αν τα βρήκαμε, γιατί δεν έχουμε ξανασυνεργαστεί από τότε. Στη ζωή, όμως, δεν ξέρεις τι σου φέρνει το αύριο. Είναι πολύ μικρή αγορά η Ελλάδα και ποτέ δεν πρέπει να λες "ποτέ". Τον έχω συναντήσει και του έχω μιλήσει. Πήρα την πρωτοβουλία, μάλιστα, και τον χαιρέτησα πρώτη εγώ και, φυσικά, με χαιρέτησε κι εκείνος. Είδε επίσης προχθές τον άντρα μου και μίλησαν. Όλα είναι μια χαρά, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα θέμα. Άλλο τι γίνεται στη δουλειά και άλλο σε προσωπικό επίπεδο. Εγώ με τον Σταμάτη Μαλέλη δεν είχα ποτέ να χωρίσω τίποτα».

Με τον Τέρενς Κουίκ έχετε ξαναμιλήσει;

«Δεν τον έχω δει. Θα χαιρόμουν, όμως, πάρα πολύ να τον έβλεπα και να μιλούσαμε. Δεν έχει τύχει να βρεθούμε ποτέ».

Σκέφτηκες να τον πάρεις τηλέφωνο με την αφορμή του διαζυγίου του;

«Ξέρω ότι ο Τέρενς δεν θέλει να μιλάει για τα προσωπικά του και δεν θα τον ενοχλούσα ποτέ για κάτι προσωπικό. Αν τον έβλεπα από κοντά, φυσικά και θα του μιλούσα και θα τον ρωτούσα σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο».

Οφείλεις μια «συγγνώμη» στον Τέρενς Κουίκ;

«Οφείλω στον Τέρενς ένα "ευχαριστώ", επειδή έμαθα τη δουλειά του ρεπόρτερ από τα δικά του τα χέρια. Δεν του οφείλω όμως καμία ?συγγνώμη?!».

Επανέρχομαι στο «Ten». Τι θέματα θα δούμε; Θα δούμε το Top10 gossip ή τραγουδιστών;

«Τραγουδιστών δεν θα δούμε, gossip μπορεί».

Είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις τις κριτικές;

«Είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω τα πάντα. Με ενδιαφέρει κυρίως η κριτική των δικών μου ανθρώπων και του σταθμού, γιατί ξέρω ότι είναι οι πιο καλοπροαίρετοι. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλά σχόλια. Ο Θεός βοηθός».

Πότε ξεκινάτε;

«Στα τέλη Μαΐου. Η συμφωνία μου με το κανάλι είναι για δέκα εκπομπές. Μακάρι να αρέσει στο κανάλι και στον κόσμο και να πάει για πολλές σεζόν».

Τι να περιμένει, λοιπόν, το κοινό;

«Μια Έμη εντελώς διαφορετική. Μια εκπομπή που όμοιά της δεν υπάρχει αυτή την ώρα, με την ανατρεπτική γραφή του Γρηγόρη Μελά και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από εμένα».

Έχεις παρακολουθήσει την Ελεονώρα Μελέτη;

«Δυστυχώς, συνήθως ξυπνάω μετά τις 9. Ωστόσο, έχω δει λίγο την εκπομπή. Δεν βλέπω, όμως, πλέον γενικά τις πρωινές εκπομπές... έπειτα από έξι χρόνια που ξυπνούσα 4:30 κάθε πρωί. Ενημερώνομαι από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων».

Θες να μου πεις ότι δεν είχες την περιέργεια ένα χρόνο τώρα να δεις την αντικαταστάτριά σου;

«Εμένα, αγαπητέ μου, η αντικαταστάτριά μου ήταν η Μελίνα Κόκκορη και όχι η Ελεονώρα Μελέτη».

Ποια είναι η γνώμη σου παρ’ όλα αυτά για την Ελεονώρα;

«Θεωρώ ότι τα πηγαίνει μια χαρά και πιστεύω πως αυτό το κανάλι της πηγαίνει πιο πολύ απ’ όλα στο προφίλ της. Είναι πιο κοντά σ’ αυτήν».

Θα έκανες μια συνέντευξη στην Ελεονώρα, αν σου πρότεινε να βγείτε στην εκπομπή;

«Εάν μου το πρότεινε, θα το σκεφτόμουν πάρα πολύ σοβαρά. Για την ώρα δεν μου έχει κάνει τέτοια πρόταση».